Meditáció katonáknak: koncentráció és kontroll a stressz...
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Meditáció katonáknak: koncentráció és kontroll a stressz ellen

Meditáció katonáknak: koncentráció és kontroll a stressz ellen

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Egy új kutatás eredményei szerint a harcra készülő katonáknál a meditációs gyakorlatok erősítik a mentális teljesítőképességet és megakadályozzák, hogy heves érzelmi reakcióik elragadják őket. 

 

Rendezvénynaptár

A vizsgálat amerikai tengerészgyalogosok részvételével zajlott, és sikeresen demonstrálta, hogy a figyelem- és koncentrációs tréningek révén a katonák mentálisan és érzelmileg is stabilabbakká és jobb hangulatúvá váltak. A gyakorlatok ezen felül még a memóriának azt a részét is fejlesztették, amely az összetett feladatok megoldásában játszik fontos szerepet.

A vizsgálatok szerint a titok nyitja, a gyakorlatok mindennapos ismétlése, akárcsak más – például testedzéssel összefüggő – gyakorlatok esetében.  A kutatást a Pennsylvaniai Egyetem agykutatója, Dr. Amishi Jha vezette és 48, iraki bevetésre készülő tengerészgyalogos részvételével zajlott. A résztvevők közül 31 fő, 8 héten keresztül, napi 2 órában végezte ezeket a meditációkat, míg 17-en a csoportból semmilyen hasonló aktivitást nem végeztek.

A tréning nagy része légzéstechnikai és meditációs feladatokból állt. A katonáknak a vizsgált időszakban kérdőíveket kellett kitöltenie, amelyekben a hangulatukról kérdezték őket, illetve matemetikai és memóriateszteket töltöttek ki. A programban résztvevők javulást tapsztaltak a rövidtávú memóriájukban, és a hangulatuk is javult – gyakrabban számoltak be pozitív hangulatról, mint negatívról. 

A kutatómunka eredménye az Emotion szaklapban jelent meg, Dr. Jha és munkatársai szerint amennyiben további kutatások is megerősítik a katonáknál tapasztalt eredményeket, akkor a gyakorlatok nagy valószínűséggel hatékonyan használhatók lesznek a mindennapi stresszfaktorok elleni küzdelemben is.

Medipress


 
 
[ 3070 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x