Sorscsapott sorsfeladat kergetők kálváriája Ezotériában...
Címlap / Ezotéria / Sorscsapott sorsfeladat kergetők kálváriája Ezotériában

Sorscsapott sorsfeladat kergetők kálváriája Ezotériában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

Rengeteg ezoterikus ember nem találja az útját. Éveken át keresi az életfeladatát, ezért segítőről segítőre, numerólógusról asztrológusra jár. Gyakran hangoztatott mondatok: tedd, amit szeretsz, vagy inkább ne! Nem frankó a kvadrátos Szaturnusz. Ezoterikus csapdák tömkelegébe futnak.  

Mindenkinek vannak mélyen gyökeredző álmai. Mindenkinek a lelkében ott rejtőzik a KINCS – a boldogság forrása, s az a tevékenység, amire hivatott. Van, aki kicsit könnyebben emlékszik ezekre és van, aki olyan sikeresen elnyomta őket, hogy már csak a szülők által beléplántált álomtöredékeket tudja felszínre hívni.

Korábban írtam már arról, hogy a bevonzás az egyes számú kedvenc csapda az ezoterikus népek számára. 

Most a kedvenc csapdák második szintjével foglalkozom, a hivatás, sorsfeladat kontra napi munka témakörét járom körbe.
A terápiák gyakran kezdődnek a kérdéssel:


Mi akartál lenni, amikor kisgyerek voltál? Voltak álmaid? Ilyenkor sokan csak arra tudnak visszaemlékezni, amire a Kis Balázs vágyódik a versben. Tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász, esetleg űrhajós, superman, vagy éppen torreádor … Ezek manapság nem túl reális álmok, s a napilapok hirdetéseiben viszonylag ritka opcióként szerepelnek.

Grafológusi munkám során iszonyú gyakran kapok olyan kérdést: vajon hagyjak most ott csapot-papot, s kezdjek valami egészen másba? Vajon az-az én küldetésem, hogy ezotériával foglalkozzam, s hogy másoknak utat mutassak? Vajon hogyan találhatnám meg az álmaimat? Meg tudod mondani a kézírásomból, mi az én saját ösvényem?Ki mondja meg neked, mi a szent küldetésed?Ha meg tudnám mondani – egyébként nem lehetséges megmondani! – sem mondanám meg, vagy ha megmondanám, akkor sem hallanád meg. Egyszerűen azért, mert ahogy a pillangó bábjának nem segíthetsz a lepkévé válásban, ugyanúgy nem lehetséges külső eszközökkel meggyorsítani ezt a folyamatot. A lelkünk legmélyebb rétegét körülvevő fal lebontása iszonyú nagy feladat. Mögötte rejtőzik a „szent küldetés”. Ezt azonban nagyon jól védelmező „falként”, burokként fogja körül mindazon lelki krízisünk, torzulásunk, bajunk és bánatunk, tanulás és lelki sérülés során szerzett összes lelki cókmókunk, amit nap-nap után szerzünk. Ahhoz, hogy ezen a burkon túl lehessen jutni, szembe kell nézni sok-sok csúnya, lelki problémával. Belső démonnal, fájdalommal, kínnal.

Éppen úgy van, ahogy a mesében
, amikor a vándorlegény elindul. Olyan béna mesét ki hallott már, amikor hősünk ment, mendegélt, egyszer csak előtte termett a megmondó ember, aki fenéken billentette és egyből pályára állította, azonnal övé lett a királykisasszony, a fele királyság, ő meg gyorsan beleült a közepibe és boldogan élt, míg bele nem halt. Egy valamire való életmesében ahhoz, hogy a királyságot (na jó legalább a felét!) meg lehessen találni, előbb kell pár jól megtermett, alaphangon hétfejű sárkány, mérföldeket lépő, emberevő óriás, vagy éppen szivatópályákban erős, öreganyámnak szólítandó boszorkány, akinél három nap egy esztendő. A minimum, hogy át kell mászni az Üveghegyen.

Ha mindenhol jól segítesz mindenféle egérnek, cickánynak és hangyafélének, akkor bizony elég mágikus eszközöd lesz ahhoz, hogy megbirkózz velük ésszel, furfanggal, birokkal. S a végén lehet csak a „király melót” és a hozzá széria-tartozékként járó „királylányt/királyfit” vagyis a hű társat elnyerni.Azt viszont elég jól lehet tudni, ha valaki tévúton csapong. Nézzünk néhány nagyon tipikus példát:


  1. Ismersz olyan személyt, aki saját megoldatlan élethelyzeteinek kellős közepében ücsörög, miközben azon töri a fejét, hogy segítsen másoknak? Például energiagyógyászt, akinek napi gondot okoz, hogy befizesse az energia-számlákat? Vagy jósnőt, aki kínlódik a félelemtől, mit hoz a holnap? Nekik biztos, hogy nem a szent ösvényük, inkább kényszerpályájuk ez. Gyakori, hogy vagy ingyen gyógyítanak/segítenek, vagy valami rém bonyolult rendszer alapján akarnak működni, kevés sikerrel.
     
  2. Ismersz olyan személyt, aki valamilyen nagy lelki krízis kapcsán látóról jósnőre, jósnőről fényadóra, fényadóról aurafotósra, aurafotósról reinkarnációs utazásra, előző életeiből jövendő életét megalapozó plejád-küldöttekre szálldogál? A sort a végtelenségig folytathatnám … A fő ismérve, hogy többnyire lehetőleg ingyen akarja a gyógyulást (általában az 1-es pontban vergődő segítőszerűségek közül talál is magának megfelelő alanyt ehhez a játszmához!) vagy ha éppen van pénze, akkor minimum azonnal. Ha nem kapja, tovább lép.
     
  3. Ismersz olyan személyt, aki hetente találja meg a „nagy, mindent megváltó őrületes felfedezést”? Ez lehet MLM hálózat építése éppen úgy, mint egy aktuális kommuna, egyház, (fegyház) biznisz ötlet. A sor itt is a végtelen felé konvergál, mivel az illető képtelen elmélyülni, kitartani abban, amit éppen elkezd. Nincsenek valódi tervei, csak fantáziái. Utóbbiak szép számmal. Sikereinek gátja a kitartás hiánya, nem pedig azok az átkozott körülmények. 
     
  4. Ismersz olyan személyt, aki folyton lehangolt, mert ő éppen nem csinálhatja az élethivatását, mert ebben akadályozza a „beteg anyósa, a még túl kicsi kisgyereke, a férje, a körülmények, a kormány, az egyház, a horoszkópja…”? – a sor itt is vég nélkül folytatódhat. Ő gyakran kárál, s megpróbálja elmondani Neked is, miért bődületes baromság az, amit éppen csinálsz. Pöpec módon stimmel a játszmája a 3. számú hurráoptimistára, akit ezek a személyek szoktak lebeszélni az aktuális világmegváltó dologról, igen nagy hatékonysággal.

 


Nó para, Baby!


Ha még olvasod a cikket, s úgy érzed, hogy valamelyik ezek közül éppen rólad szól, megsúgom: MINDENKI! Érted? Minden kereső keresztül megy ezeken a lépéseken.

Ismered Buddha életét? Sziddhárta hercegként ő is végig járja ezeket a stációkat. Jézus hite többször is megingott, s ő is kitanulta az ács mesterséget annak ellenére, hogy Messiásnak készült, s állítólag elég jó volt a halászatban is. Vannak, akiknek sikerül. (Többen vannak ám, mint akik híresek, pláne vallás alapítók lesznek ezzel!) Vannak akik beleragadnak valamelyik fázisba. A beleragadás elleni első lépést pedig már megtetted: tudatosítottad magadban a dolgokat.


A kérdésre –  mármint hogy tedd-e azt, amit szeretsz – nem válaszoltam. A fentiek fényében úgy is tudod, hogy mi a teendőd: megtalálni mi az, amit tényleg szeretni tudsz. Akkor már annyira erős hívást érzel, hogy fel sem merül a kérdés, hogy hagynod kell-e mindent. Egyszerűen életed szele a megfelelő irányba sodor. S olyankor már nem a hitedet teszi próbára az élet, hanem nyilvánvalóan és magától értetődően bomlik ki előtted a cél, mint az ezerszirmú lótuszvirág. 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 16148 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x