Spiritualitás és tudományok - a valódi bölcsesség
Címlap / Ezotéria / Spiritualitás és tudományok - a valódi bölcsesség

Spiritualitás és tudományok - a valódi bölcsesség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-08

Létezik lelki és anyagi között kapocs? A spirituális bölcsesség és a tudományos ismeretek összefogása. 

Részletek Ammá beszédéből:
„A spirituális nevelés egyfajta képzés, mely segít abban, hogy igazán megérthessük önmagunkat. Ez ad erőt számunkra, hogy megértsük a tudás mélyebb tartományát. Képessé tesz minket arra, hogy bátran és lelki nyugalommal nézzünk szembe az élet kihívásaival.”

„A tanulás nem csak abban segít, hogy kényelmes és gazdag életet élhessünk. Amikor a terveink darabokra hullnak, amikor bukással és veszteséggel kell szembenéznünk, amikor a padlóra kerülünk, a tanulás segít a talpra állásban. A tanulás segíthet visszaszerezni lelki egyensúlyunkat, magabiztosságunkat és pozitív hozzáállásunkat – és ekkor képesek vagyunk továbblépni.”

„Valójában a tanulás a mértékletesség egy formája. Egy olyan folyamat, mint amikor a bimbóból gyönyörű, illatos virág lesz. Ahhoz, hogy ezt megértsük, szeretettel és türelemmel kell megközelítenünk a tanulás témáját.”


A tudás világa határtalan; a lehetőségek száma olyan hatalmas, mint a világegyetem. Így, mielőtt eldöntjük, hogy vajon egy felfedezés hasznos vagy ártalmas lesz-e a számunkra, elmélkedő elmével kell szemlélnünk a dolgokat.”


„Sétálás közben, ha az elménk hirtelen megálljt parancsol a lábunknak, a láb nem mozdul. Tapsolunk éppen, ám az elménk hirtelen megálljt parancsol a kezünknek, és a kéz mozdulatlanná válik. De ha mi parancsolunk megálljt a gondolatainknak, vajon hallgatnak-e ránk? Nem. A meditáció célja az, hogy kifejlesszük az elménk feletti irányítást olyan szinten, ahogyan azt a fizikai testünkkel tesszük.”

„Csak nagyon kevesen vannak közülünk, akik megpróbálták valaha is lecsendesíteni az elméjüket. De valójában a lecsendesített elme az, ahonnan a csodálatos felfedezések és találmányok megszületnek.”

„A tudás olyan, mint egy folyó. Természetszerűleg állandóan folyik. Ahol folyhat, ott folyik is, a kultúrát táplálva. Másrészről viszont, a tudás, ha értéktelen, romboló hatású lesz a világ számára. Amikor az értékek és a tudás eggyé válnak, nincs annál nagyobb erővel bíró eszköz az emberiség jólléte szempontjából. Napjainkban a fizikusok már annak lehetőségét kutatják, hogy a megnyilvánult világegyetem alapszubsztrátuma és az egyéné egy és ugyanaz. Egy új kor küszöbén állunk, amelyben az anyagot kutató tudomány és a spiritualitás kéz a kézben járnak majd.”

ÚT A BELSŐ BÉKÉHEZ - Br. Subhámrita előadása
2010. július 2. péntek
19.00-21.00

Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér
1087 Budapest,
Eötvös utca 10.
www.eotvos10.hu

Br. Subhámrita Csaitanja 1989-től él Ammá ásramjában szerzetesként. Rendszeresen tart stresszkezelésről és meditációról szóló előadásokat és szemináriumokat Európában, Ausztráliában, Afrikában, Indiában és a Közel-Keleten. Több mint húszéves tapasztalatával, amelyre Ammá egyik legközelebbi tanítványaként és tolmácsaként tett szert, Br. Subhámrita gyakorlatiasan és közérthetően osztja meg velünk tudását a keleti spirituális tradíciókról. Áldott tehetségű énekes és zenész, számos csodálatos, Ammá által énekelt dal szerzője.


A budapesti program során előadást tart majd arról, hogyan alkalmazzuk a gyakorlatban, mindennapi életünk során az időtlen spirituális alapelveket. Emellett rövid meditációt is vezet és indiai spirituális témájú dalokat (bhadzsanokat) énekel majd.

Idén először India nagykövete, Gauri Shankar Gupta, megtiszteli az eseményt részvételével.

Egy ilyen látogatás mindig annak előkészítése, hogy maga AMMÁ ellátogasson egyszer országunkba. Meg kell mutatnunk, hogy valóban várjuk Őt, ezért kérjük, hogy terjesszétek az előadást, és küldjétek tovább a meghívót minden kedves barátotoknak és ismerősötöknek és hozzatok magatokkal még valakit.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5729 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x