Miért meditáljunk? A kozmikus energia
Címlap / Ezotéria / Miért meditáljunk? A kozmikus energia

Miért meditáljunk? A kozmikus energia

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-18

Különböző iskolák tanítanak meditációra, és arra, hogy saját problémáinkat magunk oldjuk meg. Lelki, fizikai gondok napról napra felmerülnek, s azt mondja az ősi tanítás, hogy meditációval úrrá lehetünk problémáinkon. Az egyiptomi piramisoktól Tibet legmagasabb pontjaiig az ember keresi az egészséges, tudatos élet kulcsait. Tanulmányozzuk a kozmosz törvényeit és a molekulák rendjét. A kozmikus energiát keressük, mely fenntartja a világot.  

A kozmikus energia a kozmoszban mindenütt megtalálható. Ez hozza létre a galaxisokat, a bolygókat és a molekulákat is.  Ez tartja fenn a világegyetem rendjét. Ez az energia alapvető életünk fenntartásához, valamint tudatosságunk kifejlesztéséhez.  Bizonyos mennyiségű kozmikus energiához hozzájutunk mély alvás során és a teljes csendben. Ezt használjuk mindennapjainkban a látáshoz, beszédhez, érzékeléshez. Ha azonban alváskor nem jutunk elég energiához, jogosan érzünk fáradtságot, feszültséget, ez stresszhez vezethet.  A kozmikus energia felvétele fog elvezetni egyre nagyobb tudatossághoz. A lecsökkent kozmikus energia pedig csak meditációval pótolható.

Alvás és meditáció

Az alvás akaratlan meditáció. A meditáció tudatos alvás. Az alvás során tudunk energiát befogadni. A meditáció pedig nem más, mint tudatunk utazása saját világunkba. A testtől az elméhez, az elmétől az értelemhez, az értelemtől önmagunkhoz, és azon túl...
A meditációban meg kell ismernünk tudatosan testünk működését, majd értelmünk működését, a nézést, a beszédet, a gondolkodást.Hogyan meditáljunk?

Első lépés a testhelyzet. Valójában bármilyen testhelyzetben meditálhatunk. A testhelyzet legyen nagyon kényelmes és nyugodt.

Ülj le, tedd össze a kezedet (vagy tedd a combjaidra) és szüntesd meg a belső beszélgetést. Ne ismételgess semmilyen mantrát, csak lazíts, lazíts, Ha összetesszük a lábainkat, összefűzzük ujjainkat, energiakör alakul ki. A szemek az elmére nyíló kapuk, tehát legyenek lezárva. Amikor a test ellazul, átlépünk az elme területére. Az elme a gondolatok kötege, ami folyamatosan megújul. Amikor gondolatok vannak az elmében, rengeteg kérdés ébred fel bennünk. Tudatosan vagy tudattalanul megjelennek az elmében. Figyeljük légzésünket. Maga a figyelés a valódi természetünk, ezért mindössze csak figyeljük a légzésünket, ne akarjuk irányítani. Hagyjuk a légzést megtörténni saját ütemében.

Ez a leglényegesebb kulcs, ez maga az út. Ne hatolj a gondolatok mélyére, ne bocsátkozz vizsgálódásokba. Fogadd el a gondolatot, és figyeld a légzést. A gondolatok mennyisége ekkor csökkenni fog, a légzés egyre ritkábbá válik. Megszűnik a cikázás a szemöldökök között. Amikor már alig lesz légzésünk, nem jönnek a gondolatok, akkor leszünk természetes állapotunkban.
Ez a meditatív állapot. Ekkor zuhatagként ömlik ránk a kozmikus energia.
A további meditáció fokozza az energia-felvételt. Az energia átáramlik testünkön keresztül az étertestbe.

Az étertest vagy energiatest

Az étertestet több mint 72 ezer nádi hatja át, mint az erek, az egész étertestet behálózzák. Ezek az energiacsatornák a fejtetőről erednek, A nádik egyenletesen eloszlanak az egész testben. Az energiatest a leglénygesebb pont egészségünk fenntartásához. Ez az energiatest legfontosabb forrása egész lényünknek. Energiatestünk kozmikus energiát vesz fel alvás során és meditációban. Ezt az energiát használjuk látáshoz, halláshoz, gondolkodáshoz. Ám amikor gondolataink vannak, az energia áramlása megreked. Más szóval, gondolataink akadályok a beáramló kozmikus energia számára. Amikor a beáramlás csökken, a csatornák eltömődnek. Ezek az eltömődések éterikus akadályokat képeznek az étertestben. Ezek az éterikus torlaszok előbb-utóbb betegséghez vezetnek. Ezek hatnak a fizikai testre is. Más szavakkal, minden betegség gyökere az energiahiány. Meditációban nagy mennyiségű kozmikus energiához jutunk.

Amikor az energia elkezd átáramolnia a fej területein, elnehezülést észlelhetünk. Az áramlás tisztítja az energiacsatornákat. Időnként érezhetünk viszkető érzést, vagy fájdalmat is az érintett helyeken. Néha fájdalmat tapasztalunk az anyagi test különböző pontjain.

Ezekre a fájdalmakra semmilyen gyógyszert se szedünk, lassan eloszlanak a meditáció során. A meditációval több és több energiát veszünk fel, ami lassan minden betegségünket megszünteti. Ha pedig módunkban áll egy piramis belsejében meditálni, ez az energiafelvétel megháromszorozódik.

 

A piramis és a piramis-erő

A gúla a legszilárdabb építmény a földön. Folyamatosan befogadja a kozmikus energiát. A gúla tájolása északi, keleti, déli, nyugati irányban van. A kozmikus energia a gúla alapjától egyharmadnyi magasságban halmozódik fel. A piramisban történő meditáció segít a gyógyulásban, a meditációs tapasztalatok megszerzésében.

A meditáció hatása a mindennapokban

A kozmikus energia felvétele által javul az emlékező képességünk, megértőbben leszünk másokkal, családi éltünkbe béke és nyugalom áramlik. A meditáció végezhető bárhol bármikor, még utazás közben is. A meditációt elkezdeni már ötéves kor körül is lehet. Nem kell mestert keresned, a mestered belül van. A lélegzetedet nevezd mesterednek. Legjobb naponta végezni a meditációt és lassan, fokozatosan emelni a meditáció idejét 30-40 percre.
    
Kép: Karin Henseler / Pixabay
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10569 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x