Melyik az én jóskártyám?
Címlap / Ezotéria / Melyik az én jóskártyám?

Melyik az én jóskártyám?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

Tele van a polc szép kártyákkal. Egyik színes, a másik fekete-fehér. Egyiken míves és részletekben gazdag a kép, másikon pedig éppen csak odagondolta a művész a "lényeget". Hogyan válasszunk személyünknek megfelelő tarot, vagy akár más kártyát?  

Fontos, hogy nem csak a tarot választásban, hanem más kártyák választásában is mérvadó tanácsokat olvashatsz most.

A legtöbb ember, aki megismer egy-két kártyavetési módot, egy idő után kártyagyűjtővé válik. A legtöbb ezoterikus polcán legalább 3-4 féle kártya csücsül, de ebből nagyon kevesen használnak aktívan 1-2-nél többet.


Ha nem gyűjtőként, hanem első pakliként A Kártyát szeretnénk megvásárolni, az alábbi 3 dologra figyelj.
  1. A sajátod megtalál – kapkodni tilos! Ha elkezded a kártyavetés bármelyik ágának tanulását, szinte azonnali kényszert érzel, hogy szerezz egy pakli kártyát. Ilyenkor legszívesebben bemennénk a boltba és azonnal vásárolnánk, ám a bőség zavara, vagy éppen a túl kevés választék utunkat állja. Érdemes legyőzni a vásárlási késztetésünket és egy kicsit befelé figyelni. Az a kártyapakli, amelyik tényleg hozzánk szól, a mi belső jelképrendszerünk nyelvén beszél, meg fog találni bennünket.
  2. Keresd a belső éned jelképeit! A valóban jó kártyában nem csupán a művész énje vetül ki, hanem úgy jelennek meg a jelképek, ahogy az bennünk, a lelkünk mélyén van. Szinte minden ember megtalálja azt a paklit, amit „neki rajzoltak”, vagy terveztek. Ez a kártyacsomag nem mindig különleges, drága vagy művészi, néha egészen egyszerű is lehet.
  3. A jelkép megszólal. A „saját” jóskártyánk jelképeinek olvasása szinte egyszerűbbé és magától értetődőbbé válik, mint egy másik kártyacsomag esetében. Ha ezt a paklit meg tudjuk találni, akkor a kártyával való munka sokkal egyszerűbbé és magától értetődővé válik.

Azt a jóskártyát, amelyik mélyen megérint, megszólít bennünket, érdemes valamilyen módon beavatni, valamint méltó helyen tartani. Például kártyatartó zsákocskában, nemes kövekkel vagy más jelképekkel együtt.

Van olyan jós, aki ragaszkodik ezeréves paklijához, ami már gyűrött és kopott. Olyan is van, aki a kedvenceit váltogatja, vagy aki mindig újat vesz ugyanabból a fajta kártyából. Erre sincs egyértelmű szabály – mindenki úgy döntsön, ahogy lelke mélyén érzi, hogy az neki jó.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5744 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x