Babatenyér - gyerekkéz. Jósolhatunk a kicsiknek?
Címlap / Ezotéria / Babatenyér - gyerekkéz. Jósolhatunk a kicsiknek?

Babatenyér - gyerekkéz. Jósolhatunk a kicsiknek?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-27

Egy újszülött "vén tenyerét" látva egy értő talán szelíd mosolygással, óvatosan bólogatva mondaná: öreg lélek született meg. Ám a gyermek kezébe nézve még az öreg cigányasszonyok is csak "szerencsét mondanak". Ez afféle jókívánság, aminek megtörténtét kívánják, nem pedig jóslat. Vajon lehet-e, érdemes-e a gyermekek kezéből jósolni és ha igen, mire következtethetünk?  

A baba még édesanyja függésében él, így az ő kezét még nem lehet elemezni. Az óvodás kisgyermek tenyérvonalai – ha csak nem éri őt valamilyen extrém súlyos krízis – nem sokat változnak.

Az egyéni kézírás a kéz kifejlődésének ideje, illetve a tenyér, a kéz formájának kialakulási ideje azonban olyan 12 éves kor köré tehető. A tenyér elemzését 14-15 éves kor előtt azonban nem célszerű kezdeni, mert még kialakulatlan a személyiségük és életvezetésük a szülőktől függő. Ám a kézforma segít, hogy az alapkaraktert felismerhessük, természetesen ez tovább finomodva adja majd ki felnőttként az egyéni csak rá vonatkozó formát.

Két alapforma van: a szögletes és a kúpos, vagyis egyszerűbben a háromszög és négyszögletes kézforma.

A szögletes kézforma mutatja tulajdonosa stabil, gyakorlatias természetét. Az ilyen kezű kisgyermek mozgékony, tevékeny, harcra és versenyre kész, mindig csinál valamit, mindig benne van valamiben. Jól irányítható, ha célokat tűzünk ki neki, osszuk be az idejét, hogy változatosan végigrohanja a napot. Jól terhelhető, de nem bírja az unalmat, többet tanul a látványból, mint a könyvekből.


Szögletes kézforma

Nem rajong az iskoláért, ha csak nem a haverok miatt
, mivel az iskola számára a kötöttségek gyűlölt forrása. Sok külső ingerre van szüksége, hajlamos ott lenni ahol történik valami, ezért könnyebben kerül zűrbe, jó ellenőrzött időbeosztást készíteni neki, ha nincs fizikailag lefárasztva, nehezen alszik, nehezen kel. Az élet számukra folytonos harc, boldogulni csak az tud benne aki bírja, a szögletes kezűek tulajdonosai ilyenek.

3 tipp:
  1. Állítsuk össze együtt a szakkörök és az iskolai órák rendje alapján a heti rendet, ami tartalmazzon minden napra egy „jutalom tevékenységet” is – ez motiválja a gyereket.
  2. Engedjük be a barátokat is a házba. Így a gyerekek szem előtt vannak.
  3. Szögletes kezű gyerekünk számára fontos a sok inger – őt kicsit hosszabban engedhetjük tévézni és számítógépezni.

A kúpos kézforma mutatja tulajdonosa érzelmi és szellemi alkatát. Az ilyen kezű gyermekek  érzékenyebbek, érzelmesebbek. Ők a „jó gyerekek”, hosszan és türelmesen elvannak, de ettől még nem biztos, hogy boldogak, vagy boldogtalanok. Zárkózottak és szeretetéhesek. Ők azok, akiknek inkább a lelkére és értelmére lehet hatni - ők érzelmi alapon igyekeznek megfelelni a világ kihívásainak. Sokat álmodoznak, és terveznek. Kevésbé terhelhetők, fáradékonyabbak.


Kúpos kézforma

Fontos a szeretetteljes környezet, szívesen részt vesz bármiben
, ha a barátai is azt teszik, de ha senki és semmi nincs, amit szeretne, ne kényszerítsük. Ennek ő passzívan, de folyamatosan ellenáll. Szereti a rendet, mert biztonságot ad, de az időbeosztás is ezt jelenti (együtt vacsorázik a család). Az ígéreteket nagyon számon tartja, és mélyen megbántódik, ha becsapják. Nagyon várja az iskolát, ha tanárai vagy társai között vannak a szívéhez közelállók, ám ha a közösség perifériáján van, sokat szenvedhet.

3 tipp:
  1. Neki mindenképp vásároljunk nagyon szép, mutatós holmikat. Ő tud rájuk vigyázni.
  2. Közösen kialakított heti rendjében mindig szerepeljen pihenésre szánt idő, amikor inkább olvasson, mintsem számítógépet vagy tévét használjon.
  3. Adjunk számára időt magányos tevékenykedésre is, amikor nem zavarjuk meg (saját sarok, saját szoba).

A kisgyermekek tenyérformáját a képek alapján könnyen meg tudjuk határozni, ha körberajzoljuk a gyerek kezét.
Tippünk: Ha tenyérelemzéssel foglalkozunk, érdemes gyerekeink kezéről minden évben 1-2 tenyérlenyomatot eltenni. Később érdekes ívet mutathat majd számunkra a tenyér változása.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6816 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x