Bagolydivat és feng shui
Címlap / Ezotéria / Bagolydivat és feng shui

Bagolydivat és feng shui

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

Apró bagolyfigurákat elhelyezni a "bölcsesség" területen régi feng shui hagyomány, de nem csak itt lehetnek hasznunkra. Mind a kilenc életterületen szerepet kaphatnak, sőt, ruhán, cipőn, táskán és lakberendezésben egyaránt menő a bagoly.  

A bagoly, mint jelkép – a görög Pallas Athene istennő „kedvence”, a bölcsesség, egyúttal a női princípium, tehát a női bölcsesség jelképe is. A bagoly – különösen a kuvik – halálmadárként híresült el, mivel éjszakai életet él és gyakran fészkelt a sok kis rágcsálónak otthont adó, békés, csöndes temetők környékén. A világ számos helyén kultikus állatként tisztelik, gyakran gyógyító erőt, különleges uralmat tulajdonítanak neki. (Gondoljunk csak mindannyiunk régi kedvencére, Dr. Bubóra.) Harry Potter madara is egy bagoly – a titokzatos éjjeli hírvivő, aki a bölcsességet szállítja a mágikus égen. A heraldikában az ülő, szemből ábrázolt bagoly a tudós foglalkozású családok címerállataként vált ismertté.

Bagoly a feng shuiban
Korábban a feng shui kizárólag a bölcsesség sarokba utalta a baglyot, ám ma nagy divatja van a tudás megszerzésének, a bölcsesség keresésének. Így aztán ha más életterületünket is szeretnénk kissé „bölcsebbé tenni”, nincs más teendőnk, mint dobjunk be pár baglyot az adott területre.


Bagoly a szerelemsarokban
A páros baglyok valók a szerelem sarokba. Ha arra vágyódunk, hogy párkapcsolatunkban ne pusztán a szexualitás, hanem a bölcsesség, a beérkezett tudás legyen a fontos, akkor keressünk efféle bagoly-duókat. A kis gyertyapár a bölcsességet és a meleget is behozza a szerelmi életünkbe, a kis páros szív pedig összehoz bennünket.


Bagoly – egészség, kreativitás és a gyermekáldás
Ki ne szeretne okos, „öreg lelkű” gyermeket? S ki ne szeretné, ha a gyermeke egészséges lenne? Számukra ideális a bagoly mama és fiókája kombó, legyen az akár kép, festmény, vagy éppen egy játék figura, vagy puha párna.  A saját készítésű baglyos alkotások segítik a bölcs kreativitás, a tudatos alkotás energiáit kibontakozni.


Hírnév, pártfogók és utazás – bagoly stílusban
Akik szeretik a sokaságot, szeretik, ha jó hírüket keltik, vagy éppen azokat az utakat kedvelik, ahol sokat lehet tanulni, esetleg a gyógyturizmusban hisznek, válasszanak bagoly szimbólumot! A baglyos utazótáska, piperetáska, a barátaink ernyői számára kitett baglyos esernyőtartó, vagy a baglyos függönykarikák mind ezt a bágua törekvést erősítik meg.


A bőséget, a pénzt is keressük meg bölcsen!
A bölcs kiadások, a megfontolt jövőtervezés ideális jelképe lehet a nemes anyagokból készített bagoly, vagy ékszerként viselve, de a sok kis bagollyal díszített pénztárca is.

A szép, baglyos ékszerek ezt a „mágiát” adják át viselőjük számára.


Ez is érdekelhet: Feng shui a konyhában
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon 
 
[ 37646 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x