Kerüld el a téli depressziót - a csillagjegyed szerint!
Címlap / Ezotéria / Kerüld el a téli depressziót - a csillagjegyed szerint!

Kerüld el a téli depressziót - a csillagjegyed szerint!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-20

A nappalok rövidülésével, a hideg idő beköszöntével a hangulatunk is általában mélyrepülésbe kezd, és egyre kedvetlenebbül látunk neki a napi feladatoknak. Ennek nem kell feltétlenül így lennie: sokat tehetünk azért, hogy az őszi-téli hónapokban is megtaláljuk az örömet és a lelki békét. Tippek és ötletek a Tűz jegyűeknek: Kosoknak, Oroszlánoknak és a Nyilasoknak. 

A tüzes jegyek a legkevésbé hajlamosak depresszióra, hiszen mindig tele vannak lendülettel, tenni akarással. Inkább optimistán, pozitív szemlélettel tekintenek a világra, és ha vannak is rosszabb napjaik, akkor sem kerülnek túl mélyre. A feszültséget levezetik, akár egy jóízű veszekedés formájában. Előszeretettel sportolnak, vagy valamilyen kreatív hobbit űznek, így a téli hónapokat is könnyebben vészelik át. Inkább tavaszra fogy el az energiájuk, elfáradnak, ez a napfény hiányának köszönhető. Kedvelik a fényt és a meleget, így a nyári hónapokban vannak igazán elemükben.


Jellemző rájuk, hogy nem vallják be maguknak, hogy segítségre van szükségük, elfogyott az erőtartalékuk. Ilyenkor újabb és újabb feladatokba vetik bele magukat, így bizonyítva, hogy még mindig erejük teljében vannak. Ez persze egy csapda, aminek következménye, hogy egyik napról a másikra esnek össze. Ilyenkor egy lázas betegség gyűri le őket, így legalább kipihenhetik, összeszedhetik magukat.

KOS (Március 21. – Április 20.)

Magától értetődő hittel és naivitással tekintesz az életre. Nem feltételezel rosszat másokról és az irigység, rosszkedv sem jellemző rád. Nagy előny, hogy azonnal közlöd a véleményedet, nem támadsz hátulról. Ez a viselkedés egyébként sem lenne méltó hozzád. A feszültségek tisztázása segít, hogy egyáltalán ne legyél depressziós. Szinte soha nem melengetsz magadban sérelmeket.

Mit tegyél a depresszió ellen? Nálad a legősibb csodaszer a szex. A téli hónapokban próbáld meg kicsit elnyújtani az együttléteket. A gyors szexet felválthatja a gyengéd összebújás, ami még mindig átmehet intenzív szexbe, mely energiát ad!

OROSZLÁN (Július 23. – Augusztus 22.)

A zodiákus legderűsebb tagja vagy, mindig tele éltető fénnyel és energiával. Télen azt tapasztalhatod, hogy köréd gyűlnek a munkatársak, családtagok, még nagyobb szükségük van a társaságodra, mint máskor. Talán eleged lesz a népszerűségből, hiszen igényed lenne egy kis magánéletre is, amikor a hobbiddal, alkotó munkáddal törődhetnél.

Mit tegyél a depresszió ellen?
Leginkább a kreatív elfoglaltságok, alkotó tevékenységek használhatnak. Ezekre legalább hetente kétszer szánj időt! Ugyanígy a sport is a te világod, különösen a dinamikus sportágak villanyoznak fel. Ne aggódj, nincs, aki nálad jobban tudná élvezni az életet!

NYILAS (November 22. – December 21.)

Változó a kedélyállapotod, de jobb napokon ki sem lehet mozdítani az optimizmusból. Ha éppen lehangolt vagy, akkor a dühödet vagy elkeseredésedet hajlamos vagy másokon levezetni. Ilyenkor senkinek nem lehet igaza, csakis neked. Veszekedéseket provokálsz, és csak olaj a tűzre, ha ellenkeznek veled. A legjobb, ha ilyenkor mindenki békén hagy.

Mit tegyél a depresszió ellen? Nem kell mindig mindennek igazságosan történnie. Fogadd el, hogy nemcsak lojális és másokra odafigyelő emberek léteznek. A csorbát néha még te sem tudod kiköszörülni! Légy elnézőbb magaddal, és főleg: saját magaddal is törődj, zárd ki egy kicsit a külvilágot! Imádkozz vagy meditálj – ez sokat segíthet!

Kunsay Melinda

Kép: graur razvan ionut / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4327 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x