Januári cél: tedd meg az első lépést!
Címlap / Ezotéria / Januári cél: tedd meg az első lépést!

Lukács Tünde

Januári cél: tedd meg az első lépést!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Sokat gondolkodtam azon, miről írjak ebben az évben. 2012 a számmisztika szerint 5-ös év. Nagy változások várhatók, és ha körülnézünk a világban - de elég csak itthon -, pontosan ezt látjuk. Sokan vannak köztünk nehéz körülmények között, és sokan kérdezik tőlem, hogyan tudnának tovább lépni, vagy legalább is túlélni a jelenlegi helyzetet. 

Sokféle témáról írtam az elmúlt évben, de rájöttem, hogy az emberek igazi problémája az, hogy nem tudják, hogyan tegyék meg az első lépést. Hiába beszélünk az ezotériáról, pozitív gondolkodásról és hasonlókról, ha nem tudjuk, hogyan induljunk el. Ebben szeretnék segíteni most, és úgy vélem, legjobb ajánlólevél a saját életem. Saját életemből vett példákon keresztül szeretném Neked megmutatni, hogy mindig tovább lehet lépni.

Egy internetes ismerősöm a következőket írta nekem: „Ha a saját életedben meg tudod valósítani azt, amit szeretnél, azok az emberek, akiken segíteni szeretnél, modellként helyezhetnének maguk elé.”

Ki voltam 10-15 évvel ezelőtt?
Egy olyan ember, aki mindentől félt, főleg a nyilvánosság előtti szerepléstől. Az általános iskolában inkább bevállaltam az egyest énekórán, de nem voltam hajlandó énekelni a többiek előtt. Gátlásos, csendes, zárkózott lány voltam.

Ma előadásokat tartok sok ember előtt, és nem mondom, hogy nem izgulok, de élvezem, amit csinálok. Ma másokat tanítok leküzdeni a gátlásaikat.

Sok évig kényszernek éreztem a munkát, amit végeztem, ma azt csinálom, amit szeretek. Ezekért azonban keményen megdolgoztam.


Mi tehát az első lépés?

Az, hogy ne túlélni akard a mai, holnapi napot, a következő hetet, hónapot, hanem éld meg a jelen pillanatot. Ha eszel, egyél. Ha pihensz, pihenjél. Ha szeretkezel, szeretkezz. De akkor légy ott, csakis abban a pillanatban.

Amikor ebédelsz, vajon érzed az étel ízét? A legtöbb ember megfigyeléseim szerint csak „belapátolja” az ételt. De figyelsz-e az ízére? Édes? Vagy savanyú? Esetleg csípős? Étkezz úgy, hogy figyeld meg az ízeket, élvezd az étkezést! Közben ne azon járjon az agyad, mit kell még otthon vagy a munkahelyen elvégezned.

Vagy este, mikor ágyba bújsz, mit teszel? Valószínűleg rögtön a távirányító után nyúlsz. Ha nincsen semmi kedvedre való aznap a tévében, akkor esetleg szeretkezel a pároddal. De sokan akkor sincsenek ott. A fejükben ezerféle gondolat kavarog.

Amikor ágyba bújsz, ne másra gondolj. Érezd át az ágyad puhaságát, a takaród melegségét. Élvezd a pihenést!  Ne kapcsold be a tévét, inkább figyelj egy kicsit magadra.


A mindennapi dolgokban szintén próbáljunk meg jelen lenni. Miközben olvasod ezt a cikket, mi jár még a fejedben? Vedd észre, ha nem vagy jelen.
Azokat az érzéseket, amelyeket most nem érzel át, sosem fogod átérezni. Amit most nem teszel meg, sosem fogod megtenni. Csak tologatod ide-oda az idők végezetéig.

Januári célunk legyen a jelen pillanat megélése. Visszatérés a MOST-ba.

Nem baj, ha nem mindig sikerül. Idővel egyre könnyebb lesz a dolog.
Csak gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj!

Februárban elmesélem Neked, mi a „gond” a pozitív gondolkodással. Ez a téma elég sok vihart kavar, ezért induljunk el itt is az alapoktól.


Lukács Tünde

Képek:
chanpipat / FreeDigitalPhotos.net
Pixomar / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5880 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x