Védikus asztrológia: az isteni tudomány (videós előadással!)...
Címlap / Ezotéria / Védikus asztrológia: az isteni tudomány (videós előadással!)

Védikus asztrológia: az isteni tudomány (videós előadással!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Amikor asztrológiai rendszerekről beszélünk, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minden kultúra teljesen más, eltérő asztrológiai megközelítést használ és a népszerű internetes jóslatokhoz hasonlóan eltérő jellemzéseket kapunk majd magunkról általuk. Éppen úgy, miként ma már van virághoroszkóp, indián becenév vagy lósörényjósda... A védikus és a nyugati asztrológiai iskola azonban csaknem megegyező rendszerek, de mindenképpen erős párhuzamok figyelhetők meg közöttük. Az emberről, egyénről adott jellemzések is szinte megegyeznek. Hogyan lehetséges ez? 

Az asztrológia csak az egyszerűség, és az általános használhatóság kedvéért dolgozik pl. a napjegyenkénti bontással, így a csillagjegyek szerinti előrejelzéssel. Ennél általában csak mélyebb, részletesebb önismereti és előrejelző-rendszer. Alapja a csillagok és a Föld mozgásai, és az ezekből eredő kapcsolatok, egymásra hatások, valamint a mozgásokból adódó ciklikus ismétlődések. Ezek pedig minden kultúrában – még ha a mozgások formái némiképp különbözőek is – azonosak.


Használata az Isten-tudatos társadalmakban a hagyományok elvén nyugodott. Az ifjú szakértők elsajátították az elődeiktől rájuk hagyományozott, titkos, szent iratok vonatkozó tanításait és így megértették, hogy az egyes szülöttek életében milyen sorsot, karmát tudhatnak magukénak, milyen akadályok és ajándékok várnak rájuk az életben, mindezt Isten irányítása alatt képzelték el. A materializálódott, empirikus tudományelvű kultúrákban a megfigyeléseket, a tudományos vizsgálódásokat és kísérleteket tartották többre. Amit ma asztrológiának nevezünk, e kettőnek a keveréke. Az alászálló isteni tudomány és az asztrológusok igazolt, tökélyre fejlesztett tapasztalatai.

A csillagtudomány teljes és feltérképezetlen egész, amelyen keresztül egyaránt elérhetjük az anyagi, hétköznapi életünk tökéletesítését, valamint a lelki életünkben is fejlődhetünk. Az asztrológia számos területén még ma is vannak apró talányok a kíváncsi elmék számára. Azonban amit ez isteni tudományból nem ismerünk, az nem teszi értéktelenné mélységeit, csupán felhívja figyelmünket arra, hogy míg a tudományterület maga tökéletes, az azt elemző személyek csupán emberek, és aligha lehetnek azok.

Nézd meg a teljes előadást ingyen a videóra kattintva!Ha tetszett az előadás, itt kell lájkolni: http://www.facebook.com/onlinehoroszkop


Fodor Kata

Kép: anankkml / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3944 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x