Keddi KvantumTükör: miért függ a gyógyulás a tudattól?...
Címlap / Ezotéria / Keddi KvantumTükör: miért függ a gyógyulás a tudattól?

Keddi KvantumTükör: miért függ a gyógyulás a tudattól?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-20

A kvantumgyógyítás tapasztalatai szerint valódi gyógyulásnak nem az a legfontosabb kérdése, hogy a test hogyan vívja meg a "küzdelmet" a betegséggel, hanem hogy hogyan találja meg a békét, s az egyensúlyt az elme és a tudatosság vonatkozásában. A kvantumgyógyító szerepe, hogy megmutassa, miként valósíthatja meg bárki önmagában az egyensúly helyreállítását, ezen keresztül a békét, s az abból kiinduló öngyógyító folyamatok kiteljesedését. 

Ehhez természetesen sok tekintetben változni kell. Persze nem pusztán erővel és akarattal, hanem éberséggel és tudatossággal. Ekkor találhatja meg az egyén a belső egyensúlyt, harmóniát és békét, ami a gyógyulás alapja. Első lépésben éberré kell válni a mentális és érzelmi energiaminőségekre. A következő lépésben el kell fogadni a jelenlegi helyzetet, azt, AMI VAN, s ennek hatására jelenik meg a hála és a jelenlét, melynek tiszta energiája képes transzformálni akár a testi állapotot is.

Nagyon jellemző és viszonylag könnyen megfigyelhető jelenség egyfajta „háttér-boldogtalanság” jelenlétét észrevenni a legtöbb ember energetikai rendszerében. Természetesen ezt nem így nevezik, hanem feszültségnek, stressznek, haragnak, sértettségnek, türelmetlenségnek, kielégületlenségnek, melyeket sokan az élet természetes velejárójának tekintenek. Pedig az ilyen lelkiállapotok elsődleges oka leggyakrabban valamilyen öntudatlanul megtanult mentális szokás, mint például az öntudatlan késztetés a versengésre, vagy erőfeszítés, hogy valamivé váljon az egyén. Többet birtokolni, különbnek lenni, nagyobb tudásúvá válni, mélyebb spirituális tapasztalatot szerezni, kivívni mások elismerését, vagy egyszerűen csak a figyelmét, mind - mind olyan szokások, melyek egy ponton túl képesek feszültségeket generálni. Ha ezek a feszültségek meghaladják a test tűrőképességét, az betegség formájában jelenik meg.


A megoldás - és egyben az egészség kulcsa - a világ legegyszerűbb, s mégis legnehezebb dolga. Eggyé válni az Élettel, vagyis a kvantummező a formák mögötti dimenziójával, s azt tenni az önazonosságod alapjává. Úgy is fogalmazhatunk, eggyé válhatsz a jelen pillanattal, hiszen az maga az Univerzum. Ha ezt megteszed, akkor felismered, hogy nem a személyiséged éli az életet, hanem az Élet rajtad keresztül létezik, és játszik a formákkal.

Ahogy az egyik legnagyobb szufi misztikus, Rumi fogalmazta meg egy gyönyörű hasonlattal: „Az Élet a táncos, s Te magad vagy a tánc.” Úgy is értelmezheted a kijelentését, hogy a tánc az maga a forma, a fizikai, a mentális vagy az érzelmi energia, melynek egysége vagy Te. Persze ezt csak úgy tapasztalhatod meg, ha felismered, hogy nem vagy elkülönülve az élettől, s nincs elkülönülés közted és a Világ között. Ehhez első lépésben fel kell ismerni azokat a jelenségeket, melyek megakadályoznak az Egység átélésében. Az aggódás, a bűntudat, a türelmetlenség, a túlzott ambíció, a harag olyan mentális és érzelmi minták, melyek az elkülönülést erősítik.

Felvetődhet a kérdés, hogyan lehet megszabadulni mindazoktól a negatív érzelmektől, amelyek évtizedek óta, talán már a gyerekkortól ott léteznek benned? A leghatékonyabb segítség, ha egyszerűen egy benned megjelenő energiamezőnek tekinted a negatív érzelmeket, s éberré válsz a létezésükre. Nem azonosulni a személyes történettel, és nem úgy tekinteni arra, mint az „én fájdalmam”, az „én problémám” nagyon hatékony segítség! Ha képes vagy a létezésed alapjává tenni a Kvantum-Én tudatállapotát, akkor megszakítod a kényszerítő erejét a negatív emlékek teljes skáláját tartalmazó emlékhalmaznak.

Ehhez az egyik legfontosabb lépés, hogy megérted, hogyan zajlik az emlékezés, hogyan születnek a negatív érzelmek, s a közöttük létező kapcsolat összefonódása. Például hallottál valamit, vagy történt veled egy esemény nagyon régen, és tudat alatt elraktározódott az emlékeidben. Valamilyen külső inger hatására az érzékszervek segítségével ez a tapasztalat gondolatként időről-időre felvetődik benned. Vedd észre, hogy egyszerűen egy visszatérő emlékfoszlány az alapja minden negatív érzelemnek. Néha egy-két negatív gondolat elég ahhoz, hogy a teljes tudatállapotod megváltozzon. Ilyenkor az egész Univerzum, az egész valóságod visszaigazolni látszik ezt a tudatállapotot, s az tükröződik számodra a Világban. Úgy is fogalmazhatunk, hogy egy-két negatív gondolat és érzelem átvette az irányítást a teljes lényed fölött.

A jó hír, hogy ez semmi más, csak a programozott elméd egy-két régi mintája, tehát bármikor megszakíthatod az energiafolyamatot, amely mint egy örvény ránt magával egy negatív érzelmi állapotba. Ha belátod, hogy csupán egy régi gondolat, ami csupán a múlt vízhangja, rájössz, hogy a múlt fontosabbá vált számodra, mint a jelen pillanat. Néhány ilyen felismerés után természetessé válik számodra az a nyilvánvaló tény, hogy a gondolkozás egy nagyon apró aspektusa a tudatnak, s ráébredsz arra, sokkal több vagy, mint a tested, vagy a személyiséged. Ráébredsz: Te a Tudat teljessége vagy.


Ha megtanulod megfigyelni magadban is a reaktív gondolkodási szokásokat, érzelmi jelenségeket, és az ezek hatására végrehajtott cselekedeteket, akkor valóban természetes következményként jelenik meg benned az elfogadás és az együttérzés. S akkor képes leszel az egyik leghasznosabb spirituális gyakorlat, az elfogadás gyakorlására. A mai küzdelemre és harcra épült társadalmi struktúrában az elfogadás negatív kicsengésű lehet. Óriási tévedés ekként értelmezni.

A kvantumszemlélet értelmezésében azt a mély megnyugvást jelenti, amikor tudod, hogy bármilyen érzelmi jelenség (stressz, szenvedés, szomorúság, stb.) jelenik meg a tudatodban, a mögött mélyebb szinten (a kvantummezőben) mindig ott van a béke és a nyugalom végtelen birodalma. Egyszerűen csak meg kell tanulnod felismerni, és annak részévé válni. Ha elfogadod az aktuális energiaminőséget, mint ami nem kizárólagos, csak mintegy aktuálisan megjelenő energetikai jelenséget, akkor már nem harcolsz tovább ellene, és így sokkal könnyebben fogsz túllépni rajta. A cselekedeteid energiája tisztává válik s nem lesz benne stressz, akarás és feszültség.

Furcsa, de ilyen értelemben akár hálás is lehetsz önmagadnak, vagy a sorsnak, hogy az ego szempontjából szomorúnak és rossznak bélyegzett energia elvezetett egy mélyebb és békésebb létezéshez. Az éberség, az elfogadás és a hála tehát ezért lehet a kulcs a gyógyulási folyamatban, hiszen a forma nélküli dimenzió, vagyis a Kvantum-Én tudatállapotának átéléséhez vezet, ami a kvantumgyógyítás „alfája és omegája”.

Ha szeretnél többet megtudni a kvantumgyógyításról és a kvantumpszichológiáról, vagy konkrét élménybeszámolókat olvasni, akkor látogass el a www.kvantumszemlelet.hu oldalra


Szatmári L. Miklós
író, Quantum Balance konzulens és oktató

Képek:
Ambro / FreeDigitalPhotos.net
markuso / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3973 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x