Használd jól a vonzás törvényét! 4 lépés
Címlap / Ezotéria / Használd jól a vonzás törvényét! 4 lépés

Használd jól a vonzás törvényét! 4 lépés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

A Keddi KvantumTükörben mostantól Te magad leszel a főszereplő, persze, csak ha van kedved velünk játszani! A következő 4 hétben kipróbálhatod, hogyan is működik az életedben a vonzás törvénye és megtanulhatod megfelelően használni. Készen állsz a változásra?  

„Az igazi élmény az ember számára tehát elsőrendűen ennyi: önmagának megismerése. A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmetes vagy tanulságos; önmagunk megismerése azonban a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, és a legtanulságosabb találkozás.”

A fenti sorokat Márai Sándor vetette papírra, s ha valaki ismeri a műveit, az nem kételkedhet benne, hogy a kiváló író az emberi lélek nagy ismerője volt. Követve a példáját egy különleges kalandra invitállak, melyben egy kicsit túllépünk pusztán az önmegismerés vágyán. Természetesen az a legfontosabb, de miért ne lehetne ezt érdekessé és gyümölcsözővé tenni? A múlt héten a vonzás törvényének általános leírását olvashattad. Ma és a következő néhány hétben lépésről lépésre kipróbálhatod, hogyan is működik a Te életedben ez a jelenség. Ha van kedved ebben az „utazásban” részt venni, akkor cselekedj. A játékkal mindenképpen nyersz, hiszen egyrészt tesztelheted mennyire ismered önmagad, másrészt ha jól csinálod, akkor különleges élményeket megtapasztalásokat hozhatsz létre a valóságodban. S nem mellesleg: bevonzod az életedbe azt, amit szeretnél.

Ezek azonban nem annyira fontos dolgok, mint az, hogy a következő néhány hét alatt éberebbé és tudatosabbá fogsz válni saját „belső” világodra. Az elkezd megváltozni, s természetesen mindez a folyamat tükröződik a „külső” valóságodban is. Hogy mi lesz a változás oka és mi az okozata? Meglátod, azt nem is lesz olyan könnyű eldönteni.


A vonzás törvényének alkalmazása megkövetel bizonyos tudatosságot és éberséget. Miért? Azt mondhatjuk, minden ember minden egyes pillanatban teremti a saját valóságát, de ennek csak kevesen vannak tudatában, és legtöbben inkább öntudatlanul hozzák létre az élethelyzetüket. Ennek eredményeképp aztán  reagálnak a külső hatásokra, s úgy képzelik, elsősorban a körülményeket kell megváltoztatni, ha el szeretnék érni a céljukat, vagy meg akarják oldani a problémájukat. Természetes jelenség ez, hiszen mindenkit erre tanítottak, már gyermekkorától kezdve. S ennek eredményeképpen az a fura helyzet áll elő, hogy ha a körülmények kedvezőek, jól érzed magad, ha rosszak – rosszul érzed magad. Ezért aztán újra és újra nekiállsz átrendezni a világot. Óriási erőfeszítésekkel ez néha sikerül is, de a folyamatosan változó világban ezt fenntartani lehetetlen. Vagy ha igen, akkor csak még több küzdelem és erőfeszítés árán. Ez az egónak tökéletes, mert a harc és a küzdelem a lételeme, de nem valószínű, hogy örömteli és élvezetes lesz így számodra az élet.

Lehet ez azonban máshogy is. Fontold meg egy régi szufi mese tanulságát: „Ha puha, kellemes felületen akarsz járni és nem szeretnéd, hogy megszúrja a talpad egy tüske, akkor húzz fel egy puha bársonnyal bélelt cipőt. Ne pazarold az energiád arra, hogy az egész világot meg akarod tisztítani a tüskéktől.” Sokkal bölcsebb és célszerűbb a szemléletmódodat megváltoztatni, mint az egész világot átalakítani. Hiszen ha megváltoztattad a nézőpontodat, meglátod, annak természetes eredménye lesz a  Valóságod változása. Hiszen a Világ nem más, mint egy valódi KvantumTükör. S azért kell a tudatosság, hogy felismerd ezt a törvényt.

Ha valaki csak az elméjében él és csak azt használja, akkor nagyon sok korlátot hoz létre anélkül, hogy tudna róla. A személyiségnek megvannak a saját preferenciái, céljai és törvényszerűségei. Korántsem biztos, hogy azok kellemes élethelyzetet teremtenek az egyénnek. Az elmében a hiányra való fókuszálás egy nagyon erős szokás, melynek tudatosítása nélkül a vonzás törvényét nem lehet hatékonyan felhasználni.

Ezért nagyon fontos és kihagyhatatlan a bevezető gyakorlat, melyet csak rövid ideig (3-4 nap) érdemes kipróbálni, még az előtt hogy az első lépést  - a valódi vágy megteremtését - elkezdenéd. Meg kell figyelni, egy nap mennyi energiát és időt fordítasz a hiányra, s annak eredményeképpen milyen érzelmi állapotot állandósítasz magadban. Rá fogsz ébredni, milyen gyakran gondolsz  arra, aminek szerinted lennie kellene. Ez viszont összeütközik azzal, AMI VAN. Ily módon hatalmas – többnyire kellemetlen – érzések jelennek meg benned. Észre kell venned, micsoda energiapazarlás zajlik nap mint nap, s így nem hozol létre mást mint önmarcangolást, és fenntartod az adott helyzetet. S a legnagyobb gond, hogy a negatív érzésekre annak megfelelő tapasztalat jelenik meg az életedben.A hiányhoz majdnem mindig hozzá van kapcsolva valamilyen érzés (általában a félelem).
Amikor tehát elkezded megfigyelni, hogy esetleg napi több órát azzal töltesz, hogy mi nincs, miért nincs, akkor nem teszel mást, mind megteremted annak alapját, hogy az életed a „nincs” megfelelőjét tükrözze számodra. Érdemes elgondolkozni azon, hogy nem ez a mechanizmus-e az oka annak, hogy nem úgy alakulnak az események, ahogy szeretnéd. Úgy is mondhatjuk, újra és újra megerősíted a figyelmed irányával azt a helyzetet, amit szeretnél megváltoztatni. Ha jól csinálod az önmegfigyelést, az eredmény néha sokkoló lehet. Ne aggódj, ekkor a nehezén már túljutottál, ezután már „csak” ébernek kell lenned erre a szokásra, Nem túl hasznos abba a spirituális közhelybe menekülni, hogy „Ez engem már nem érdekel, nem érint. Én már ezen túljutottam.” stb. Ez sok embernek csak kifogás, hogy ne kelljen szembenézni az önmaga okozta szenvedéssel. Az talán sikerrel jár, de a vonzás törvényének hatékony felhasználását teljesen leblokkolhatja.

Nagyon fontos, hogy ne haragudj magadra, ne engedj az önmarcangolás szokásának, mert az merő energiapazarlás és csak újabb problémát szül a meglévők mellé. Tudnod kell: minden elme a hiányra figyel, csak épp a személyiségtől függően másfélére. Változtass egy kicsit a figyelmed fókuszán: találj magadban egy pozitív, kellemes érzést azzal kapcsolatban, amit szeretnél bevonzani az életedbe. S a következő lépés lesz a teremtő energiáid fókuszálása a vágyad konkrét meghatározásával.

A vágyak létrehozásának, formába öntésének nehézségeiről, s meghatározásuk könnyebb lehetőségéről a jövő héten olvashatsz és kaphatsz gyakorlati tippeket a megoldáshoz.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 25708 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x