Keddi KvantumTükör: tudod, vagy érzed is?
Címlap / Ezotéria / Keddi KvantumTükör: tudod, vagy érzed is?

Szabad Mihály

Keddi KvantumTükör: tudod, vagy érzed is?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

A múlt héten megvizsgáltuk, milyen nagy különbség lehet a fejből és a szívből születő vágyak között, s miért érdemes felismerni ezeket önmagadban. Ezen a héten azt gondoljuk végig, hogyan és miért szükséges a vágyat létrehozni mentális és érzelmi szinten egyaránt, s miért nem elegendő csak tudni mit szeretnél, miért kell érezni is. 

A cikksorozat előző része >>

Az első lépés, amit nem lehet kihagyni: tisztázni, valójában mire vágysz. Amíg nem tudod, mi a vágyad, addig nem tudsz teremteni. Úgy is lehet fogalmazni, hogy a teremtés első lépése a saját vágyad megteremtése önmagadban. S bár ez egyszerűnek hangzik, nem mindig egyértelmű a válasz. Érdemes őszintének lenni önmagaddal, amikor ebben a szakaszban vagy. Ha például egy luxusnyaralásra, vagy valamilyen materiális dologra vágysz, akkor ne akard elhitetni magaddal, hogy a világbékét és a spirituális felemelkedést akarod elősegíteni. Hidd el, ha örömmel elindulsz a valódi céljaid felé, legyenek azok materiálisak, szellemiek vagy lelkiek, többet teszel a világért, mintha elfojtott érzésekkel akarnád megmenteni a világot.

A vágyak gondolati és érzelmi szinten való megteremtése olyan, mint az iránytű használata, hiszen a célod meghatározásával adsz irányt a teremtő energiád áramlásának. Ez két szinten történik, gondolati és érzelmi szinten. Be kell látnod, hogy megfogalmazott vágy és cél nélkül nem lehet megvalósítani a manifesztáció folyamatát. A mentális szinten való fókuszálás egyik ismertebb neve az imagináció, vagyis a vágy képi elképzelése. Ezt nem kell külön részletezni, mert nagyon sok könyv és írás foglalkozik vele. A vágyat ezen a szinten kétféle módon lehetséges megfogalmazni. Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya is (döntsd el, melyik való neked). Egyik esetben nagyon precízen, részletesen fogalmazz: például ha munka és/vagy pénz a célod, tervezd meg, milyen munka, hol, mennyiért, mennyi időt szánnál rá naponta, milyenek a kollegák stb.. Ez azoknak ajánlott, akik el is tudják hinni, vagy már van tapasztalatuk a vonzás törvényéről, már nincs kétségük, hogy ez működik és tisztában vannak vele konkrétan is, hogy mit szeretnének. Másik esetben lazábban lehet megfogalmazni, teret adni az életnek a megvalósulás formai megjelenésében. Ez azoknak megfelelőbb, akiknek nincsenek szilárd elképzeléseik arról, hogyan szeretnék átélni álmaikat.


Fontos jel, hogy ha nem kíséri örömérzés a vizualizációt, ha nem tudod átérezni, élvezni azt, hogy gondolatban már megvan, megvalósult, akkor lassabb lesz a megvalósulás. Ne aggódj, a gyakorlattal, s az első sikerek megtapasztalásával majd fejlődik a kíváncsiság és a felfedezés öröme, ami majd hatásosabbá teszi a folyamatot.

Itt érkezünk el az érzelmek szerepének tisztázásához, ami kikerülhetetlen, ha igazán hatékonyan szeretnéd működtetni a vonzás törvényét. Hiszen az érzelmek döntik el, mennyire lesz valóságos az élmény az életedben. Képzelj el egy nagy teljesítményű, gyönyörű járművet, amiben nincs üzemanyag. Hasonló a helyzet, ha csupán gondolati szinten tudod elképzelni céljaidat. Az érzelmek jelentik az üzemanyagot, vagyis azok a kellemes érzések, amit a vágyaddal kapcsolatban képes vagy átélni. S bár ez könnyűnek hangzik, nagyon sok embernél nem ilyen egyértelmű, s nem megy első nekifutásra. Egy kis gyakorlat segíthet.

Amikor eldöntötted, hogy mi az, amit szeretnél, valóságossá kell tenned. Beszélned kell róla, hogy miért is szeretnéd azt, elképzelni, szavakba önteni, hogy milyen érzés lenne azt a dolgot birtokolni, azt a tevékenységet átélni, vagy azzá válni, amivé szeretnél. A kulcs: úgy tenni, mintha már meglenne, vagy visszaemlékezni egy régebbi időszakra, amikor már megvolt. A legfontosabb, hogy egyfolytában erre kell gondolnod, egészen addig, amíg az érzés beléd gyökerezik. Addig kell magadban táplálni a gondolatot, hogy mit szeretnél, amíg tényleg nem érzed. Nem feltételes módban, hiszen az csak az első lépés volt, hanem jelen időben kell érezned: már megvan. Meg kell értened, az érzelmeknek van a legnagyobb teremtő erejük. Engedd bele magad az érzésekbe, éld át őket.

Mindez azért nagyon fontos, mert amíg nem változtatod meg az érzelmeidet a dolgok iránt, addig semmi sem változik meg. Addig még mindig csak gondolati síkon mozogsz. Amikor az öröm és a hála által emelkedik rezgésszámod, emelkedik a teremtőerőd is. Az egész folyamatnak ez a kulcsa. Nagyon egyszerű, az elme számára talán túlságosan is az. Ezért van az, hogy a racionális, jó logikával rendelkező embereknek esetleg nehezebb, mert kicsit gyerekesnek érezhetik. Azonban ebben az esetben is megéri egy kicsit játszani és elengedni a „felnőttes komolyságot”.

Érezd úgy, hogy már jelen van és valóságos a vágyad megvalósulása. Éld át az örömöt, ami már önmagában is nagyon kellemes érzés. Ha ez nehezen megy, akkor emlékezned kell egy olyan élethelyzetre, ami már átélt, megtörtént emlékeket tartalmaz, és az ahhoz kapcsolódó érzéseket felidézni. A teremtés legnagyobb blokkja ebben a szakaszban a „nekem ez nem megy” érzése. Emlékezz rá, hogy a kétely ugyanolyan teremtő energia, csak ellentétes irányban. Leblokkolja a megvalósulást. A megoldás egyszerű, nem kell hadakozni vele, vagy elkeseredni miatta. Ha megjelenik (és ritka ember az, akinél nem jelenik meg) az éberség és az éber figyelem elég a semlegesítésére.

Az érzések megfigyelése azért fontos, mert ez jelzi a létezésed és a teremtő energiáid minőségét. Nem kell hadakozni semmilyen érzéssel, vagy minősíteni önmagad. Csak légy tudatában az energiáidnak. Aztán keress egy kellemes érzést, amit tarts is fenn. Ebben az érzésben kell felfedezni a körülötted lévő világot. Ráébredni a gazdagságára, szépségére, s arra, hogy ez mind belőled áramlik ki, még akkor is, ha eddig nem voltál teljesen tudatában, vagy csak olvastál róla, de nem volt közvetlen megtapasztalásod róla. Ez a bőség átélése.


Végig legyen jelen az öröm és a hála a teremtés folyamatában. Ez nagyon fontos. A teremtés igazi erőforrása az öröm mellett a hála érzése. Képzeld el, hogy már megvan és hálás vagy a Létezésnek a segítségért, és természetesen önmagadnak a teremtés megindításáért.  Emlékezz a múlt héten körbejárt jelenségre:  nem segít, ha görcsösen az elképzelt végkifejletre fókuszálsz és türelmetlenül várod a megvalósulást, hiszen akkor csak a „fejed” van a folyamatban, de a szíved hiányzik. Ilyenkor vagy nem valósul meg, vagy túlságosan módosult, s nem elképzeléseidnek megfelelő lesz az eredmény. Azért nem könnyű a teremtés a fizikai síkon, mert bármit akarsz, azzal létrehozod az ellentétét is. Például ha gazdag akarsz lenni, akkor teremted a szegénységet is. Ennek a megoldása, hogy nem akarattal kell dolgozni. A vágy az rendben van, és azt kell a képzelettel együtt használni. Ezt a következő héten vizsgáljuk meg részletesen.

S egy jó tanács. Érdemes kisebb dolgokkal kezdeni, mert az apró sikerek, amellett hogy örömet okoznak, segítik elhinni azt, hogy tényleg működik a dolog. Az apró sikerekből jön a tapasztalat, és abból az egyre nagyobb élmények. Egyre inkább tudod , s már nem csak hiszed, mint az elején, hogy képes vagy  a tudatos teremtésre. Meglátod, ez egy önmagát gerjesztő folyamat. Túllépsz azokon a másoktól tanult elképzeléseken, melyek „az élet harc a túlélésért” vagy „ a küzdelem visz előre” és hasonló sablonokban jelennek meg. Ha elkezded ezt a „játékot”, egyre nagyobb izgalommal töltenek el az előtted álló életutak irányai, elágazásai és távlatai. A világot egy végtelen lehetőségeket kínáló energiamezőnek érzékeled, aminek célja a képességeid kiteljesítése -  Önmagad és környezeted hasznára, fejlődésére és örömére.

A jövő héten a vonzás törvényének egyik kulcsmomentumát, az elengedés szerepét és fontosságát vizsgáljuk meg.


Szatmári L. Miklós
író, Quantum Balance konzulens és oktató
www.kvantumszemlelet.hu

Képek: graur codrin / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5063 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x