Keddi KvantumTükör: az elengedés művészete
Címlap / Ezotéria / Keddi KvantumTükör: az elengedés művészete

Keddi KvantumTükör: az elengedés művészete

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Történt már veled, hogy nagyon vágytál valamire, nagyon szeretted volna valamit, s ennek érdekében meditáltál, vizualizáltál, különböző technikákat alkalmaztál, megtetted amit lehet, s ennek ellenére mégsem történt semmi? Aztán amikor elfelejtkeztél róla, egyszer csak csendesen megjelent, vagy éppen harsányan berobbant az életedbe? Csak akkor jutott eszedbe: "Hoppá, hiszen ez volt az álmom, ezt szerettem volna." Ilyen esetben tudatosan vagy öntudatlanul, de alkalmaztad az "elengedés művészetét". 

Ennek a jelenségnek a megértése és alkalmazása kikerülhetetlen, ha hatékonyan akarod alkalmazni a tudatos teremtést. Valószínűleg már gondolatban meghatároztad a vágyad, talán már látod is magad előtt, esetleg már arra is képes vagy, hogy beleéld magad az érzésbe, hiszen rájöttél: ezek nélkülözhetetlenek vágyad fizikai megjelenésében. Természetesen a cselekvés ugyanilyen fontos elem, azonban mielőtt nekikezdenél, érdemes egy kicsit (mindössze néhány napig) szabad teret adni az Életnek. Hadd segítsen neked a maga módján. Mit is kell érteni ezalatt? Mit jelent ez a gyakorlatban?

Azt, hogy mielőtt a vágyad elősegítését elősegítő cselekvésbe belevágnál, fordítsd az elméd fókuszát valamire, aminek semmi köze a megvalósítandó álmodhoz. Például keress valami olyan tevékenységet, ami leköti az elmédet, s ami örömet okoz számodra. Az elengedés azért szükséges, hogy a Tudat, ami végtelenül nagyobb kapacitással rendelkezik az Elménél, aktívan részt vehessen a folyamatban. Az elméddel csak bizonyos keretek között mozoghatsz, még a tudatot nem korlátozzák azok a sablonok, mint a racionális logika keretei. Persze ez csak rövid időre szükséges, de kikerülhetetlen, hogy harmonikusan, minimális, vagy akár erőfeszítés nélkül jelenjen meg a vágyad a valóságodban.

Az elengedés művészete teret ad az életedben egy olyan energiának, Intelligenciának, amelynek megjelenésére a „véletlen”, a „szerencse”, vagy a „csoda” címkét ragasztja az értelmezés. Általában akkor alkalmazza az elme ezeket a jelzőket, amikor nem érti, nem képes feldolgozni a nem anyagi világok törvényszerűségeit, összefüggéseit, melynek létét csak a dogmatikus szűklátókörű tudósok tagadják. A nyitottabb szemléletű kutatókat egyébként mindig is ámulatba ejtették ezek a törvények, melyek létrehozzák az ilyen jelenségeket. Carl Gustav Jung például  külön tanulmányt írt erről közösen egy Nobel-díjas fizikussal - Wolfgang Paulival – arról, miként értelmezi a kvantumfizika a „szinkronicitás” elvét.


A legfontosabb kérdés, hogy Te miképp próbálhatod meg észrevenni a „véletleneket” az életedben. A következő kis gyakorlat segíthet. Ha már tudod, mit szeretnél, és szinte látod a lelki szemeid előtt, akkor már megtetted az első lépést. Ha képes vagy átérezni, szinte jelen idejű állapotként átélni, milyen érzéseket keltene benned a vágyad megvalósulása, akkor a következő lépést is megtetted. Ekkor jön az elengedés, hogy teret adj a Tudat energiájának, hogy az megjelenítse a vágyad megjelenésének csíráját a valóságodban, aminek nyomán belevághatsz az elengedhetetlen cselekvésbe. Nagyon fontos, hogy ne korlátozd be a megvalósulás kereteit. Ne ragaszkodj a megvalósulás formáihoz! Eredj ki az élet nyüzsgésébe, és vedd észre a jeleket, visszajelzéseket!!! Légy nyitott és cselekedj, ha látod, hogy mozdul, változik valami körülötted. Fogadj el más formákat is az álmaidnak, mint amit elméd elképzel.

Nem mindig könnyű azonban felismerni a „jeleket” az élet forgatagában, mivel végtelen számú formában jelenhetnek meg. Kell egy csipetnyi kis intuíció és képzelet, valamint egy nagy adag éberség. Szinte kiemelkedik az újságban egy hír, megüti a füled egy beszélgetés, felhív egy ismeretlen vagy egy rég látott ismerős. Mind lehet egy visszajelzés az elengedett kérésedre, amivel a válasz megérkezik hozzád. Ezek apró darabkák a vágyad fizika megnyilvánulásának folyamatában. Természetesen kell a bátorság, hogy a racionális, logikus elméd korlátain túllépve összekapcsolj látszólag össze nem illő képkockákat, de segít a mindenkiben, így Benned is, ott szunnyadó intuíció.

Meglátod, ez  a hihetetlenül izgalmas játék visszaadja majd a mindennapok színét és zamatát, ha véletlenül elfelejtkeztél volna róla. Egy dolgon csúszhatsz el, ha már eddig eljutottál. Ha a félelmeid szülte kétségek és lustaság miatt engeded a valóságon keresztülsuhanni a véletleneket anélkül, hogy utánajárnál, mélyebben megvizsgálnád: miért is jelent meg az ebben a pillanatban az életedben. A megoldás: túllépni kétségeiden és cselekedni. Ez pedig nem lesz nehéz, ha éber és tudatos tudsz lenni a benned létező érzésekre, s képes vagy fenntartani a kíváncsiság, a felfedezés örömét, izgalmát a szívedben.

Hogy ezt miképp teheted meg, és miért jelenik meg a félelem a vágyott dolog megjelenésével együtt, azt a jövő héten vizsgáljuk meg részletesen.


Szatmári L. Miklós
író, Quantum Balance konzulens és oktató
www.kvantumszemlelet.hu

Kép: Michal Marcol / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5150 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x