Spiritualitás: mit jelent manapság "spirinek" lenni?
Címlap / Ezotéria / Spiritualitás: mit jelent manapság "spirinek" lenni?

Lukács Tünde

Spiritualitás: mit jelent manapság "spirinek" lenni?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Divat manapság "spirinek" lenni. Olyan divattá vált, mint a mini vagy a maxi szoknya. Ha meguntam a minit, csak leveszem és felveszem helyette a maxit. Az egyik internetes portálon olvastam egy ismerős bejegyzését, miszerint eddig jósolt, de megunta, és holnaptól valami más, de a témakörön belüli foglalkozást kezd el űzni. Csak úgy, vagy esetleg egy 1 hétvégés tanfolyam után. 

Ilyenkor kicsit megijedek. Megijedek, mert nem tudom mi fog történni azokkal az emberekkel, akik éppen őt tisztelik meg a bizalmukkal. Még nem ismertük fel, hogy ez az egész spirituális dolog nem játék.

A legutóbbi családfelállításon rákérdeztünk, hogyan is állunk manapság a spiritualitással. Azért tettük ezt, mert érzéseim szerint az emberek nagyon nagy káoszban élnek, és a mostani értékrend a valódi értékektől már nagyon messze jár. Mindenki az élet értelmét keresi.

Mi lehet vajon? Gazdagság? Család? Szépség? Sikerek? Pénz? Sok embert látok, akik reggeltől estig ezen gondolkodnak, másra már szinte nincs is idejük.  Azon, hogy lesz-e világvége 2012-ben, hogy jönnek-e vajon az UFO-k, azon, hogy hányadik dimenzióban kellene már lennünk stb.

Egy dolgot felejtenek el, miközben a fenti kérdésekre gyártják az elméleteket: Élni!


Mert az élet értelme maga az élet! Bármennyire nem hangzik olyan izgalmasan, mint sokak elképzelései, nincs más értelme az életnek. Aki még keresi az élet értelmét, az még nincsen tisztában saját magával.

Mint ahogy fentebb említettem, családfelállítással ránéztünk erre a témára - a családfelállításon idegen személyek képviselik a családunk tagjait, de nem csak személyeket lehet felállítani, hanem érzést, betegséget, félelmeket stb. Két képviselőt állítottunk fel, egyik a valódi értékeken alapuló spiritualitást képviselte, azt, amit a spiritualitás valójában jelent, és a másik képviselő a mai elképzeléseken alapuló spiritualitás képviselője volt.

Idézem a mai elképzeléseken alapuló spiritualitást képviselő lány szavait:
"én ezzel a felállítással, valójában bizonyosságot kaptam arról, amit eddig is tudtam...a spiritualitás mai helyzete: elfojtott érzelmek, düh, egy helyben toporgás, és az igazi felé való közelítés hiánya, merevséget éreztem, fájdalmat  a szívcsakrában, a megszemélyesítés során nem volt bennem igény, hogy az igazit kövessem... érdekes megélés volt"

Ez az állítás tökéletesen mutatta a mai helyzetet. Elvesztek a valódi értékek, az emberek szinte elmenekülnek tőlük. Düh, frusztráció, elfojtások. A valódi értékeket képviselő lány el is sírta magát, és feleslegesnek látta a közeledést. Azt érezte, nincs értelme. Azok, akik a leghangosabban hirdetik magukról, hogy „spirik”, sajnos nem a spirituális élet valódi érzelmeit élik meg, hanem a fenti elfojtásokat. Hiszen hogyan lehetne valaki dühös, hogyan mutathatná ki a negatív érzelmeit, hogyan ehetne húst, ezt egy spirituális embernek nem szabad! Míg lelki szinten az illetőben teljesen más folyamatok zajlanak. Ez pedig frusztrációt okoz, ami sokáig nem tartható fenn.


Észre kellene vennünk, hogy a spiritualitás nem azt jelenti, hogy fojtsuk el az érzéseinket. Ha haragos vagy, éld meg ezt az érzést. Mondd ki. Amint kimondunk valamit, az elveszíti a hatalmát felettünk. Ha valami bánt, nyugodtan mondd el a másiknak. Nem kell mindig mosolyogni! A saját lelkünkhöz kellene visszatalálni. Egy kicsit átértékelni az életünket, megnézni közelebbről, mi az, ami valóban fontos, és mi az, ami csak fontosnak látszik. Lehet, hogy ezután egy egészen más életet akarsz majd élni. Legtöbben ettől félünk. Hogy ha szembenézünk valódi önmagunkkal, el kell felejteni a régit, és szinte az egész eddigi, szépen felépített, csak éppen hamis világunk rogyadozni kezd, és darabjaira hullik szét.


Szeretnék azonban megosztani Veled valamit. Lehet, hogy félelmetesnek tűnik a változtatás a fent leírtakat olvasva. Lehet, hogy félsz attól, hogy a hitrendszereid összeomlanak, és mi lesz Veled, vagy mit szólnak majd mások, ha holnaptól más értékrend szerint fogsz élni.

Sose feledd el, hogy ez a Te életed. Ezt csak Te élheted, függetlenül mások véleményétől.

Ne add ki a kezedből saját életed irányítását.

Nem könnyű ez a folyamat, de megéri megdolgozni vele. Én is elkezdtem, és még most is benne vagyok. Sok elképzelésem hullott darabjaira egy pillanat alatt. Sokszor éreztem úgy, hogy nem tudom, hogyan menjek tovább. De a Sors mutatja az utat. Minden nap ott vannak az apró jelek, amelyek a jövőre mutatnak. Csak észre kell venni, meg kell látni.


Ha életed valamelyik területén most épp problémákkal küzdesz, segítek a továbblépésben.

Családállítás 2012 augusztus 25-én, a VI. kerületben 10-17 óráig.

Részletek ITT >>


Képek: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8448 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x