Meditációval csökkenthetők a háborús konflikusok
Címlap / Ezotéria / Meditációval csökkenthetők a háborús konflikusok

Meditációval csökkenthetők a háborús konflikusok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

Ez csak egy meglepő adat a meditáció hatásait vizsgáló tudományos kutatások eredményei közül. December 21-én több ezer diák gyakorolja majd a TM-Szidhi programot Latin-Amerikában egy közös meditáció keretében. 

2007-ben nagyszabású oktatási program kezdődött a latin-amerikai (kolumbiai, perui, mexikói, ecuadori) iskolákban. Eleddig összesen 54 iskola több ezer diákja tanulta meg a Transzcendentális Meditációt, és annak haladó programját, a TM-Szidhi Programot. A gyakorlók száma már meghaladja a 9000 főt, a következő lépésben 257 iskola mintegy 20 ezer diákja fogja megtanulni Maharishi Mahesh Yogi tudattechnológiáit. Jelentős számú diák gyakorolja a TM-Szidhi programot a maják földjén is.

A szervezők december 21-ére szeretnének legalább 8000 TM-Szidhi-gyakorlót a maják ősi szent helyeire utaztatni annak érdekében, hogy a szociológia tudománya által is ismert, elismert Maharishi-hatás létre tudjon jönni (méghozzá az egész emberiség tekintetében) a koherencia-teremtő csoport által. Ennek érdekében felhívást tettek közzé, amiben e nem kis szervezési feladathoz adományozók támogatását (személyenként 10-20 dollár) várják. Dombornyomott bankkártyával a www.seedsofheaven.org/donate oldalon lehet adományozni, a jobb oldali “Oaxaca 8000 Celebration, December 2012″ gombot kell kattintani. A gomb megnyomásával egy biztonságos, titkosított adatkapcsolattal rendelkező fizetési oldalra jutunk el. Kérjük, aki teheti, bármilyen összeggel támogassa a szervezők költségeit!


A TM-Szidhi-gyakorlók csoportos gyakorlásának helyszíne

A szervezők a fentieken kívül globális közös meditációt hirdettek december 21-ére. Arra kérnek minden TM- és TM-Szidhi-gyakorlót, hogy lehetőségeikhez mérten – magyar idő szerint – este 7 órakor gyakorolják a TM- és a TM-Szidhi programot. A szidhi-gyakorlók 19 órakor kezdik a TM-Szidhi Jógarepülést. Budapesten az Életközpont szervez péntekre közös TM-Szidhi-gyakorlást, elérhetőségük: www.eletkozpont.hu

Alább ismertetünk – a közel ötven kísérletből – néhány tudományos kutatást, melyek igazolják a Maharishi-hatás társadalomra kifejtett jótékony hatását, elsőként Stanka Zsuzsanna rendőrszázados szakdolgozatára hívjuk fel kedves olvasóink figyelmét: www.tminfo.hu/kutatasok/rendorszakdolg.html

Egy 1983-as, két hónapig tartó izraeli koherencia-teremtő csoportot naponkénti lebontásban követő vizsgálat megmutatta, hogy azokon a napokon, amikor a csoport létszáma magas volt, a szomszédos Libanonban, a háború halálos áldozatainak száma 76%-kal csökkent. E két hónap során a bűnesetek, a közlekedési balesetek, a tűzesetek és a társadalmi stresszt jelző más esetek száma is csökkenésnek indult Izraelben. A hatást okozó egyéb lehetséges tényezőket (hétvége, ünnepnapok, időjárás) statisztikai módszerekkel kizárták. (Journal of Conflict Resolution 32:776-812, 1988; Journal of Conflict Resolution 34: 756-768,1990)

Ezeket az eredményeket a következő két éves időszak során (amikor a leghevesebben tombolt a libanoni háború), hét egymás után végzett kísérlet igazolta újra és újra.

E beavatkozások még az alábbi eredményekkel jártak:
  • A háborús tevékenységekhez köthető halálozások száma összesen 71%-kal csökkent
  • A háborús tevékenységekhez köthető sebesülések száma összesen 68 %-kal csökkent
  • A konfliktus szintje 48%-kal zuhant
  • A szembenálló felek közötti kooperáció 66%-kal nőtt

Annak a valószínűsége, hogy ezek az összesített hatások pusztán a véletlen eredményei lennének, kevesebb, mint egy a tíz a tizenkilencedikenhez. Így ez a társadalmi stresszt és konfliktust csökkentő hatás a társadalomtudományok legjobban megalapozott jelensége. (A tanulmány elhangzott: 85th Annual Meeting of the American Political Science Association, September 1989, and Dissertation Abstracts International 1988; 49(8): 2381A)


A legújabb tanulmány, mely azt vizsgálta, hogy az 1993. június 7-től július 30-ig Washingtonban zajlott National Demonstration Project” során a koherencia-teremtő csoport miként csökkenti a bűnözést és a társadalmi stresszt és hogyan javítja a kormányzat hatékonyságát. E nagy gonddal kivitelezett kísérlet során a csoport létszáma 800-ról 4000-re nőtt a két hónapos idõszak során. Bár az erőszakos bűnözés meredeken emelkedett az év első öt hónapja során, a vizsgálat kezdete után nem sokkal az erőszakos bűnesetek száma (melyet az FBI Egységesített Bűnözési Statisztikája; FBI Uniform Crime Statistics) alapján mértek, elkezdett csökkenni, és a kísérlet végéig folyamatosan csökkent, 23,6%-os maximális értéket érve el. Ezután viszont ismét emelkedni kezdett. Annak a valószínűsége, hogy ezt a hatást a bűnözési mutatók véletlenszerű változása idézte elő, kevesebb, mint 2 az 1 milliárdhoz (p<.000000002). A bűnözés csökkenése nem tudható be olyan egyéb lehetséges okoknak sem, mint a hőmérséklet és a csapadék változásai, a hétvégék hatása, vagy a rendőrségi és lakossági bűnmegelőzési tevékenységek. (Ezen kutatásról bővebben a www.istpp.org/crime_prevention.htm címen lehet olvasni.) (Social Indicators Research, 47, 153-201, 1999)

A 160 véletlenszerűen kiválasztott amerikai város vizsgálata azt mutatja, hogy e városokban a TM gyakorlók számának növekedése egy hét éves időszak során (1972-1978-ig) a bűnözési mutatók javulását okozta. A tanulmány az FBI Egységesített Bűnözési Statisztikájának (FBI Uniform Crime Statistics) adatait használta és statisztikailag megvizsgált minden olyan tényezőt, mely hatással van a bűnözésre. (Journal of Mind and Behavior 9: 457-486, 1989)

Manila, Új-Delhi, Puerto Rico, és Washington városaiban a koherencia-teremtő csoportok tevékenysége szintén megfeleltethető az erőszakos bűnözés szignifikáns csökkenésével. Ezekben a tanulmányokban számos alternatív magyarázatot megvizsgáltak, melyek a bűnözés csökkenését okozhatták, de egyikükre sem vezethetők vissza a mért eredmények. (Journal of Mind and Behavior 8:67-104,1987)


Forrás >>

Kép: photostock - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2457 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x