Parapszichológia vagy pszichológiai para?
Címlap / Ezotéria / Parapszichológia vagy pszichológiai para?

Parapszichológia vagy pszichológiai para?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-09-30

Az elmúlt bő két évszázad alatt az ember a technika segítségével hihetetlen mértékben kiterjesztette uralmát a természet felett. Ma minden gyerek magától értetődőnek veszi a telekommunikációt, az internetet, az űrrepülést. Vannak azonban még ma is az emberi tudásnak olyan fehér foltjai, melyek a hiányos ismeretnek köszönhetően a babonák világának bélyegét viselik magukon. Ez az okkult világ birodalma, vagy tudományos kifejezéssel élve: a parapszichológiáé.  

A legtöbb emberben megjelenik egy kép, egy gondolat vagy érzés, ha meghallja ezt a szót: parapszichológia. Varázslás.. ufók, szellemek...kanálhajlítgatás és más megmagyarázhatatlan jelenségek...

Nézzük meg egy kicsit közelebbről, hogy mekkora a valóságalapja ezeknek a sztereotípiáknak.

Mi is a parapszichológia valójában?

A görög eredetű szóösszetétel jelentése a következő: para – mellett vagy túl valamin, illetve pszichológia – lélektudomány.

Maga a szakterület a küszöb alatti érzékelési formákkal és jelenségekkel foglalkozik, és az ember mentális képességeit veszi igénybe a jelek felismeréséhez, vizsgálatához, megértéséhez, leírásához.A parapszichológus a pszichikum mindennapi normától eltérő megnyilvánulásait veszi górcső alá. Ezeket gyűjtőnéven ESP-nek, extraszenzoriális percepciónak nevezzük. Magyarul érzékeken kívüli észlelés a hivatalos fordítása. Nevéből adódóan túlmutat az öt hagyományos érzékszerven, s így nem csak anyagi struktúrákra vonatkozik, hanem a "nem anyagira" is, például más emberek gondolataira.

Az ESP nem függ az általános értelemben vett tértől és időtől. Ezen tulajdonságai alapján a parapszichológusok pszi-energiának nevezték el azt az erőt, amely mind a fizikai, mind a gondolati vagy más néven a tudat szintjén megnyilvánuló kölcsönhatásokkal kapcsolatba képes lépni. Az ESP rejtetten mindenkiben ott szunnyad, s bizonyos élethelyzetekben deja-vu, megérzés, telepátia formájában megmutatkozik. Például olyan érzésünk van egy idegen helyen, mintha már jártunk volna ott. Vagy csörög a telefon, s tudjuk azt, hogy ki van a vonal túlsó végén.

A parapszichológia fő vizsgálati körébe tartoznak:
  • testenkívüli élmények
  • halálközeli élmények
  • telepátia
  • tisztánlátás
  • prekogníció
  • pszichokinézis
  • pszichotronika
mely jelenségeket egy következő cikkben járok körbe részletesebben.

Elöljáróban annyit, hogy a telepátia, a tisztánlátás és a prekogníció a testi érzékszerveken túl működő információszerző képességnek különböző megnyilvánulási módjai, a pszichokinézisnél és a pszichotronikánál már az aktív, kifelé áramló pszi-tevékenység jelenik meg.

A hagyományos orvoslás már nem nyújt teljeskörű biztonságot a mai kor emberének ,s így nem véletlen, hogy a holisztikusabb szemléletű módszerek egyre jobban előtérbe kerülnek a gyógyítás terén, melyek az egyént nem csak a testi oldalról veszik szemügyre,hanem a test-lélek-szellem hármas egységében vizsgálják.

Az egészségügyi  és lelki problémák mindig valamilyen üzenetet hordoznak a beteg számára, melynek feltárásában, dekódolásában és energetikai hátterének rendbe tételében is segítséget tud nyújtani egy jól képzett parapszichológus.

A jelenleg érvényben lévő orvosi betegségmodellek eléggé behatárolják és úgymond előre rögzítik egy-egy betegség lehetséges lefolyását és időbeni kimenetelét. Nem könnyű feladat ebből az általánosan elfogadott viszonyítási rendszerből kitekinteni, de csak rajtunk múlik, hogy mennyire engedjük át szubjektív valóságunk szűrőjén azt, hogy mit tartunk lehetségesnek, s mit nem.

Az esetek többségében a tünetek eltüntetésével maga az alapprobléma nem oldódik meg, ugyanis a mögötte megbúvó érzelmi-gondolati góc tisztítását is el kell végezni. Ehhez nyújtanak módszereket a holisztikus szemléletű terápiák.

 

A parapszichológia megerősíti a legtöbb vallási rendszer alapjait, nevezetesen, hogy a fizikai világon kívül létezik egy másik világ, melynek különös jelentősége van a mi világunkra nézve. A tudomány sok kérdésre választ adott, sok rejtélyt eloszlatott, de éppen azokat a kérdéseket nem képes megválaszolni, amelyek a legnagyobb hatással vannak az ember életére.

Lehetséges, hogy a vallás és a tudomány között a parapszichológia tölti be az összekötő híd szerepét?

Ha ilyen ütemben fejlődik továbbra is, csak idő kérdése, hogy megtudjuk...

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 11936 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x