Jógahoroszkóp
Címlap / Ezotéria / Jógahoroszkóp

Jógahoroszkóp

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-22

A jóga mindenkinek hasznos nemre, korra és edzettségi állapotra való tekintet nélkül - ám minden csillagjegy szülötteinek mást nyújt, más okból előnyös. Tudd meg, neked miért lehet hasznos és melyik ászanák a legjobbak számodra!  

KOS (Március 21. – Április 20.)
A Kos-szülött számára fontos, hogy megtanuljon, lazítani. Figyelje meg külön-külön az izmait és gyakorolja az izomfeszítés-izomlazítás technikáját. Szüksége van arra, hogy energiáját kiadós, intenzív fizikai tevékenységgel levezesse. Neki mindenképpen sportolnia kell. Mindezt jól kiegészíti a jóga, megnyugtatja őt és pihenteti.

Javasolt jógagyakorlatok:
Kobraállás (Budzsangászana), Hátsó nyújtópóz (Paschimottanászana).


BIKA (Április 21. – Május 20.)

A jógában a biztonságot, nyugalmat, harmóniát keresi. Megtanulhatja, hogy az anyagi világ múlandó. Így egyre kevésbé ragaszkodik majd a tárgyakhoz. A földdel és a levegővel egyaránt kapcsolódó sportok illenek hozzá. A jógát az intenzív mozgás levezetéseként is használhatja. Lazítsa gerincének nyaki szakaszát és nyakizmait lassú fejkörzésekkel.

Javasolt jógagyakorlatok:
Gyertya (Szarvángaszana), a Nyúl póz (Sasangászana).


IKREK (Május 21. – Június 21.)

A kíváncsiság hajtja a jógához, eleinte új sportot lát benne, de idővel a jóga több lesz számára, mint torna. Később a "belső csendet" keresi benne és csapongó gondolatokkal teli elméjét is megnyugtathatja. Legfőbb jógafeladata a figyelem összpontosításának elsajátítása. Legkedvezőbbek számára az egyensúly- és koncentrációfejlesztő gyakorlatok.

Javasolt jógagyakorlatok: Oldal-félholdállás (Parsa-ardha-csandrászana), Háromszögállás változatai (Trikonászana).


RÁK (Június 22. – Július 22.)

A vizes jegyű, Hold dominanciája alatt álló Rák szeret otthon ülni, és olyan sportokat végezni, ami nem túl megterhelő. Fantáziáját megragadja a jóga körüli titokzatosság, és vágyat érez az érzékfeletti világ megtapasztalására. A spirituális jóga irányzatok neki valók. Legfontosabb jógafeladata érzelmeinek szabályozása.

Javasolt jóga gyakorlatok:
Fél-Gyertya, a Csavarttartás (Ardha-Macziendrászana), a Hátsó nyújtópóz vagy a Gáz-póz (Pávánamuktászana).


OROSZLÁN (Július 23. – Augusztus 22.)

Az Oroszlán szülött eleinte a szereplés lehetőségét látja a különleges, olykor nyakatekert testhelyzetekben és a csodás képességek elsajátításában. A legfontosabb, hogy felismerje "igazi önmagát". Tudatosítsa, hogy láthatatlan Önvalója az élet kiapadhatatlan forrása. Ahhoz, hogy ragyogjon, meleget sugározzon, nincs szüksége a külvilág tapsára és elismerésére.

Javasolt jógagyakorlatok: a Bátorság-póz (Birvadrászana), az Eketartás (Halászana).


SZŰZ (Augusztus 23. – Szeptember 22.)

A Szűz természetes gyógymódot lát a jógában. Első dolga életrendjének és táplálkozási szokásainak tudatosítása és szabályozása, aztán a pozitív gondolkodás elsajátítása. Jógafeladata, hogy az egészségre, mint létező valóságra gondoljon. Jelen élethelyzetének elemzése mellett fordítson időt a lelki feloldódásra.

Javasolt jógagyakorlatok: ajánlott a Gáz-póz sorozat, a Csavarttartás, a Fél-teve tartás, Karma-jóga, vagyis a "munka" jógája.
 

MÉRLEG (Szeptember 23. – Október 22.)

A Mérleg a harmóniát keresi, nem szereti a konfliktust. Békét és boldogságot talál a jógában, és reméli emberi kapcsolatai javulását. A mozdulatok művészisége is megfogja. Jógafeladata a határozottság, a döntőképesség elérése. Ez csak úgy sikerül, ha végigjárja a jóga lépcsőfokait és rátalál "belső tanácsadójára", aki valójában ő maga.

Javasolt jógagyakorlatok: a Jógahíd (Széthu-bhandaszána), Fél-gyertya, Fél-teve. A Bhakti-jóga és a Mantra-jóga.


SKORPIÓ (Október 23. – November 21.)

A Skorpiót vonzza az érzékiség és a titokzatosság. A mélységeket, a halálon túli világot, a mindenség lényegét akarja megtapasztalni és legyőzni. A jógát elsősorban neki találták ki, minden fajtáját szívesen kipróbálja. A Skorpiót nagyon vonzza a Tantra-jóga, Laja-jóga, Kundalini-jóga, vagyis a szexuális erő felemelése a gerincoszlop mentén, a csakrákon át.

Javasolt jógagyakorlatok: a Sáskaállás (Salabászana), az Íjállás (Dhanurászana).


NYILAS (November 22. – December 21.)

Nyilas szülöttünk az élet értelmét keresi a jógában. Kiegyensúlyozottá válik, ha a jógát életmódnak, gondolkodásmódnak és világnézetnek tekinti. Ha nagyon belelkesedik, akkor a jóga testhelyzeteket sportnak, a jóga elméletét pedig vallásnak tekinti. Jól teszi, ha önmagába mélyed, és mindenekelőtt saját belső valójában igyekszik megteremteni a harmóniát.

Javasolt jógagyakorlatok:
az Íjfeszítő-póz (Akarna dhanurászana). Ajánlott még a Csavarttartás vagy az Íjállás.


BAK (December 22. – Január 20.)

Az önfegyelmet és a koncentrálást nem kell megtanulnia, mert ezekkel együtt született. A Bak tudományosan közelíti meg a sportokat és a jógát, mint minden egyebet. Módszeres, rendszeres tanulmányokat folytat, konkrét eredményeket vár. Feladata, hogy elengedje makacs ragaszkodását a materiális világ dolgaihoz és elinduljon szellemi irányba is.

Javasolt jógagyakorlatok: a Láb-kéztartás (Padahasztászana), a Félholdállás és az Oldal-félholdállás.


VÍZÖNTŐ (Január 21. – Február 19.)

A Vízöntő szülött az érdekes, a különleges elfoglaltságok világában találja meg önmagát. Bármit kipróbál, ami eltér a szokványostól, és módot ad az önkifejezésre. A kitartása azonban kevésnek bizonyulhat a jóga gyakorlásához. Gyakran közösséget, társaságot keres jógázó csoportokban. Jóga-feladata a mélyre hatolás, az elméletek átvitele a gyakorlatba és a másokhoz való alkalmazkodás.

Javasolt jógagyakorlatok: Háromszögállás (Trikonászana).


HALAK (Február 20. – Március 20.)

A Halak szülött jól ismeri az érzékfeletti világot, számára mindkét dimenzió látható, az ébrenlét és az álom egyaránt. Ha jógázni kezd, a legvonzóbbnak a Mantra-jógát találja. Jógafeladata, hogy megtanuljon, szilárdan állni a lábán itt a földön, és kifejlessze saját egyéniségét. Így nem kell mindig másokra támaszkodnia.

Ajánlott jógagyakorlatok: a Gyertya (Szarvangászana), a Fél-gyertya (Viparita karani), a Kobraállás, Jógahíd.


Kunsay Melinda
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5462 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x