Az áldás kézgesztusa
Címlap / Ezotéria / Az áldás kézgesztusa

Az áldás kézgesztusa

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

A kezekből áradó energiát ősidőktől használják arra, hogy tárgyakat, helyeket, tereket, embereket, vizet, ételt magnetizáljanak különféle célból. A magnetizálás aktusa a felszentelés. Az áldás egy sajátos formája a felszentelésnek.  

Áldásosztás során a személy, vagy tárgy rezgését olyan szellemi energiák generálásával emelik fel, amelyek megváltoztatják a közvetlen környezetükben levők elektromágneses tulajdonságait. Az áldáshoz fűzött érzelmi erőtől fűtött gondolatformák az akarat manifesztáló ereje által pozitív hatásokat idéznek elő. Az átok az áldáshoz hasonlóan működve negatív hatásokat teremt.


Az áldás mudra (Mano Pantea) az áldás tettét vagy a felszentelést könnyíti meg.
A bal kéz a szív fölött, a jobb kézen a hüvelyk-, a mutató- és középső ujj felemelése – a gyűrűs-és kisujj tenyérbe hajlítása – az éter, levegő és tűz elemek formális rítusa.

Legmagasabb Énünk kódját nyitja meg, jelt adva azoknak a magasabb lényeknek, akiktől az együttműködést várjuk. Az áldást (barokah) végző személynek – aki az Isteni Szellemmel tiszta eszközökön keresztül végzi dinamikus operációit – testét, lelkét, szellemét a megfelelő módon be kell hangolnia. Az energia akkor változik nála erővé, ha az fel tudja venni egy bizonyos minőség formáját, és a hit manifesztáló erejével meg tudja tölteni azt.  Ezzel a mozdulattal a következő módon lehet megáldani egy tárgyat, vagy személyt.

Ráhangolódás az egyénre – szellemi és érzelmi fókuszálás

A szellemi és érzelmi kapcsolódás kialakítása után képzelje el, hogy fény árad a korona csakráján keresztül szemöldökei közé (a harmadik szemébe), majd a szívcsakrájába, onnan az áldást osztó jobb kezébe.
Mondja az áldás szövegét: „Elohim, Elohim, Elohim! Felkérem a Világegyetem angyali erőit a Legmagasabb Egység nevében, Megnyilvánuló Isten Szellemem és Krisztus Tudatom nevében, hogy xy-t hassák át az Igazság, a Fény, az Élet és a Szeretet erejével. Ateh Gadol Le Olam AMEN. AMEN. AMEN. – utóbbit keresztvetéssel. Lássa, hogy a személyt vagy tárgyat pontról pontra beburkolja a fény, öröm, béke, boldogság tölti meg lángoló isteni ragyogással.

 
A zsidó vallásban ritkán használnak kéztartásokat. A legismertebb a papi áldás jele, a Birkat Kohanim. Mindkét kéz váll magasságban kinyújtva, V alakba kiterjesztve a Sin héber betűt formálja, a Shekina fényét, a Megnyilvánuló Istent jelképezi. A jobb kezet kissé a bal fölé helyezik.

A Lévi törzséből választott papok Isten elkötelezett szolgáiként – szent életet élve – lelki szolgáltatásként közvetítették áldó kezeikkel az égi hatalmak áldásait. Rajtuk keresztül áradt az Isteni Kegyelem a közösség tagjaira.
Az áldó kéz hagyománya folytatódik minden péntek éjszakán, amikor az apa gyermekei fejére téve kezét tenyerein keresztül szállítja át az égi áldást a következő szavakat mondva: „Áldjon meg az Örökkévaló, és őrizzen meg, irányítsa feléd fénye ragyogását és könyörüljön meg rajtad, emelje feléd fénye ragyogását, és adjon neked békét.” A Shabbat gyertyák meggyújtásakor egy kézzel végzett rítus őrizte meg a Shabbat szellemének szentségét. A ház asszonya mielőtt a gyertyagyújtás imáját elkezdené, kezével 3 teljes kört írt a levegőbe, magához véve a sin héber betű 3 ágának fényét, majd szemét eltakarva mondja az áldás szövegét: „Áldott légy, Örökkévaló Istenünk a világ Királya, aki törvényeiddel megszenteltél, és megparancsoltad nekünk, hogy meggyújtsuk a szombati lángokat.”

Késmárki László:Gyógyító kéztartások Ankh Kiadó 2012.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10024 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x