Asztrológia és Harmónia
Címlap / Ezotéria / Asztrológia és Harmónia

Asztrológia és Harmónia

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-21

Hogy függ össze az asztrológia a harmóniával? A válasz egyszerű, de először is tisztázásra szorul, hogy az asztrológia nem a jóslás egyik műfaja, hanem attól sokkal komolyabb tudomány. Egy asztrológiai elemzés sokkal bonyolultabb annál, minthogy fellapozzuk kedvenc magazinunkat és elolvassuk horoszkópunkat, melyek nem vesznek figyelembe a napon kívül más fontos bolygókat, azok fényszög-kapcsolatait és az egyes életterületeket jelző házakat. Ezek komplex vizsgálata nélkül pedig nem lehet teljes körű személyiség elemzést nyújtani. 

Téves eszme az is, hogy az asztrológus megmondja mikor, hol, kivel, mit és milyen lépéseket kellene megtenni. Az asztrológia azt mutatja meg, milyen adottságokkal rendelkezünk, úgymond mit kaptunk születésünkkor,  és milyen hatások várhatnak ránk utunk során. De az utat mi magunk választjuk meg. Az, hogy melyik utat választjuk, és mely adottságainkat használjuk ki, melyeket rejtjük el, az már rajtunk múlik.

Szintén nem mellékes, hogy történelmünk nagyjai is alkalmazták, pontosabban egyesek nem is tudtak létezni az asztrológia tudománya nélkül.  Hogy sorsunk a csillagokban meg van írva, szinte biztosra vehető, erre utal  Kr. e. 3000-ből a Smaragdtábla egyik legnépszerűbb bejegyzése is, amit bizonyára sokan ismernek: „Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.”


Ne is csodálkozzunk, hogy ma már egyre többen próbálják megfejteni, mit is üzenhetnek a csillagok. Sokfajta asztrológiai irányzat létezik, de még egy irányzaton belül sincs két olyan asztrológus, akik egyforma következtetéseket vonnának le egyazon képletből. Nem lehet kijelenteni olyat, hogy ez az irányzat hamis, a másik meg nem működik, ugyanis mind-mind megállja a helyét, a kulcs csak annyi, hogy meg kell találnunk a nekünk megfelelő asztrológiai módszert és persze hozzá az asztrológust is, aki helyesen kódolja a megfejtett üzeneteket. Nincsenek véletlenek, így az sem véletlen hogy mikor és milyen kérdéssel fordul valaki asztrológushoz, és persze az se mindegy, hogy kihez fordulunk.


Na de miért adtam azt a címet, hogy Asztrológia és Harmónia? Többek között azért is, mert a pontos születési adatok alapján felállított horoszkópból számtalan variációnk adódik, hogy egy harmonikus életutat „válasszunk”. A jegyekhez számtalan minőség tartozik, ugyanez igaz a planétákra és az asztrológiai területeket jelző házakra is, és annak ismeretében, hogy nem kell minden jegy-ház-planéta összes analógiáját megélni, így számtalan kombinációs megoldás létezik egy másik, de mégis az asztrológia által jelzett kereteken belül egy számunkra „harmonikus életút tervezéséhez és megéléséhez”. Egy hétköznapi példával szemléltetve, elég ha a szűz jegy tulajdonságaira gondolunk, így pl.  pedáns, rendes, rendszerető, rendezettségre törekvő, kritikus, szorongó, tervező stb. Ha valakit pl. frusztrál, hogy nagyon kritikus akár saját magával, akár mással szemben és van szűz érintettsége (Nap/ AC/ Születési uralkodó/Hold a szűz jegyében áll) azon felül még természetesen meg kell nézni, hogy milyen házakat érint és milyen bolygókkal lakott a ház, viszont egy bizonyos határon belül van választási jogunk. Egyéniségünk újra alakításában segítségül hívhatjuk a horoszkópunkból megismert pozitív és negatív jellemzőket/mintákat.
Visszatérve az előző példára, ha zavar,  pl., hogy kritikusak vagyunk, nézzük meg milyen egyéb szűzre jellemző tulajdonságok vannak, amit nem élünk (pl. rendszerető) de szeretnénk, akkor önismereti munkával le lehet vetkőzni rossz szokásokat és helyébe újakat, kedvezőbbeket felvenni. Szóval, ha rendetlenek vagyunk az otthonunkban, és ha odafigyelünk és elkezdünk először tudatosan, később majd ösztönösen rendet tenni lakásunkban, irodánkban stb., akkor egy bizonyos idő elteltével azon kapjuk magunkat, hogy rendszeretőek lettünk és kritikai hajlamunk már kevésbé fog minket zavarni. Ez azért van, mert mindkettő tulajdonság (rendszerető, kritikus) a szűz jellemzőihez tartozik, és ha választjuk az egyiket (rendszeretet), nem biztos, hogy már szükségünk lesz a másikra (kritikusság).  Persze, ez sem könnyű munka. Az agyunknak legalább 30 napra van szüksége ahhoz, hogy megszokja az újat, hogy ne tudatosan, hanem ösztönösen is így viselkedjünk. Türelem, idő és nagyfokú önismeret kell hozzá, de működik!

Sorsunkat megváltoztatni nyilván nem lehet, de számos más fontos dolgot befolyásolni képesek vagyunk.
A horoszkóp nem más, mint egy tükör, amelyben megláthatjuk erősségeinket épp úgy, mint gyengeségeinket. Nem a jövőt mutatja, hanem lehetőségeinket. Sokan vagyunk, akik nem látjuk tisztán saját képességeinket és megesik, hogy felvállalunk olyan élethelyzeteket, amit képtelenek vagyunk megoldani. Soha ne felejtsük el, hogy mindig van választási szabadságunk, ha nincs rendben az életünk, ne ússzunk az árral szemben, hanem változtassunk, már amin lehet! Ezekhez mutat irányt az asztrológia és jobb, ha nem firtatjuk, hogy mitől működik, mitől nem működik, hanem élünk az általa nyújtott lehetőségekkel.


Astro Coffe
Hiszen az Ég tudja!
www.astrocoffe.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4057 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x