A Hold hatása a testünkre, lelkünkre, életünkre
Címlap / Ezotéria / A Hold hatása a testünkre, lelkünkre, életünkre

A Hold hatása a testünkre, lelkünkre, életünkre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A hold jelképezi életünkben a változást, a befogadást, a lágyságot, a nőiességet. Igen nagy hatással van a tengerekre és a szárazföldekre is. Képes akár 10 méterrel is megemelni a tengerek szintjét, és még a földet is fel tudja gyűrni,ha nem is oly nagy mértékben, mint a vizeket.  

Tanít arra, hogy mindennek lehet örülni. Újholdkor semmit nem látni belőle, utána elkezd növekedni, majd teljesen kikerekedik, és a telihold után elkezd fogyni. Az élet ciklikusosságára hívja fel a figyelmet. 

Régen sokkal jobban figyelembe vették ezeket a ciklusokat, manapság újra felfedezik, és használják a gyógyításban, a mezőgazdaságban,a háztartásban, szépségápolásban és az emberi kapcsolatokban.

Az ősi időkben tudták az orvosok, hogy műtétet teliholdnál nem szabad végezni.

Minden olyan anyag, amit be szeretnénk építeni, vinni a szervezetünkbe növekvő hold idején hatékonyabban megtehető, és minden méregtelenítő folyamat hatékonyabb fogyó hold esetén.

Az asztrológiai jegyek és a testrészek kapcsolata is ismeretes, például, ha valakinek a holdja a kosban van, érdemes figyelnie a fejére, lehet, hogy hajlamosabb fejfájásra, de ugyanez érezhető akkor is, ha a hold éppen akkor a kos jegyben jár, azoknál is akiknek nem a kos a hold jegye.

Az érzékenyebb embereknél megfigyelhető, hogy telihold idején sokkal feszültebbek, van akinél az alvást is befolyásolhatja a hold váltakozó nagysága.

A haj és bőrápolás, masszázsok, kéz- és lábápolások időpontjait is optimalizálni tudjuk a holdfázisoknak megfelelően.

Ezeknek a dolgoknak az ismerete segíthet bennünket, a megelőzésben, a mindennapi tudatos életünk kialakításában.

Az ellazulást, méregtelenítést szolgáló masszázsokra például a fogyó hold ideje a legalkalmasabb. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne ezeket növekvő holdkor is elvégezni, de ha maximális hatást akarunk, érdemes ezeket is figyelembe venni.

 
 
 

Használjuk ki az egyes hold napok hangulatát arra, hogy társas kapcsolatainkat harmonikusabbá, bensőségesebbé alakítsuk. Erre külön szabály nincs, de kis energia befektetéssel magunkat jobban megismerve és megfigyelve, saját lelki rezdüléseinkről, motivációinkról sokkal tudatosabb képet kapunk. Aki ismeri a hold ritmusát (és főként a saját hold ritmusát) egészségesebb, boldogabb, teljesebb, sikeresebb, könnyedebb életet élhet.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 19443 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x