A csend hangja
Címlap / Ezotéria / A csend hangja

A csend hangja

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-13

A csend az ami van. A csend az ami életet ad mindennek önmaga feláldozásával. A csend az ami magához ölel mindent ami őbenne megszületik. A csendben csendül fel a teremtés szimfóniája. A csend számunkra az a dolog amitől rettegünk, zajjal tömjük meg füleinket, pótcselekvéssel kezeinket, fecsegéssel ajkainkat, vágyakkal testünket, hogy ezt a rettegést elnyomjuk, pillanatokra megmeneküljünk tőle. 

 

A csendben azonban ott ragyog az örökkévalóság és értetlenségünkben tükröződik az üvöltő bizonyíték arra, hogy Isten még messze van.
Így szólt a mester a tanítványhoz amikor a csendről tanította őt:

A három csarnok

Három csarnokon át vezet az út, ó törődött vándor, fáradalmaid végéhez.
Három csarnok visz, oh „Mára” győztese, a lét három állapotán, át a negyedikbe,
és onnan a hét világba, az örök béke világaiba.
Ha a nevüket tudni akarod, figyelj, és emlékezz!

A első csarnok neve Tudatlanság!
Ez az a csarnok, melyben napvilágot láttál, amelyben élsz, és amelyben majd meghalsz.
A második csarnok neve a Tanulás Csarnoka. Lelked megtalálja e csarnokban az élet virágait, de kígyó tekergődzik minden virág alatt.
A harmadik csarnok neve Bölcsesség, amelyen túl „akshara” határtalan vizei, terülnek el, mely maga a Szent Szellem, a mindentudás elpusztíthatatlan forrása.

Ha biztonságban akarsz áthaladni az első csarnokon, elméd ne tekintse a benne égő gyönyörök tüzét az élet napjának.
Ha biztonságban akarsz áthaladni a második csarnokon, ne állj meg, hogy bódító virágainak illatát beleheld. Ha szabadulni akarsz láncaidtól, ne keresd szellemi vezetődet „Mája” birodalmában.
A bölcsek nem időznek az érzékek gyönyör kertjében.
A bölcsek nem hallgatnak az illúzió csábító hangjára.


Azt keresd, akinek segítségével a Bölcsesség csarnokában úja megszülethetsz, a túlsó csarnokban, ahol az árnyékok ismeretlenek, ahol az igazság fénye elmúlhatatlan dicsőségben ragyog.
Az, ami önmagától létező, benned lakozik, amint e csarnokban is lakozik.
Ha el akarod érni és egyesíteni e kettőt, vesd le az illúzió sötét ruháit. Ahhoz hogy a kettő összeolvadhasson, némítsd el a test szavát, világosságod és az övé közé ne engedj érzéki képeket férkőzni. És felismerve tudatlanságodat, menekülj a tanulás csarnokából. Álnok szépségével veszélyes e csarnok és csak megpróbáltatásodra tör. Vigyázz, „lanú”, nehogy ámító ragyogásától elkápráztatva lelked ott időzzön és csalóka fényének rabul essék.
E fény a nagy csábító „Mára” ékszeréből ragyog. Az érzékeket megbabonázza, az értelmet elvakítja és a vigyázatlant roncsként otthagyja.

Az éjjeli lámpád lobogó lángjához vonzott lepke végzete, hogy égett szárnnyal, tapadós olajban lelje halálát. A vigyázatlan lélek, aki nem küzd meg az illúzió gúnyos démonával, „mára” rabszolgájaként tér vissza a földre.

Íme a lelkek serege! Nézd mint lebegnek az emberi élet viharzó tengerén és fáradtan, vérzőn, szárnyatörten mint hanyatlik egyik a másik után a dagadó hullámokba. Orkántól hányattatva, forgószéltől elragadva alámerülnek a habokban, és eltűnnek az első nagy örvényben.

Ha a Bölcsesség Csarnokán át, óh tanítvány, el akarod érni az üdvösség völgyét, a különváltság szörnyű eretnekségétől, amely elszakít másoktól, szorosan zárd el az érzékeidet.
Ne engedd elszakadni a Mája tengerébe merült, benned rejlő „ég szülöttét” az egyetemes Szülőtől, hanem zárd a tüzes erőt legbensőbb kamrádba, szíved kamrájába, a Világ Anyjának lakhelyére.
Akkor az, az erő szívedből a hatodik, a középső régióba száll, amely szemeid közt fekszik, s ott az Egy Lélek lehelete lesz, a mindent betöltő hang, Mestered hangja.

Csak akkor lehetsz az „ég vándora”, aki szelek szárnyán, a hullámok felett jár, akinek lépése nem érinti az árt.

Forrás:
Részlet H.P.Blavatsky Csend Hangja című könyvecskéjéből

 
 
[ 3373 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x