A valódi szeretet - a tökéletes elfogadás állapota
Címlap / Ezotéria / A valódi szeretet - a tökéletes elfogadás állapota

A valódi szeretet - a tökéletes elfogadás állapota

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-02

Az elfogadás maga a szeretet, és a szeretet maga az elfogadás. Ha igazán szeretsz, akkor maradéktalanul elfogadsz. Elfogadod azt, ami van. Ha valóban szeretsz valakit, akkor elfogadod olyannak, amilyen. Hiszen a puszta létezése az, ami a szereteted figyelmét vonzza. Önmagáért szereted, és nem akarod megváltoztatni. Mert ha megváltoztatod, már nem olyan lesz, mint amilyennek szereted. Ha valamit vagy valakit meg akarsz változtatni, akkor valójában már nem szereted igazán. Már csak egy álomképet, egy illúziót kergetsz, aminek vajmi kevés köze van a szeretethez. Már csak a fejedben létezik, nem a szívedben.  

Sokszor azért párosítasz szenvedést és boldogtalanságot a szeretethez, a szerelemhez, mert már nem emlékszel a szeretet eredendő valóságára. A valódi, eredendő szeretet nem ebben a duális világban született. Túlmutat az anyagon, túlmutat az életeden, de még az előző és elkövetkezendő életeken is. Túlmutat minden dimenzión.

De mivel az egós elméd ragaszkodik minden megmagyarázásához, a szeretetet is analizálja, logikailag értelmezni próbálja, felcímkézi. Így lesz belőle aztán „emberi” szeretet. Ez tulajdonképpen a valódi szeretet teljességének egy, a személyiséged, az egód által lecsupaszított keserédes kivonata.

Mivel az elméd mindent beskatulyáz és felcímkéz, hogy rendet csináljon a számára átláthatatlan valóságban, a szeretetet is mérőszámokkal próbálja meg súlyozni, vagy egyszerűen csak feltételekhez köti. „Jobban szeretlek, mint Te engem.” „Akkor foglak szeretni, ha…” „Szeress úgy, ahogy én szeretlek Téged” Ugye ismerősek ezek a mondatok? Így helyezi az egós elme - az emberi személyiség - üzleti alapokra a szeretetet.
 

De a szeretetben nincs mérce, nincs mértékegység. Nem lehet kicsit vagy nagyon szeretni. A valódi szeretet egy végtelen állapot. Szeretetet nem lehet adni és nem lehet kapni. Mert a szeretetet nem lehet birtokolni. Egyszerűen csak érezni lehet. Csak az ego méricskél, csak az egónak van szüksége a folyamatos hasonlítgatásra, összevetésre. Mert csak így tudja magát elhelyezni a világban.

Ha keretek, korlátok közé próbálod szorítani a szeretetet, a szerelmet, ha üzleti adok-kapok elvek mentén próbálod megélni, csak szenvedést fogsz találni. Ideig-óráig persze minden tűz pislákol. De ha az anyagi világ szabályai szerint akarod táplálni, kíméletlenül ki fog hunyni a fénye. Ugyanis külső forrásokkal nem lehet a szeretet tüzét táplálni. Fénye és melege csak a benned rejlő energia függvénye. Csak magadból táplálhatod. Léte nem függ külső tényezőktől. Ha érzed ott belül, a szívedben, akkor van, ha nem érzed, nincs. Nem kaphatod meg mástól, csak magadtól.

A képlet roppant egyszerű: Fogadd el azt, mai van! Szívből szeress! És szeretni fognak!

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8663 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x