Férfi és Nő, a teremtés alfája és omegája
Címlap / Ezotéria / Férfi és Nő, a teremtés alfája és omegája

Férfi és Nő, a teremtés alfája és omegája

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-19

Kapcsolatba lépni egy másik emberrel, az aurájával összeolvadni és érezni annak rezgését az egyik legcsodálatosabb élmény a világon. Amikor megszületünk, elveszítjük az egység mámorító, biztonságot és nyugalmat árasztó érzését. Születésünk óta keressük, kutatjuk a lehetőséget az újraegyesülésre, hiszen szeretnénk újra átélni az elveszett paradicsom boldogságát. De az elvesztéstől, a veszteségtől való állandó félelem olyannyira megkeményíti szívünket, hogy mire felnövünk, szinte teljesen elfelejtjük hogyan is tudunk egységben és nem elkülönülve létezni a világban. Mert ehhez tiszta szív kell. Olyan szív, amelyik nem gondolkodik, nem elemez, és nem ítélkezik folyton.  

A kettősséget nem tudod levetkőzni a fizikai világban. De nem is kell. Az anyagi világot a dualitás teremti, az ellentétek eggyé olvadása hozza létre. A végletek és ellentmondások kapcsolódása teremti meg a harmóniát, amiben az ezerarcú élet megnyilvánul. El kell fogadnod, hogy ez rád is így igaz. Legalább két éned van. Egy érző és egy gondolkodó személyiség lakik benned. Ők ellentétei egymásnak, de ez az ellentét adja meg a lehetőséget a teremtésre. Amikor eggyé olvad és kiegészíti egymást a két véglet, akkor megszületik a harmónia, világra jön a boldogság.

Ahogy a Nap forró tüze eggyé válik az világűr fagyos leheletével, létrejön az idilli állapot és hőmérséklet, ami a fizikai élet bölcsője a Földön. A számtalan faj, így az ember is ebből a kettősségből és eggyé válásból tud megszületni. Kell a két véglet, kell akét ellentétes pólus. Így a létezéshez szükség van a Nőre és szükség van a Férfira egyaránt. Két teljesen ellentétes energia, tűz és víz. Amikor a tűz harmóniában van saját magával, elfogadja a víz másságát. És amikor a víz harmóniában van saját létezésével, elfogadja a tűz másságát. Ebben a létpillanatban készen állnak az egyesülésre. Összeolvadnak, és megteremtik azt a teljességet, amiből a boldogság felvirágozhat. Megszületik és lüktet az ÉLET.


Oly egyszerűnek tűnik a mese. Miért nem tud az emberek többsége mégsem ebben a harmóniában létezni? Miért keserítik meg az eredendően édes párkapcsolatokat? Mert nincs meg a tiszta szív. Helyette van sok gondolkodás, elemzés, ítélkezés és elvárás. A jelenlegi társadalomban a gondolkodó személyiségnek van nagyobb szerepe. Ennek fizikai jelei még az jobb-bal agyféltekés működésünkben is megjelenik. Mert abban a tévhitben élünk, hogy mindent át- és meg lehet gondolni. De ez egy nagy tévedés. A tiszta érzelmeket nem lehet átgondolni. És nem is kell. Az érzelmeket csak átérezni lehet. Itt nincs helye gondolkodásnak.

Nem tudsz szeretni, miközben gondolkodsz. A szeret és a gondolkodás együttes jelenléte csak az elméd egyik illúziója. Persze lehet próbálkozni, de csak lelki nyomor és boldogtalanság lesz a következménye. A legtöbb párkapcsolat azért romlik meg idővel, mert a felek, vagy valamelyik fél túl sokat agyal, túl sokad elmélkedik dolgokon. A gondolkodás egy csodálatos eszköz, ha arra használod, amire ki lett találva. De ha az eredendő érzelmeidet akarod rajta keresztül vizsgálni, zsákutcába kerülsz.

A képlet egyszerű. Ha gondolkodsz, akkor elemzel is. Ha elemzel, akkor címkézel, skatulyázol, megítélsz. És abban a pillanatban, ahogy ítéletet mondasz, megszületik benned az elvárás. Minél több elvárás, annál kevesebb szeretet. Mert a szeretet maga az elfogadás. Csak azt tudod igazán szeretni, amit elfogadsz. És csak azt tudod igazán megismerni és elfogadni, amit valóban szeretsz.

Ha szereted a másikat, akkor elfogadod. Elfogadod olyannak, amilyen. Hiszen ezért szereted. Ha el tudod fogadni a másikat, akkor tudod igazán szeretni őt. És ha most úgy érzed, belezavarodtál a mondatokba, máris gondolkozol. Ez persze egyáltalán nem baj, hiszen azért olvasol, hogy megismerj és megérts dolgokat. Ehhez remek segítség a gondolkodás. De önmagában szív nélkül mit sem ér.

Élj szívből, és a békés, boldog gondolatok is melléd szegődnek!
www.pranatanfolyam.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4625 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x