Új év, új fogadalmak, új eskük, új életek
Címlap / Ezotéria / Új év, új fogadalmak, új eskük, új életek

Új év, új fogadalmak, új eskük, új életek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Ahogy a fény betör a leghosszabb éjszakába és lassan-lassan, szinte észrevétlenül győzi le azt, úgy tölti meg szíveinket a szeretet és béke, nem csak az ünnepek ideje alatt. A körforgás csodája körülvesz minden területen. Az élet maga egy nagy körforgás.  

Szereplők jönnek-mennek, viharok pusztítanak, és tengerek vándorolnak, barátságok, kapcsolatok, munkahelyek cserélődnek, mennek a régiek, jönnek az újak. Egy bölcs mondás szerint ami jön, azt fogadjátok, ami megy azt engedjétek. És milyen egyszerű ez a mondat mégis, mekkora kihívást rejt magában. Az elengedés az emberiség egyik legnagyobb leckéje. És a szeretetteli elengedés meg pláne.

Minden év elején rengeteg új fogadalom születik, általában félelemből. Egészségesen fogunk étkezni, nem gyújtunk rá többet, hűségesek leszünk, boldogok leszünk, többet pihenünk, és a többi. Ezek mind egy gyökérre vezethetőek vissza: a halálfélelemre.

De van egy rossz hírem, attól, hogy megfogadjuk, hogy megváltozunk, semmi nem fog változni. Ideig, óráig rendben lesz minden, büszkék is leszünk magunkra, aztán vége lesz az ünnepeknek, jönnek a szürke hétköznapok, és elkezdünk csak egy kicsikét "bűnözni", és pár nap, esetleg hét múlva már ugyanott leszünk, ahol a fogadalomtételkor voltunk.

Nagyon messze van ez az állapot attól, amikor megszületik belülről a döntés, nem kényszer hatására, és tényleg mellé tesszük a munkát, a könnyeket, a fájdalmat, az izzadságot, és nem csupán agyból varázsolunk valamit, hanem Tényleg megtesszük. Amikor nem csak az illúzió játszik velünk, hanem megfontoltan, bölcsen, kitartóan, határozottan, következetesen megcsináljuk. Amikor már nem kérdés, hogy akarjuk-e vagy sem, az csak az alkustádium része, hanem csak megyünk, a számunkra kijelölt úton, haladunk és kész. És amikor már ez a döntés megvan, mindegy, hogy a naptárban hányadikát írnak, hogy hónap eleje vagy vége van... mert megérkeztünk. Az életfeladat elől letérni nem lehet.


Mindannyian okkal érkeztünk ide, szüleinkhez, barátainkhoz, szerelmeinkhez, hogy egy újjabb ciklussal bővítsük az élet körét. Csodával határos módon kötötte össze az élet a gyökereim a jövőmmel, a múltat a jelennel, és védve, óvva vezetve érzem az utam. Mégis sokszor kapom magam azon, hogy túlbonyolítom a dolgokat, hiszen az az egó feladata, de a hullámok a tudatosság növekedésével mennek össze. Egyre könnyebb megtalálni a belső középpontot, a fény kiindulópontját, mert az agynak van árnyékos oldala, de a szívnek nincs.

Az, amit szívből teszünk, feltétel nélküli szeretetből, nem termel ellenpólust, az ’csak’ fényesebbé tesz minket és a környezetünket. Viccesen indult az év nekem, úgy érzem, sokat fogunk nevetni idén. Ezt kívánom, a Boldog Új Évet helyett, hogy adjon a Jóisten nekünk rengeteg nevetést és jókedvet az idén...
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8575 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x