Vágyaktól a valóságig - a célok fontossága
Címlap / Ezotéria / Vágyaktól a valóságig - a célok fontossága

Szabad Mihály

Vágyaktól a valóságig - a célok fontossága

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-24

Vajon mi is a vágy valójában? Mi a szerepe az életben? S hogyan lehet azt örömtelien, hatékonyan megvalósítani? Mi a szerepe céljaink konkrét megfogalmazásának az általunk elérni kívánt élethelyzet, életminőség megteremtésében?  

A vágy mibenlétével kapcsolatos kérdéseknek a megválaszolása kikerülhetetlen bármi is legyen amit látni szeretnénk az életünkben: egészség, szerelem, pénz, megvilágosodás, stb.. Saját válaszaid felfedezése garantálja a sikert. Ehhez ad most induló cikksorozatunk, néhány hasznos ötletet, nézőpontot és feladatot.

A legelső lépés annyira alapvető, hogy gyakran nem vesszük elég komolyan. Tisztázni mire vágyunk valójában.
Ez persze logikusnak tűnik, és egyértelműnek látszik, de legtöbbször átsiklik figyelmünk az összeszedettség kérdésén.

Ha figyelmesen vizsgálod önmagad, s főleg vágyaidat néhány napig, észrevehetsz egy két érdekességet. Észreveheted, hogy nagyon sokféle meghatározatlan, fókuszálatlan cél cikázik az elmében, mindenféle valódi hit nélkül. Esetleg megvan a cél, s mégsem képes igazán megtenni az eléréséért mindent, amit tehetne. S még sorolhatnánk a lehetőségeket. Azonban a legjobb, ha a következő napokban valóban ki is próbálod az önvizsgálatot a vágyakkal kapcsolatban. Szánj rá néhány napot, s fedezd fel magadnak mennyire van célorientáltság és egyensúly a vágyaid, érzéseid, s cselekedeteid tekintetében.

Az elménkben csak rövid időintervallumokra megjelenő vágyak legtöbbször nem konkrét alkotó, teremtő célok, csak afféle sztereotíp képek, emlékek módosulásai. Láss a gondolataid szövedéke mögé, s vizsgáld meg: „valóban hiszek a megvalósulásukban?” Milyen érzelmek jelennek meg benned? S teszel –e, cselekszel –e vágyad megvalósulásáért? Nem egyszer kétszer, hanem naponta heteken, akár hónapokon keresztül? Mit is adna a vágyad megvalósulása az érzelmi szinten?

 

A következő lépésben érdemes tisztáznod magadban, miért is ezek a céljaid. Mi a motivációd? Mennyire egyéni a cél, vagy mennyire befolyásolná környezeted? A személyiség biztonság iránti igénye motivál, vagy mélyebb Önvalód kiteljesedése a cél? Nézzünk egy konkrét példát, ami az egyik legszokványosabb legszabványosabb válasz. „Utazni szeretnék, és világot látni.” Itt segíthetnek a már specifikusabb kérdések. Mi ad örömet benne? Más kultúrát, nyelveket megismerni? Megtapasztalni valami újat? A szabadság érzése? S még folytathatnánk. Vagy a másik slágertéma: „Több pénzt szeretnék keresni.” Mit szeretnél a pénzzel? Milyen érzéseket adna számodra? Biztonságot? Kiteljesedést? Önbizalmat? Lehetőségeket? Mit valósítanál meg általa?

Amíg nem tudod meghatározni elég konkrétan mi a vágyad, miért azt szeretnéd, s milyen érzelmi állapottal járna beteljesülése, addig nem igazán annak energiáját tudatosan felhasználni a teremtésben. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a fizikai manifesztáció első lépése a saját vágyad létrehozása önmagadban. Nem az valósul meg az életedben amit pusztán csak „szeretnél”, hanem az ami már valóságossá vált benned gondolati és érzelmi szinten. Ehhez hatékony megvalósításához szükséges a fenti kérdések tisztázása.

Egy apró gyakorlati tanács. Érdemes kis dolgokon kezdeni, mert az apró sikerek amellett, hogy örömet okoznak, segítik elhinni azt, hogy tényleg működik a „a tudatos teremtés”. Az apró sikerélmények adta magabiztosság segít kialakítani a saját „utat, lelkiállapotot, és technikát”. Az apró sikerekből jön majd a tapasztalat, és abból az egyre nagyobb élmények. S egy kis idő eltelte után már egyre inkább tudod, s nem csak hiszed, mint kezdetben, hogy képes vagy a tudatos teremtésre. S az leszel, aki lenni szeretnél!

Szívből kívánom Neked ennek átélését!


Kép forrása: Pixabay.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8420 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x