Vágyaktól a valóságig - az akarat és érzékenység egyensúlya...
Címlap / Ezotéria / Vágyaktól a valóságig - az akarat és érzékenység egyensúlya

Szabad Mihály

Vágyaktól a valóságig - az akarat és érzékenység egyensúlya

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-10

Az akarat egy nagyon fontos és hasznos tulajdonság, melyet sokféleképpen lehet fejleszteni és használni. Óvakodjunk azonban attól, hogy kizárólag csupán erre támaszkodjunk. Mert ilyenkor hatékonyak lehetünk ugyan, de a szív minőségei (öröm, együttérzés, hála, stb.) háttérbe szorulnak. S eltűnnek tetteinkből a legfontosabb tényezők: a harmónia és a kreativitás.  

Hogyan hozható egyensúlyba mindennapjainkban a fejre jellemző akarat, és a szívre jellemző érzékenység? Miért és hogyan teheti hatékonyabbá tetteinket?

Az akaraterő természetes, hasznos és szükséges képesség, mégis gyakran előfordul, hogy egy probléma gyökere, vagy egy vágy megteremtésének az akadálya a túl erős akaratban rejlik. Különösen akkor, ha teljesen átveszi az irányítást az ember érzékelése és tettei felett. Természetesen el lehet érni vele hatalmas eredményeket, de ennek mindig óriási ára van abban a tekintetben, hogy milyen energiaminőséggel érjük el a célunkat. Ha túl domináns az akarat, akkor a vágyott végkifejlet, vagy nem valósul meg, vagy nem a kívánt eredményt hozza. Görcsös, feszült és nehézkes folyamattá olvadnak össze cselekedeteink, öröm és kreativitás nélkül.  Ezen úgy lehet túllépni, hogy létrehozzuk az egyensúlyt az „agy és a szív”, vagyis az akarat, és az elfogadás között.

Ahhoz, hogy harmóniában legyél képes megvalósítani céljaidat, át kell élned az elégedettséget, amely csak a szíved segítségével születhet meg benned.  Az elmédre hallgatva nem érheted el tartósan, csak pillanatnyi felvillanásait tapasztalhatod. Ha minden cselekedetedet az agyad irányítja, akkor az érzelmek előbb utóbb háttérbe kerülnek, amely túl sok elfojtást eredményez.

Éld meg a szívedben, majd a teljes lényedben azt a harmóniát és ellazultságot, amely csak az adott helyzet teljes érzelmi elfogadásán keresztül jelenhet meg benned. Természetesen itt egy belső minőségről van szó, amely nem keverendő össze a passzivitással és a közönnyel. Ha kis dolgokban már betölt az elégedettség érzése, akkor egyre könnyebb lesz kiterjeszteni az életed fontosabb területeire, legyen az egészségmegőrzés vagy öngyógyítás, párkapcsolat, munkahely, vagy bármi más.

Ennek megtapasztalásához a legfontosabb lépés az elengedés és a megbocsátás. Egyszerűen azért, mert a lelki feszültség és a sértettség érzete, csak a múltad emlékeinek fényében és a jövődbe kivetített képek felerősödésével lehet valóságos. Vajon mi jelenik meg létezésedben, ha a múltat és a jövőt totálisan elengeded?  Nézd meg, vizsgáld meg mi marad! Nyugalom és a Béke.

 

A megbocsátás ezen túlmenően praktikusabb okokból is szükséges, Vágyad megvalósulásának kulcsát sokszor olyan ember adhatja meg, hozhatja el, akivel szemben most ellenérzés, előítélet, vagy akár harag van benned. Ilyenkor pusztán dacból és ellenállásból születnek a döntések. Légy tudatos a rejtett mozgatórugóidra, azokra az emlékekre, melyek befolyásolják az érzékelésed. Nem biztos, hogy képes vagy határozott formát adni érzéseidnek, s azt ki is fejezni egy adott jelenséggel, helyzettel, vagy személlyel szemben. Lehet, hogy ez még előtted is ködös, csak afféle homályos feszültséget érzel velük szemben.

A  gyakorlati megoldás egyszerűbb, mint gondolnád. Éld meg elfogadással azt, ami jelenleg adatott és elérhető számodra. Ne csak arra fókuszálj, amit szeretnél. Az még csak egy elképzelés a fejedben, jobb esetben a szívedben. Az is valóságos, de még csak egy meg nem nyilvánult formában létezik. Ha csak azzal foglalkozol, ami még nem jelent meg az anyagi világban, akkor könnyen az örök álmodozók soraiban fogod magad találni, s onnét nagyon nehéz kikerülni.

Ha azonban, még ha csak pillanatokra is, képes vagy elengedni álmaidat és a jelen helyzetedben cselekedni, meglátod, álmaid manifesztálásának lehetősége megjelenik a valóságodban. Mégpedig azért, mert ezzel teret adtál a Tudatosságnak a beavatkozásra. Vedd észre az elméd alkotta megvalósulási útvonalak korlátait. Ha csak azt vagy képes elfogadni, amit elméd lehetségesnek tart, akkor elzárod magad az élet végtelen lehetőségeitől.

Ha „spirituális keresőnek”  tartod magad, akkor nagyon fontos, hogy legalább egy kis időre abbahagyd a keresést. Ez hasznos volt az eddigi életszakaszodban, de most már csak hátráltat a továbblépésben, mert ha csak arra figyelsz, amit keresel, akkor még mindig a hiányra fókuszálsz, és azt erősíted a valóságodban.

 
 
Észre kell venned mikor van itt az idő, hogy megállj egy pillanatra. Amit keresel, legtöbbször már megvan. Egyszerűen csak még nem nyert valóságodban fizikai formát. Amikor elengeded a ragaszkodásod a végeredményhez, akkor esélyt adsz a lényed mélyebb erőinek, hogy megsegítsenek. Majd amikor itt az ideje a cselekvésnek, akkor mozdulj. Ne aggódj az időzítés miatt! Ha ellazítod az elmédet, akkor érezni fogod, mikor van itt a cselekvés pillanata.

Az elfogadás megélésének utolsó lépésében vizsgáld meg az önmagaddal szemben támasztott elvárásaidat. Nem tetted –e túl magasra a lécet? Nem raktál –e túl nagy súlyt a saját válladra? Biztos, hogy te nem tévedhetsz? Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, tedd le az öntudatlanul felvállalt súlyokat, és élvezd a „lét elviselhetetlen könnyűségét”

Ha a fenti nézőpontok elvek felkeltették kíváncsiságodat, és szeretnéd megtanulni gyakorlati felhasználásukat, akkor ne elégedj meg a fenti nézőpont igenlésével, vagy elvetésével. Kezdd el az elveket alkalmazni az életedben!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10511 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x