Engedd, hogy megtörténjen
Címlap / Ezotéria / Engedd, hogy megtörténjen

Engedd, hogy megtörténjen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Életem egyik legegyszerűbb és legbonyolultabb, legkönnyebb és legnehezebb tanítása is egyben... Engedem én, engedném, de hogyan? A hogyant sehol nem találtam leírva, hiába olvastam el több önismereti könyvet, spirituális tanítást, néztem több filmet, riportot, stb. Éveken keresztül magamon kívül kerestem a megoldásokat fáradhatatlanul a keleti és nyugati filozófia bugyraiban, a rituálék, elvonulások, elvont lehetőségek tárházaiban.  

Több ezer kilométert utaztam, sírtam és nevettem, fetrengtem a fájdalomtól és a gyönyörtől, aztán egyszer csak, mint a semmiből, megszállt egy ismeretlen, finom, de erős érzés.

Nehéz leírni, de azt éreztem, hogy nem vagyok egyedül, megtaláltam, amit kerestem, csak nem kívül, hanem önmagamban. Pont akkor, amikor az elvárásaim megszűntek ezzel szemben, amikor elengedtem mindent egy több órás egyedüllét hatására, amikor a melegtől éjszaka nem bírtam aludni és a hozzámnőtt imáim mormoltam a saját tudatom tiszta óceájában egy kinyílt lótuszvirágon ülve, és egy másikkal betakarva, amikor a könnyek megállíthatatlanul csorogtak az arcomon lefele, visszaadván az összegyűjtött fájdalmaim és félelmeim, összetört elvárásaim a föld melegének. Akkor éreztem azt, hogy ez nem Én vagyok, vagyis nem úgy vagyok Én, ahogy addig gondoltam, hanem egy határtalan, végtelen, szabad lény, akit nem kötnek a századok terhei és az elvárások mételyei, csak van. Nem egyedül vagy párban, nem szépen vagy csúnyán, nem szomorúan vagy boldogan, egyszerűen csak van...

A körülmények mindenki számára adottak, egy környezeten belül nagyjából hasonló módon. Az egyéni hozzáállás az, ami más. Hiszen semmi nem történik rajtunk kívül. Minden folyamat a test körvonalain belül történik, csak az agyunk segíti vagy hátráltatja a folyamatokat...


Annyiszor láttam a beteljesülés előtti kétsébeesést a szülő anyák arcán. A kitolási szak előtti legintenzívebb átmeneti szakban, amikor mindent feladnak ahhoz, hogy be tudják fogadni az anyaszerepet. Mennyi félelmet, mennyi ki nem mondott, fel nem ismert elvárást kell kiüríteni egy teljes megújuláshoz... Mindenkinek más a mennyiség, de az intenzitás hasonló. A Lány itt meghal és megszületik az Anya. De ahhoz, hogy az Anya megérkezzen, a Lányt el kell engedni... Pedig már annyira hozzászoktunk a jelenlétéhez, mennyivel jobb lenne, ha maradhatna.. Azonban az igazság az, hogy nem lenne jobb, csak pillanatnyilag kényelmesebb. Ha egy pohárból nem öntjük ki az állott vizet, hiába töltünk rá tisztát, az íze nem lesz csak kevésbé poshadt... Friss vízhez tiszta pohár kell.

Hányszor tervezünk előre, fonogatjuk az élet fonalát, de nem úgy alakul valami és lebénulunk a változás előtt. Zárt szívvel nem lehet befogadni. Zárt ajtón nem lehet bejutni. Ki kell nyitni a kapukat, hogy megérkezhessen az, ami a javunkat szolgálja. Akkor is, ha az nem az elvárásink szerinti időben, formában jelenik meg. Képzeljük el a saját testünk templomát. Mekkora páncélajtó őrzi a biztonságát? Törjük fel, dobjuk ki, nincs szükség rá. Hadd járja át a tavaszi szellő szabadság illata. Lehet, hogy be fognak repkedni rovarok, bogarak is, de azokkal könnyedén meg tudunk bírkózni, ha a boldogság beköltözött már. Ha bezárjuk a kapuinkat, ablakainkat, a fény nem tud se ki, se beáramlani. És ahol nincs fény, ott élet sincs. Ahol nincs nap, ott öröm sincs, ott hideg van és hullaszag, hiába tűnik kívülről mutatósnak.

 
 
A megfelelő helyen, a megfelelő időben, a megfelelő minőségben mindent megkapunk, ha engedjük, hogy megtörténjen...

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 31762 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x