Tényleg hatékonyak a házi gyógymódok?
Címlap / Ezotéria / Tényleg hatékonyak a házi gyógymódok?

Tényleg hatékonyak a házi gyógymódok?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

Manapság nagyon sok vita van azzal kapcsolatosan, hogy mennyire hatékonyak a házi gyógymódok, vagy egyáltalán hatékonyak-e? Tényleg sarlatánság az egész dolog és csak a "véletlen műve" az összefüggés, vagy van is konkrét bizonyítható alapja? Vajon gyógyítóan hatnak-e szervezetünkre a régi recept alapján összeállított házi készítésű krémek, pakolások? Tudunk-e hatni saját szervezetünkre gondolataink erejével? Ezeket a kérdéseket járjuk körül ebben a cikkben, amiben a személyes tapasztalataimat is megosztom. Tarts velünk! 

Kezdjük hát az elején. Ugyebár ma, ha bármi gond van, rögtön valamilyen gyógyszerhez nyúlunk, szaladunk a patikába vagy az orvoshoz és elvárjuk, hogy azonnal szüntesse meg a tüneteket a felírt gyógyszer. Nem így van? Egy rohanó világban élünk és szupergyors eredményeket várunk el.


Ráadásul a médiában mindenhol azt halljuk, hogy csak a gyógyszereknek van bizonyított hatása, azt ellenőrizték labor körülmények között. Persze arról már hallgat a média, hogy milyen sok mellékhatása van minden gyógyszernek, ami a szervezetünket vágja tönkre szó szerint… Ráadásul most már tilos bármilyen gyógynövényről, házi szerről vagy „étrend kiegészítőről” azt állítani, hogy az egészségre hatással van, arról ne is álmodjunk, hogy azt a szót használjuk: „gyógyít”.


Nahát, akkor vegyünk sorra pár dolgot:

1. Ez pont ma történt velem, ez is adta az ihletet a cikk megírására:

Elmentem egy erdélyi ismerőshöz igazi házi savanyú káposztáért. Ahogy felcsengettem rátettem a tenyerem a bejárati ajtó „gombjára”. Mit ad Isten a következő pillanatban éles fájdalmat éreztem, bentről kinyitotta egy hölgy a kaput és a kisujjam tudja a szösz hogyan a gomb pereme és a kapu másik oldala közé került akadályként miközben a hölgy tejes erőből maga felé húzta a kaput.

Hát ordítani tudtam volna, ő meg ijedten nézett, kővé dermedve. Lassan ocsúdott a fagyottságból a kapu berregő hangjára – fentről nyitották nekem az ajtót. Szegény zavartan mondta, hogy nem láthatta. Egyetértettem vele: egy 10 cm vastag fakapun keresztül ezt nem láthatta. Mire felértem a harmadik emeletre az ujjam duplájára dagadt és már sárgult kékült 3 helyen is, nem is beszélve a fájdalomról.

Amikor meglátta a házigazdám, rögtön hozott egy házi készítésű krémet, hogy azzal kenjem be az ujjamat. Én nagyon hálásan bekentem vele. Egyrészt rögtön enyhítette a fájdalmat, másrészt elkezdte lehúzni a duzzanatot. Harmadrészt fél óra múlva már nem volt kék folt az ujjamon! Ami most délutánra maradt belőle: kis fájdalom ha erősebben hozzáérek a területhez. A duzzanat és a fájdalom teljesen megszűnt és a kék zöld folt is. Azt hiszem mondanom se kell, hogy ez egy gyógynövényes krém volt.

2. A húgom esete pár évvel ezelőttről.

Ahol dolgozott akkor egy üzlethelység volt és gáz tüzelésű csempe kályhával fűtötték. Reggel ahogy kinyitott, ment a kályhához, hogy begyújtsa. Amint a gyufát benyújtotta hatalmas láng csapott fel és a felső testének a jobb oldalát végigpörzsölte. Az arcát és a karját főként. Az orvosok szerint maradandó nyomot hagyott volna hátra ez az égési sérülés. Szüleim fogták magukat, elmentek a szülőfalujukba ahol élt még egy „javasasszony”. Ez a hölgy kifejezettem a húgom égési sérüléseire kavart ki egy krémet amivel aztán TELJES EGÉSZÉBEN begyógyultak az égési sebek, semmilyen nyoma nincs a bőrén, hogy ez történt vele.

3. Ez is mostanában történt velem.

Kint voltam a természetben és megcsípett egy szúnyog a csuklómon. Nagyon fájt a szúrási, sikerült is lecsapnom, viszont tovább égett a helye. Mire hazaértem azt vettem észre, hogy szinte duplájára duzzadt a csuklóm. Gyorsan levendula illóolajat raktam rá és anion csíkot amiről tudtam, hogy a duzzanatokat lelohasztja. Valamennyit enyhítette is a tüneteket de azt láttam, hogy egy 2 cm szélességben elindult egy halvány piros csík felfele – már az alkarom közepénél járt és nemcsak nagyon kemény volt érintésre de fájt is.

Hűha gondoltam, ez a szúnyog nemcsak fertőzött volt, de még vérmérgezést is okoz. Este 10 körül járt az idő és megjelent a fejemben a kérdés: Azonnal menjek egy mentőállomásra tetanuszt kérni? Ekkor eszembe jutott, hogy haladó csikung tanfolyamon tanultam olyan technikát is, hogy fizikai problémát „kihúzok” a testből pár perc alatt. Azóta se kellett alkalmazzam, itt volt a lehetőség, hogy „kipróbáljam” egyáltalán mennyire hatékonyan tudom használni és fog-e működni. Szépen gondolatban az ujjaimon keresztül kivezettem ezt a fertőzést. Pár perc múlva már lohadt le a karom és én nyugodt szívvel lefeküdtem. Reggelre semmi duzzanat nem volt, egy picike pöttyszerűség jelezte azt a helyet a csuklóm belső vonalán ahol eredetileg megcsípett a szúnyog. Szóval igazi Jedi voltam, aki a gondolataival azonnal teremtett.


Erről eszembe jutott szintén egy saját történet, ami legalább már 8 éve történt. Néha előjött felfázási tünet a semmiből és bedurrant a húgyhólyagom. Egyszer megelégeltem ezt a váratlan és kéretlen vendéget és leültem meditációs pózba, hogy én most igenis megnézem, milyen érzelmi szennyem okozza a tüneteket. Nagyon hamar meg is volt a válasz, megoldottam az érzelmi problémát gondolatban, mire 2 perc se telt el és a fájdalom nyomtalanul eltűnt a húgyhólyagomban. Azóta se tért vissza.

Igen, minden betegség érzelmi és gondolati „szennyből” alakul ki. Mivel nem oldjuk meg, ezek felgyűlnek a szervezetünkben és különböző „betegségeket” okoznak. Mindenki elgondolkodhat, hogy a sokszorosan „leellenőrzött és dokumentált” orvosi kezelések milyen eredményt hoztak volna ezekben az esetekben és mennyi idő múlva…. na és persze milyen eredményességgel… Ezt a kedves olvasókra bízom.

Annyit viszont elárulok, hogy minden ember teste képes önmagát helyreállítani, ha megvan hozzá a megfelelő mennyiségű energia. A csikung gyakorlatok feltöltenek energiával, amit aztán arra használok, amire csak akarok. Segíthetem a testem az öngyógyítási folyamatban, felhasználhatom a harcművészetben vagy teremthetek a gondolatom erejével.

Bogyó Erzsébet
http://csikung.weebly.com
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2035 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x