Mi is a rajzmeditáció valójában?
Címlap / Ezotéria / Mi is a rajzmeditáció valójában?

Gelsei Bernadett

Mi is a rajzmeditáció valójában?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-19

Aki ismer, tudja rólam, hogy soha az életemben nem volt nekem hobbim, (maximum az alvás), de egy évvel ezelőtt életemben először készítettem egy éves horoszkóp elemzést . Azt mondta nekem az elemzést készítő hölgy, hogy a kreativitásom a holdban van, ami azt jelenti, hogy el van bennem nyomva, ezért azt a felszínre, előtérbe kell hozni. 

Egy hónapra rá, megtaláltam Mucsi Tina rajzmeditációs tanfolyamát, amit végig csináltam. Nagyon lelkesen értem haza, de kb még 2 hónapig nem kezdtem el rajzolni.

Pár hónappal később egy anligai utazásom során szintén életemben először részt vettem angol nyelven egy családállításon - amit szintén régóta terveztem - utána úgy éreztem ezt ki kell magamból rajzolni. Azóta rajzolok, néha azt hiszem, hogy artist lettem, de egy biztos: harmonikusabb lettem tőle, magabiztosabb, és segít mélyebbre néznem önmagamba. Egy év után eljutottam oda, hogy most már én is tarthatok rajzmeditációt, ami nagy büszkeséggel, örömmel és izgalommal tölt el.


A meditáció befelé fordulást jelent, egy olyan tudatállapotot, amikor az elménk megnyugszik, pihen, a tudatunk mégis éber.

A meditáció célja – divatos, de egyben nagyon igaz kifejezésekkel élve – “a középpontba kerülni” vagy “megtapasztalnia az itt és most nyugalmát”, a “jelenben lenni”. Amikor a napi gondokat megpróbáljuk kiszűrni és csak egy bizonyos dologra koncentrálunk, hogy ezáltal csapongó gondolatainkat megszüntessük.

A meditáció ajándéka a kiegyensúlyozottság, a belső béke, a hétköznapok nyugalma.


Az eddig elfojtott kreativitásomat, mint egy vulkánkitörés éltem meg ebben az időszakban, ami továbbra sem apad, és most már átadhatom ezt a lendületet a tanfolyam résztvevőinek is.

Kezdetben stresszoldás miatt fordultam a rajzmeditációhoz a célom a kikapcsolódás, kreatív pihenés volt.

A sok rajzolástól azonban ennél sokkal többet kaptam: önbizalmat, önszeretetet, önmagam mélyebb megismerését. Elkezdtem tudatosan művészetterápiás módszerként is használni saját magamra és nagyon jól működik, a tudatalatti érzelmeim felszínre hozásában.

Ezzel a személyes tapasztalattal, eddigi szakmai módszereimet ötvözve szeretném átadni a tudást, élményt a tanfolyamra jelentkezőknek.


Mi történik a tanfolyamon?


 
“Bemelegítésként” kirajzoljuk magunkból az érzelmeinket, majd belefogunk a mintarajzolásba. Az egyszerű minták elsajátítása, a saját rajzok egyedi, előzetes tervek nélküli kivitelezése fejleszti a kreatív gondolkodási képességeket és növeli a szabadságérzetet.

A kész rajzok pedig sikerélményt adnak, lerombolják a rajzolással kapcsolatos eddigi negatív hiedelmeidet, így a foglakozáson való részvételnek önbizalom-növelő hatása is van.
Az önfeledt rajzolás közben egyfajta meditatív, relaxált tudatállapotba kerülsz. Az ilyen relaxált állapotnak pedig számos pozitív élettani hatása van: javul az oxigénellátás, csökken az anyagcsere és a vér tejsavtartalma, javul a szervek vérellátása, endorfin, azaz boldogsághormon termelődik.


Következő Budapesti tanfolyam: 2015. október 31.
Következő Nagykanizsai tanfolyam: 2015. november 21.

Jelentkezés ITT>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3101 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x