Ajándékozz BOLDOGSÁGOT!
Címlap / Ezotéria / Ajándékozz BOLDOGSÁGOT!

Ajándékozz BOLDOGSÁGOT!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ebben az időszakban sokan törjük a fejünket azon, mivel is lephetnénk meg a szeretteinket. Vajon mivel szerezhetnénk nekik igazán örömet? Közben többen megfeledkezünk arról, hogy mindaz, ami az életben valódi értéknek számít, pénzért nem kapható. Ilyen a boldogság is, amivel a közelgő ünneptől függetlenül is bármikor megajándékozhatjuk azt, aki fontos a szívünknek. Lássunk most néhány egyszerű tippet, hogyan tehetjük boldoggá a másikat a mindennapokban!  

1. Hívd fel!
Mindannyian vágyunk a figyelemre. Mai rohanó világunkban különösen nagy értéke lehet pusztán annak, hogy megkérdezzük a másiktól, hogy van. Ezzel kifejezhetjük felé, hogy fontos a számunkra, hogy kíváncsiak vagyunk rá, hogy számít nekünk, aktuálisan hogyan érzi magát.
Talán már régóta nem láttuk egymást, talán csak reggel váltunk el egymástól, egy telefonhívás mindenesetre, melynek középpontjában a másikra irányuló őszinte figyelem áll, mindenkinek egyformán jól esik.

2. Mosolyogj rá!
A mosoly azontúl, hogy a legrövidebb út két ember között, valóban képes jókedvre deríteni azt, aki küldi, s azt is, aki fogadja. Kísérletekkel bizonyították, hogy a mosolygás képes pozitív érzéseket kiváltani abban, aki ezt az arckifejezést gyakorolja. Az pedig köztudott, hogy a mosoly az elfogadás és a rokonszenv szimbóluma, így azt, aki kapja joggal tölti fel energiával és pozitív érzésekkel.

3. Dicsérd meg!
A szóbeli elismerés nélkülözhetetlen forrása az egészséges önértékelésnek. A pozitív visszajelzés jótékony hatással van az önbecsülés alakulására. Mégsem kapunk és adunk belőle eleget.
Többnyire megszokjuk, hogy a 100%-os teljesítmény a normális, az elvárt, melyért nem jár dicséret. Pedig kísérletek igazolják, hogy a pozitív visszajelzés sokkal motiválóbban hat az egyén teljesítményére, mint az elmarasztalás lehetőségének kilátásba helyezése. Merjünk hát rendszeresen hangot adni az elismerésünknek, legyen szó bár a másik személy viselkedéséről, vagy épp a személyiségéről.


4. Érintsd meg!
Az érintés iránti szükséglet csecsemőkorunktól kezdve jelen van az életünkben. Nem pusztán a fiziológiai szükségletek kielégítése miatt van azonban szükségünk a folyamatos bőrkontaktusra. Az érintésnek az egészséges érzelmi fejlődés szempontjából is nélkülözhetetlen a jelentősége.
Az ölelés, a simogatás, a kezek összekulcsolása felnőttkorban is több puszta gesztusnál. Segítségével kifejezhetjük a másikkal megélt kapcsolat intimitását, a gondoskodás és gyámolítás iránti vágyunkat.

5. Mondd, hogy szereted!
A legtöbben azt gondoljuk, a másik érzi a szeretetünket anélkül, hogy ennek bármikor hangot adnánk. Ez nagy valószínűség szerint így is van, hiszen a viselkedésünk, az egymáshoz való viszonyulásunk roppant beszédes. Olykor mégis jól esik kimondani - ahogyan hallani is - azt a szót, ami láthatatlan fonálként folyamatosan egymás mellett tart minket.

6. Hallgasd meg az álmait!
Betekintést nyerni a másik legféltettebb titkaiba, dédelgetett álmaiba, titkos vágyaiba, nagyfokú bizalmi kapcsolatot feltételez, épp ezért kitüntetett jelentősége van annak, ha ezeket a másik ránk bízza.
A hallgató szerepe lehetővé teszi, hogy adott pillanatban csak rá fókuszáljunk, érzelmileg felé forduljunk, intellektuális figyelmünket rá irányítsuk, így támogatva őt abban, hogy szavakba tudja önteni a gondolatait. Az egymásra fordított idő érték. Az őszinte figyelem pedig ajándék.

 

7. Csinálj vele valami szokatlant!
A legtöbben úgy éljük le az életünket, hogy szinte soha nem lépünk ki a komfortzónánkból. Nem kockáztatunk, nem lépünk le az ismert útról, nem kísérletezünk. Pedig új élményeket legtöbbször a nem várt események hoznak az életünkbe, mely értékes tapasztalatokkal, új ismeretekkel gazdagíthatják a személyiségünket. A közösen átélt élmények pedig közelebb hozhatnak, valamint csodaszép emlékek formájában később továbbélhetnek bennünk, így színesítve életünk képzeletbeli fejezeteit.

8. Csinálj vele valamit, amit ő szeret!
Nagy a kísértés, hogy olyasmivel ajándékozzuk meg a másikat, aminek hasonló esetben mi is örülnénk. Miközben sok olyan dolog lehet az életben, melyre esetleg csak a másik fél vágyik. A figyelmünket és szeretetünket mi sem példázhatja jobban, mintha olyasvalamit csinálunk a másikkal, mely főként számára jelent örömöt.
Közelebb kerülhetünk egymáshoz azáltal, hogy több információt szerzünk a másik számára kedves időtöltésről, tevékenységről miközben megteremtjük magunk számára az esélyt, hogy a komfortzónánk határai szélesebbé váljanak.

9. Tanulj vele valami újat!
A tanulás mindig valami újat hoz az egyén életébe, mely élmény jelentőségét csak növeli, ha tapasztalatainkat közben megoszthatjuk egy számunkra kedves személlyel. A közösen szerzett ismeretek az egymáshoz való kapcsolatot is erősíthetik, a hasznos információkon vagy újonnan elsajátított készségeken felül pedig akár önfeledt perceket is szerezhetnek az átéltek.
Olykor egy életre szóló kapcsot is kialakíthat két ember között egy-egy új ismeret, vagy az ismeret megszerzése közben megtapasztalt számos izgalmas élmény.

10. Merj igent mondani egy kérésére!
Olykor anélkül mondunk nemet valamire, hogy alaposan átgondolnánk, a másik számára vajon milyen jelentőséggel bírhat az adott felvetés. Ha pusztán azért utasítunk vissza egy ötletet, egy lehetséges programot, vagy újszerű élményt, mert az kívül esik a komfortzónánkon, érdemes lehet átgondolni, vajon mit nyerhetnénk vele egyénileg, ha igent mondva mégis megtapasztalnánk, ill. hogyan hatna a kapcsolatra az újdonság ereje. Akárhogy is, a másiknak bizonyára jól esne, ha sikerülne új élménnyel megajándékoznia minket. Ne feledjük, a boldogság akkor az igazi, ha azt másokkal is megoszthatjuk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2521 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x