Mi a traumatérkép?
Címlap / Ezotéria / Mi a traumatérkép?

Terdik Réka

Mi a traumatérkép?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A traumatérkép RÓLAD szól. Minden eseményről, amit átéltél, vagy még ezek után fogod. Minden tapasztalatról, amit megszereztél, vagy a jövőben teszel majd rá szert. Minden gondolatról, ami meghatározza az életedet. Tehát a traumatérkép középpontjában TE vagy. Az, hogy mi most beszélhetünk a traumatérképről, és használhatjuk életminőségünk javítására, az egy zseniális magyar pszichológusnak - F. Galló Bélának -, a módszer kidolgozójának köszönhető. 

"Persze, hogy rólam szól - mondhatod Te -, de mégis, akkor MIRE jó?"

Lássuk röviden: arra jó, hogy az életed eseményeit (az elmúltakat és az eljövőket is), gondolataidat, érzelmeidet, amik meghatározzák az életed történéseit egy rendezett, áttekinthető módon eléd tárja. Mert a jelent a múlt formálja, a jövőt pedig a jelen.

"Jó, rendben - mondhatod Te -, de MIÉRT jó ez Nekem?"

Azért jó, mert ezáltal meg és felismerheted a Téged mozgató összes erőt. Mindazokat a képességeket, amiket tanult módon, tudatosan, vagy éppen ösztönösen, öntudatlanul használsz (talán esetleg nem a megfelelő módon, vagy nem a maga teljességében, de ez majd egy következő cikk témája lesz!).

Ha megismered ezeket az erőket, és képességeket, felkészült leszel Önmagadból, és jobban fogsz hallgatni a megérzéseidre, a belülről, belőled fakadó ösztönös válaszokra, ha úgy tetszik, a belső hangodra.


"Na jó - mondhatod Te -, de miért FONTOS ez nekem?"

Azért, mert mindezek alkotják azt az átfogó halmazt, amit az életednek nevezünk, és ami ezer szállal kapcsolódik mások életéhez. Mert minden mindennel összefügg. Ahogyan mindenki élete, mindenki más életével összefügg, és hatással van rá, bár sokszor a láthatatlan tartományból érkezik ez a hatás, véletlenek, meglepetések formájában.
Ha ezt érted, és alkalmazni tudod az életedben, akkor észre fogod venni, hogy sosem vagy egyedül. Mindig van és lesz valaki, akire számíthatsz. Egyszerűen csak elő kell hívnod önmagadból. Ha pedig előhívtad, akkor egy másik periódus, egy másik időszak nyílik az életedben. A traumatérkép ezeket az időszakokat azonosítja be az életedben.

"Miért verem a fejem mindig ugyanabba a falba???"

Ha nekem, aki szembesülök az adott problémával, van rá megoldásom, vagy akár a környezetem támogatásával sikerül megoldanom, akkor azzal egyszerűen mindenki számára elérhetővé teszek egy megoldókulcsot.

Lévén, hogy az bekerül az univerzális, minden ember számára elérhető közös tudatba!
A problémák viszont akkor ismétlődnek, ha az egyén (vagy a rá erősen hatást gyakorló közösség!) elzárkózik ettől.

Az elzárkózásnak végtelen sok oka van, mind egyéni.
Így az, aki megismeri a traumatérképét, legalább a saját életét zökkenőmentesebbé varázsolhatja. Köszönhető ez, annak az egyszerű indíttatásnak, hogy felelevenítve a családi legendáriumot (mindazt az alapot, amihez ősei már hozzárakták a magukét), újra előbányászhat már eltűntnek hitt megoldásokat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3188 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x