Negatív gondolatok újratöltve és az ismétlés
Címlap / Ezotéria / Negatív gondolatok újratöltve és az ismétlés

Terdik Réka

Negatív gondolatok újratöltve és az ismétlés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

A negatív gondolatok, érzelmek sorsromboló hatásáról már sokan és sokat írtak, hatalmas munkát végezve ezzel. Nézzük meg újra egy kicsit másként, honnan erednek. Minden egy irányba mutat, a TÚLÉLÉSI ÖSZTÖN irányába. Ez egy ősi és mélyen belénk kódolt komplex védelmi rendszer, amelynek mozgatórugója, szülőanyja a HALÁLFÉLELEM. Lássuk a teljesség igénye nélkül, mi mindenre, jóra és rosszra késztet bennünket, anélkül, hogy ennek igazából tudatában lennénk. 

Legradikálisabb esetben eléri, hogy minden élő és mozgó teremtményre ellenségként tekintsünk, és ekként is álljunk hozzájuk. Szervezetünk vegykonyhájában teljes erőből zajlanak azok a biokémiai reakciók, amelyek hatására kiélesedik vészhelyzet-értékelésünk. Feszültté, éberré válunk, figyelmünk kitágul. Ha nem zajlik le ez a folyamat vészhelyzet megjelenésekor, akkor minden valószínűség szerint elszenvedői leszünk valamilyen életveszélyes eseménynek, balesetnek vagy személyünk, testi, lelki, érzelmi valóságunk válik áldozatává egy agresszív történésnek. (Sok betegség eredője is ez.)

A megfelelő helyen, megfelelő időben jelen lévő félelem tehát elsődlegesen egy VÉDELMI RENDSZER, ami az EGYÉN túlélésével hozzájárul a CSOPORT (családtól a társadalom egészéig) túléléséhez. Ugyanis az egyén léte mind biológiailag, mind mentálisan, mind pszichésen a csoport létezésével és működésével szervesen összefügg és kölcsönhatásban áll. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy egymás nélkül nem lehetséges a túlélés.

Hétköznapibb olvasatában a félelem, pld. a házasságtól, vizsgáktól, állatoktól, ideológiáktól - bár ugyanezen az elven alapul - "csak" annyit tesz, hogy el kell hagynom a már ismert területet, a komfortzónámat, és "új" személyként egy más viszonyítási környezetben újból meg kell találnom a helyem a csoportban, új kötelezettségek, új jogok és vállalások kereszttüzében.
A traumatérkép segít abban, hogy meglásd mikor érkezik el egy ilyen pillanat, és hogy milyen "fegyvertárral" rendelkezel az új helyzetek kezelésére.


Hogyan vernek gyökeret az ismétlődő helyzetek?

Sikereink titka néha az időszakokban rejlik, néha pedig abban, hogy hogyan tudjuk alkalmazni ösztönös, öröklött és belső tudásunkat. Amint azt már megszoktuk, a TRAUMATÉRKÉP az ismétlődések specialistája. Azt már tudjuk, hogy ismétlődhetnek helyzetek, lelkiállapotok, gondolatminták. Mivel az anyagi világban élünk ezek materializálódnak, azaz kézzelfoghatóan megjelennek az életünkben személyek és történések formájában. Mintha csak a távirányító gombjait nyomogatnánk hol magunkon, hol másokon. (Csak jelzem, annál jobban járunk, minél több gomb van azon a fránya távirányítón!)
Tehát egy helyzet úgy ver gyökeret bennünk, hogy észrevétlenül hozzászokunk, aztán pedig már magunk is "behívjuk" életünkbe, alkalmazzuk azt.

Hogy miért?

Azért, mert a szervezetünk rögzíti az élményeinket. Hozzákapcsolva érzelmeket, hangulatot, gondolatot, illatokat, fényviszonyokat, hangokat, személyeket és minden egyebet, amit csak rögzíteni lehet. Ugyanis az anyag tapasztalati úton működik. A rögzített impulzusokat pedig a fennállóviszonyoknak megfelelően ÉLETET ERŐSÍTŐNEK, SEMLEGESNEK, vagy ÉLETET TÁMADÓNAK minősíti, és az adott eseménymintához csatolja. Amint részben vagy egészben ezek az impulzusok felismerhetőek egy más időpontban, bejelzi. (Jé, pont ugyanígy sütött a nap a múltkor is, amikor kirándulni akartunk menni, aztán 5 perc múlva már szakadt az eső, és a kutyát meg a szomszédban kellett hagyni, mert nem volt hajlandó bemászni a kocsiba...)
Attól függően fogunk tehát a következő alkalommal dönteni, hogy ez az eset végül hogyan végződött.

Ha a nap kisütött újra, és mindenki csodálatosan érezte magát, akkor hasonló körülményeknél ismét elindulunk. Ám ha elmentünk bár, de a patak megáradt, elözönlötte az utakat, szétdurrant az első kerék és a kutya kinyírta a szomszéd kanáriját, akkor 98% -os valószínűséggel letiltjuk a hasonlóan pozitívként induló kirándulást. Vagy, ha már muszáj mennünk, akkor megteszünk minden lehetséges óvintézkedést (pótkerék, szájkosár stb...).
Ez a példa bár triviális, de magában hordozhat olyan katasztrófahelyzeteket, amelyben komoly életveszély áll fenn. Hát, ha még súlyosan, és többszörösen kódolt életellenes üzenetekre hányunk fittyet, egyáltalán nem hallgatva szervezetünk dekódoló rendszerére!
A TRAUMATÉRKÉPed megmutatja, előre jelzi, TE hol és mikor legyél éber, és hol és mikor lazíthatsz.

Szeretném ha tudnátok: Az itt közölt hosszabb- rövidebb cikkek ismertető szándékkal jelennek meg, és bár tükrözik a témára vonatkozó kutatások állításait, nem adhatják azokat vissza a teljesség igényével. Tehát egy nagyon különleges,összetett, még nem elterjedt, önismereti és ezáltal problémamegoldó technika nagyközönség elé tárásának okán írok róla. Azért, hogy az alkalmazásával könnyíthessünk a magunk és mások terhein.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4147 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x