A traumatérkép működése a gyakorlatban
Címlap / Ezotéria / A traumatérkép működése a gyakorlatban

Terdik Réka

A traumatérkép működése a gyakorlatban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-26

Gyors és egyszerűsített példák a traumatérkép alkalmazásáról. Eset "A": Z. életében folyamatos kisebb-nagyobb balesetek vannak, egyes időszakokban egyre súlyosbodó végeredménnyel, hosszabb felgyógyulási időszakokkal. Amikor egy traumatérkép elkészül, megnézzük, hogy milyen, azaz a családban kinél fellelhető mintát ismétel. Megnézzük, hogy a balesetek milyen időközönként ismétlődnek, és hogy milyen típusú segítségeket kapott korábbi balesetes időszakokban. Aztán megkeressük mi a legközelebbi kilépési pont, ahol a balesetek szelídülhetnek. Ezáltal Z ön- és helyzetismerete megerősödik, bevonódnak az evolúciósan helyes, életigenlő válaszok. 

Hogyan segít az önismeret vagy egy helyzet ismerete az ilyen periódusokban?

A traumatérkép mindenkinek a saját személyes sorstérképe. Az önismeret és az állandóan ismétlődő helyzetek mögött megbúvó minta felismerése megszakítja, azt az öntudatlan és figyelmetlen gondolatmenetet és érzelmi állapotot, ami létrehozta ezt a balesetes időszakot. Valahogy úgy, ahogyan a strucc kihúzza végül a fejét a homokból...
Így nem kell az utógondozásra hagyatkozni, mert ELŐRE tompítja a bekövetkezendő balesetek súlyosságát, csökkenti a számukat, idő és életerő szabadul fel, nem is beszélve a környezetünkben élőkre gyakorolt nyomás csökkenéséről!

Eset „B”:

Fokozatosan és gyors ütemben romló tanulmányi eredmények, kimaradás az iskolából H.- éknál.

Előzmények:
Közeli hozzátartozó halála (nagyszülő), örökség, költözés lakóhelyen belül.
Az újrajátszások törvényszerűségei szerint, az addig fenntartott egyensúly megbomlott, és elkezdődött a fent ismertetett időszak.

Külső segítség hosszú időn át nem érkezett, és nem is kerestek semmilyet.
Az elkészített traumatérkép jelezte az időszak hosszát, és két egybefonódó mintát (anyai dédapa és nagybácsi) az elhanyagoltságra.

A mintából való kilépést a helyzet felismerése hozta, és a segítségkérés. Az alap probléma nem a képességek hiányából fakadt, hanem az elhanyagoltság mintájának felismeréséből.
Így lehet a traumatérképet nem csak az egész életre vonatkozóan felállítani, hanem, amint látható "egyszeri", időszakos probléma feltérképezésére is.


Eset „C”:

Gazdasági vészhelyzetből fakadó életveszély V. életében

Előzmények: gazdasági érdek mentén kötött házasságok sora, fizikai erőszak és hazugságkényszer a család mindkét ágán

V, bár most éppen jó anyagi körülmények között él, életére a gazdasági vészhelyzet pont ugyanennyire jellemző. Folyamatosan menekül valamiből ki, vagy valamibe bele, legyen az házasság, bármilyen munka, családi vagy baráti kapcsolat, anyagi elkötelezettség vagy ilyen jellegű társulás.

V a traumatérkép elkészítése során átlátta és megértette, hogy családja mindkét ágán többféle, életmentő és életveszélyes menekülés is folyamatosan jelen volt és van, amiből a megragadni képtelenség sajátos, csak rá jellemző mintája, mint pszichogenetikai problémahalmaz alakult ki. Ennek gyökere a családon keresztülfutó önvédelmi hazugságok automatizmussá válása, ami V és családja esetében fizikai erőszakkal is jár.

Helyzete érzelmi és/vagy szellemi MEGÉRTÉSE által az életveszélyes menekülési kísérletek száma lecsökkent, mert képes lett felismerni az erre késztető előjeleket.

Annak érzelmi és/vagy szellemi MEGÉRTÉSE pedig, hogy egy életmentő hazugság hogyan vált automatizmussá, az hogyan befolyásolta a család gazdasági állapotát, és vonta be az erőszakot föloldotta tartózkodását a kapcsolatoktól.

( Arra szeretnék kérni mindenkit, aki olvassa az esetismertetőket, hogy azért, mert én a közérthetőség és az anonimitás miatt részletekbe nem belemenve, egyszerűsítve írom le az esetet, ne gondoljuk, hogy nem kerül erőfeszítésbe egy-egy helyzet megoldása. A példákban szereplő személyek időt, pénzt és energiát fektettek abba, hogy jobbá tegyék saját és környezetük életét. Mindenkinek köszönöm, hogy ezt szem előtt tartja.)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4467 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x