Péntek este találkozik a Merkúr és a Vénusz
Címlap / Ezotéria / Péntek este találkozik a Merkúr és a Vénusz

Péntek este találkozik a Merkúr és a Vénusz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-26

Pénteken este találkozik a Bika jel 16. fokán a Merkúr és a Vénusz, a csillagos égbolton, pedig a két planétát a Kos és a Cet csillagképek között láthatjuk, a Bika csillagképben ragyogó Fiastyúk, azaz a Plejádok csillaghalmaz erőtere is hat a két planétára. 

A Kos lábai az előrehaladást, az ugrást jelképezik, a Cet pedig a belső megtisztító jellegű folyamatokat. A Bika jel a biztonság, a stabilitás, az értékek szimbóluma.

A Merkúr a Fény megismerésének igényét, a beavatást és a hírközlést szimbolizáló planéta éppen retrográd mozgást végez. A retrográd mozgás a Világtengelyekével egyenlő irányú haladás, jelképezi még a visszatérő minőségeket, történéseket, személyeket is. A hátrafelé tartó mozgás kozmikus felelősségünkre emlékeztet minket, korszakalkotó lehetőségeket foglal magában, ha valamely folyamatban lévő ügy, terv kapcsán módosításra van szükség, erre kiváló alkalom ez a periódus. A Vénusz a szerelem, az életöröm, a pénzügyi sikerek és a művészetek princípiuma. A két égitest találkozásában a pénzhez való hozzáállásunk, a szerelemben tanúsított magatartásunk jelenik meg, felülvizsgálhatjuk az Élet apróbb örömeihez való viszonyunkat is.

Tudunk-e például annak örülni, hogy süt a Nap...? A Kos ugró lábai arra figyelmeztetnek bennünket, hogy a múlt már nem tér vissza, a jövő felé szükséges tekinteni személyes boldogságunk érdekében, ehhez a Cet adja meg azt a belső energiát, amely segít a vissza-visszatérő gondolatok, rögeszmék tisztításában és elengedésében (ezeket jelképezi a retrográd Merkúr).


A Fiastyúk csillaghalmaz pedig az Istenek Szerelmi Fészke, amelyet a termékenységgel hozhatunk összefüggésbe. A gondolatok magjai termékeny talajba vetve hamar eredményt hoznak fizikai síkon (erre utal a Bika Zodiákus jel érintettsége, amely föld-jegy, tehát a kézzelfogható dolgok jelölője is). Egyúttal gyermekre vágyó pároknak érdemes a "tettek mezejére" lépni, hiszen az év legtermékenyebb időszaka érkezett el, amelyben a Vénusz Jupiterrel, a nagy szerencse és a kiterjedés bolygójával alkotott harmonikus fényszögének is szerepe van. Művészeti vonatkozásban is sikerekkel gazdagodhatunk, a kitartás, az állhatatos munka és a művészettel szembeni alázat azonban elengedhetetlen. Lakásunk, házunk csinosítására, szép berendezési tárgyak beszerzésére is most szakíthatunk időt.

A Merkúr Fényt közvetítő ereje által pedig lehetővé válik, hogy a visszatérő, lehúzó, alacsonyabb szintű minőségeket - zavartság, felszínesség, bizonytalanság- felszámolhassuk és végérvényesen magunk mögött hagyhassuk. Személyes szinten különösen az a horoszkópház érintett képletünkben, ahol a Bika jel 16. fokát találjuk. Itt kerülnek főleg felszámolásra és elengedésre a minket nem szolgáló erők. A Bika poláris, azaz kiegészítő jegye a Skorpió, amely a végleges felszabadulást, a negatív minőségek halálát jelképezve, katalizátorként gyorsítja fel a folyamatot. Az indiai rendszerben a két égitest harmonikus szintézise a Bharani, vénuszi típusú holdházban jön létre. Ez a terület segít rendezni problémásabb emberi kapcsolatainkat, a privát és az üzleti életben egyaránt. Haragosainkkal szemben tegyük meg az első lépést, kezdeményezzünk békülést.

Áldás!


Kép forrás: pixabay.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 14453 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x