Kép-ességekről, kép-telenségekről
Címlap / Ezotéria / Kép-ességekről, kép-telenségekről

Terdik Réka

Kép-ességekről, kép-telenségekről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-26

Mindazok az érzékszerveinkkel felfogott érzelmi, gondolati, fizikai hatások (színek, szagok, formák, vagy pl.: időjárási tényezők, stb...), amik biokémiai folyamatok által leKÉPeződnek sejtjeinkben, egy-egy sok összetevős KÉP-et (információ/tudás) alkotnak. Ezekre pedig a testünk emlékszik. A bennünk élő és minket mozgató rendszer KÉPekben van jelen és abban is gondolkodik és érez. Ezért nevezik a tudást, adottságokat, tehetséget más szóval KÉPességnek. 

Mivel KÉPeink összetettek (ám természetesen nem tudatosak), néhány részletükkel igen sokszor összefutunk a mindennapjainkban. Ez a "majdnem" vagy "mintha" érzés.

Amikor pedig különösen sok részlet jelenik meg vagy esik egybe egy bizonyos időpontban, az a "déjá vu" érzés. És ez, tényleg megtörtént már. Csak személy szerint nem velünk, hanem valamelyik ősünkkel, akitől sejtjeink megörökölték. Vagyis megőriztük a KÉPét bizonyos fizikai és hangulati megfelelőknek, amiket újrajátszunk.

Különböző időszakainkban igen sok ilyen "mintha" vagyis "majdnem az" élményünk van. A „déjá vu" érzés pedig azért ritkább, mert rendkívül sok összetevőnek kell egyszerre előhívódnia belőlünk, ezért ilyen típusú egybeesések viszonylag ritkán történnek.

Gondolatok, érzelmek, fizikai hatások együttes megjelenítése során KÉPesek vagyunk dolgokra, elvégezni feladatokat, megoldani helyzeteket. Mert van róla KÉPünk. Őseinktől öröklött, vagy tanult, de bennünk él. Annyira egyszerű és természetes, hogy észre sem vesszük. ( Csak majd a hiányát! ) Minél több egészséges, életet támogató KÉP él bennünk, és mozgat minket, annál jobban vagyunk. Ha azonban a KÉPeink sérültek, akkor addig keresünk, tanulunk hozzá szellemi (mentálgenetikai) illetve lelki (pszichogenetikai) kiegészítőket, gyógymódokat, amíg képünkből valódi KÉPesség lesz.


A KÉPtelenség pedig azt jelenti, nincsen hozzá képünk, nem él bennünk az adott dologról KÉP. Vagy, mert sosem is volt, mert nem feladatunk azzal foglalkozni, vagy pedig, mert számunkra az NEM életet támogató. (Ettől mondjuk a szomszéd, vagy akárki más számára még nyugodtan az lehet!!!) Ne felejtsük el, hogy egy bármilyen közösség akkor működik jól, azaz biztosítja a túlélését, ha a tagjai differenciáltan sokféle, különböző dologra képesek, és sokrétű, összetett feladatokat tudnak megfelelően elvégezni.

Alapvetően megszámlálhatatlanul sok KÉPességgel rendelkezik egy-egy egyén, és aki kiemelkedően KÉPes valamilyen (bármilyen) feladat elvégzésére, azt a szakmája művészének vagy mesterének nevezik. Mert akár "pozitívat", akár "negatívat", de a leghitelesebben tud bemutatni, vagy létrehozni.

Azt persze muszáj megjegyeznem, hogy, mint bármi az emberek életében, ez is időszakos, mert a mi saját ritmusunkban erősödnek fel , és kapnak ösztönzést a különböző KÉPességeink. Ciklikusak. Újrajátszhatóak az időszakainknak megfelelően. És persze mindannyiunknak vannak az élethez való alapKÉPességeink is.

Mivel az emberi agy és test alapvetően multifunkcionális életre van berendezkedve, ezért ne sajnáljuk, ha egyik- másik időszakunkban néhány KÉPességünk úgymond eltűnni látszik. Mert csak elfedi egy másik KÉPesség, egy másik tudás, ami az adott periódusunkban kötelezően felelevenítésre, töredezettségmentesítésre vár.

Öröklött és szerzett KÉPességeink, tudásunk általános jellemzői: vannak; használjuk őket; erősödnek; majd megtanítunk rá másokat; és utána alapprogramként futnak bennünk, mert a többi tudásunknak, KÉPességünknek is ez a sora.

Képességeinket érdemes harmonizálnunk, összhangba hoznunk aktuális periódusunkkal, mert az erőltetés/erőszak és a disszonancia (érzelmi, gondolati, fizikai) nem támogatja az életet, így előbb vagy utóbb (ugye egy darabig az élet kijavítgatja a hibákat) de egyenesen katasztrófa helyzetekhez vezet.

A katasztrófahelyzetek elkerülésének legalapvetőbb ősi technikája a természetes "negatív" érzelmek alkalmazása.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4092 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x