Gondolatok a pihenés fontosságáról
Címlap / Ezotéria / Gondolatok a pihenés fontosságáról

Nyiri Helga

Gondolatok a pihenés fontosságáról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

A természet közeli törzseknél, ha valaki felkeresi bármilyen problémával a törzsi gyógyítót, ő 3 kérdést tesz fel elsőként: mikor énekeltél utoljára? Mikor táncoltál utoljára? Mikor csendesedtél el utoljára? Évekkel ezelőtt olvastam ezt valahol, de akkor elhatároztam, hogy erre figyelni fogok.  

Amikor hozzám fordulnak segítségért, akkor a konzultációk közötti időszakokra rendszerint adok gyakorlatokat a klienseimnek. Első sorban azért, mert szeretném, ha valóban ráéreznének arra, hogy a gyógyulásuk kizárólag tőlük függ.

Szeretem vezetni az embereket, de fontosnak tartom, hogy mindenki legyen azzal tisztában, hogy neki is tennie kell. Az örömteli élet megélése és fenntartása néha sokkal egyszerűbb annál, mint gondolnánk.

Mindenki szokott énekelni. De legalábbis énekelt gyerekkorában gond nélkül. Énekelünk főzés közben vagy a legklasszikusabb: a zuhany alatt vagy a dugóban. Legyünk erre tudatosak, és nézzük meg a következő napokat úgy, hogy figyelünk erre.

Az éneklés rengeteg feszültséget kiold. Szinte egy fajtája a dinamikus meditációknak. Érdemes kipróbálni.

A táncot szintén receptre írnám fel mindenkinek. A tánc segít az ősi ritmust megismerni és a saját forrásunkkal kapcsolódni. A nőknek különösen fontos gyakorlat a behunyt szemmel való táncolás. Persze a zene sem mindegy, mert mondjuk a Mamma mia egyik nagy slágere, amiben a pénz hiányáról énekelnek, nem biztos, hogy ajánlott...

Én magam is szeretek a táncon keresztül töltekezni. Mivel imádom az autentikus népi muzsikát, ezekből választok. A nagy kedvencem a roma zene, de a héber, indiai, kubai zenéket is örömmel táncolom végig.


A csend pedig szükségszerű, mert a rohanásban esély sincs a töltekezésre. A pihenés és csendben való létezés a harmadik gyógyír bármilyen problémára.

Gondoljuk csak át az egyik átlagos hétköznapunkat, amikor kora reggeltől, késő estig folyamatosan csinálunk valamit, majd ebben a zaklatott állapotban igyekszünk pihenni. Aztán ez a tempó hétvégén sem sokkal másabb.

És amikor úgy döntünk, pihenünk, akkor rendszerint elmegyünk valami szuper zajos üdülőhelyre. Éppen arra jó, hogy a hétköznapokból kiszakadjunk, de másra nem. Egy másik ország ételei, italai persze érdekes élményként hatnak ránk, de a mai internetfüggő világban egy percre sem kapcsol ki az agyunk. Így a léleknek sem jut szabadság…

Mi teremtjük a valóságunkat minden percben. Mindig van választásunk, mielőtt arra gondolnál kedves olvasó, hogy erre nincs módod…

Bármi lehetséges, csak akarnod kell. És én javaslom, hogy vedd be a napi rutinodba az éneklést, a táncot, és szánj minőségi időt magadra, amit csendben töltesz.

Amikor kipróbálod és ráhangolod magad a csendre, akkor csodák történhetnek. A csendben minden tisztán érezhető, minden letisztul. Eltűnik a Benned zakatoló káosz és megszülethetnek egészen új dolgok.

Csak a csendben lehet meghallani a belső hangod, a lélek hangját. A világ olyan zajos, hogy a sokszor még azt sem hallod, amit melletted mondanak…

A belső hangod pedig mondaná, hogy merre menj, de a füled süket rá. Érdemes visszatanulni a belső hallásra és belső látásra, mert ott van a lényeg.

A csodák pedig igazán csendből születnek…

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6735 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x