Az ősi tibeti orvoslás - 3 dolog mitől a nyugati orvostudomány...
Címlap / Ezotéria / Az ősi tibeti orvoslás - 3 dolog mitől a nyugati orvostudomány retteg

Az ősi tibeti orvoslás - 3 dolog mitől a nyugati orvostudomány retteg

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Míg mi teljesen átadjuk a gyógyulásunk felelősségét az orvosoknak, a tibeti orvoslás úgy tartja, hogy a gyógyuláshoz a beteg részvételére is szükség van. Az elme ugyanolyan fontos szerepet játszik a gyógyulásban, mint a gyógyszer.  

A páciensnek két dolgot mindenképp birtokolnia kell: bátorságot és erőt.
Elég bátornak kell lennie, szembe nézni a probléma lelki okaival, és elég erősnek lenni átlendülni ezen a nehezebb időszakon.


 

A betegség és a szenvedés az emberi élet része

Nem rettegni kell tőle, hanem elfogadni és felkészülni rá, mint ahogy a Dél-India északi részén lévő tibeti falvakban élők készülnek fel rá, hogy a környék vadjai, letiporják a termésüket. Ismerik környezetüket, ezért a kertjeiket kis csengettyűkkel veszik körül, melyeket az elefántok óhatatlanul is megcsengetnek, majd riadtan menekülnek el, s így a termés megmenekül.
Mi ezzel nem akarunk foglalkozni. Carpe diem, csak a ma van. Ha megfájdul a fejem, csak múljon el azonnal. Nem érdekel miért fáj, mit jelent, mi lesz a következménye. Csak múljon el most. Az ősi tibeti gyógyítás ezzel szemben azt mondja, testünket meg kell ismerni és a szenvedésre fel kell készülni.

Ezzel kezdődött a kétnapos előadás a múlt év végén, Gyulán. Akinek nem volt lehetősége akkor részt venni, de érdekli, egy hagyományos, a természettel harmóniában lévő gyógymód, most online is megnézheti.A tibeti buddhizmus az emberi butaságról

A szenvedés minden betegség legfőbb oka, a szenvedés oka pedig a tibeti buddhizmus szerint (és ezzel sok más vallás egyetért) az emberi tudatlanság, melyet további három kategóriára bontanak:
  • szenvedés okozta szenvedés, azaz a félelem
  • változás okozta szenvedés, azaz a düh
  • a dolgok állandótlan volta okozta szenvedés, azaz a szorongás
 
 
A mai akadémikus orvoslás éppen ettől a három dologtól retteg, ezért az emberi lelket teljes egészében kihagyja a gyógyításból, a bio-organizmusra kémiai úton próbál hatni. Ezzel szemben Tibetben nagyon fontosnak tartják az önvizsgálatot és az önismeretet, hogy tudjuk, milyen hatással vannak ránk a gyógyszerek, milyen hatással van ránk a betegség maga. Aki a szenvedéseit, a negatív érzelmeit tudja kezelni, a betegségen is úrrá tud lenni, aki viszont erre nem képes, azt a gyógyszerek sem fogják meggyógyítani.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 24469 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x