Péntek 13. A Boszorkányok és a Babonák napja
Címlap / Ezotéria / Péntek 13. A Boszorkányok és a Babonák napja

Lénárt Évi

Péntek 13. A Boszorkányok és a Babonák napja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-31

Sokan rettegnek ettől a naptól balesetek, szerencsétlenség jut erről a napról eszébe a legtöbb embernek. Pedig a 13- as szám számmisztikailag szerencsés szám. De vajon honnan ered ez a félelem? Legenda csupán vagy tényleg van igazság alapja félelmünknek?  

A Péntek 13 egy nagyon régre visszanyuló hagyomány, egy ősrégi babona, amit a szerencsétlenséghez definiciálnak, teljesen jogtalanul. A 12 -es számból indult ki az egész történet, mivel a 12-es szám megalapozó szám. A 12-es szám páros szám, 12 hónapoból áll egy év  és a 13-as szám ami páratlan, az rögtön a 12-es szám útán következik, és innen ered a félelem. Mert  a 13-as szám páratlan, szerencsétlen szám, de ez mind csak az emberek fejében létezik, mert Fortuna szemében a 13- as szám a legkedvezőbb, legszerencsésebb szám, akármennyire is páratlan szám, semmi köze a gyászhoz, szerencsétlenséghez. Tehát egy jogtalan félelmen alapul az egész, egy legenda, de egy nyereséges legenda!

Számos horror filmet csináltak ebből a napból és könyvek jelentek meg és az ezzel kapcsolatos filmek, könyvek mindig sikeresek, nyereségesek. A sok balszerencse és baleset, ami péntek 13-án történik, annak tudható be, hogy az emberek tudat alatt félnek ettől a naptól, előre elkönyvelik, hogy ez egy rossz nap lesz és innentől kezdve szépen bevonzzák a baleseteket.

 
Péntek 13 Babonaság
A babonák abból alakultak ki, hogy a 13-as szám a Bibliában és a többi vallásban is szerencsétlenség, egyenlő a 13-as számmal. A legismertebb teológia az utolsó vacsora, ahol ugyanis 13-an ültek az asztalnál. Kétség nem fér hozzá, hogy a Péntek 13 a világon a legismertebb babonás nap.  Sokan rettegnek,  ha 13-as számú szobába kell bemenniük vagy 13-dikára  esik a vizsga idöpontjuk, de New Yorkban például az emeletek számánál a 12 emelet után a 14 -dik emelet következik, még véletlenül sem adják egyik emeletnek sem a 13-dik nevet.

Péntek 13-al kapcsolatos történelmi események:
- 1307. október 13-án, pénteken végeztette ki a nagyhatalú Templomos Lovagokat IV. Fülöp király.
 
- Apolló 13-nak 13 óra 13 perces fellövési kísérlete a 39-es indítóállványról meghiúsult - 39 ugyanis 3-szor 13.
 
- Gioachino Rossini 1868. november 13-án halt meg, ami péntekre esett.
 
-  Az ókori Rómában a péntek volt a kivégzések napja, ezáltal Jézus keresztre feszítése is péntekre esett. 

 
Péntek 13 és a Boszorkányság
Számmisztikailag nagyon szerencsés a 13-as szám, az 1- es szám a kezdet és az új tervek száma, célok kitűzése, a 3- as szám Angyali szám, a jótékonyság, boldogság, empátia száma. Igy tehát számmisztikai szempontból nézve nagyon szerencsés szám, mert az Angyalok vezérlik, mondhatnánk úgy is, hogy ez egy Angyali számkód vagyis Angyali segítségkérő hívókód.
 
Péntek 13-dikára néhány Babona:
- Aki Péntek 13-án jósoltat vagy mágiát csináltat, a jóslat 100% pontos, a mágia pedig nagyon rövid idön belül hatásba lendül, sokkal erőteljesebb, mint a többi napokon!
 
- Ha Péntek 13-án felnézünk a Holdra és kívánunk valamit, kívánságunk 13 napon belül teljesül!
 
- Ha péntek 13-án kitöltünk egy lottószelvényt mindenképpen jelőljük meg az 1, 3, 13 -as számoknak!

 
 
- Péntek 13-án akinek a fényképével alszunk azzal 13 hónapon belül összefogunk házasodni!
 
- Péntek 13-án ne nézzünk bele fekete macska szemébe!
 
- Péntek 13-án, ha valakinek 13-szor egymás útán leírod a nevét és folyóvízbe dobod a papírt, az  illető 13 napon belül megkeres téged és szerelmet vall.
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 12143 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x