Samhain ünnepe vagy Halottak napja?
Címlap / Ezotéria / Samhain ünnepe vagy Halottak napja?

Lénárt Évi

Samhain ünnepe vagy Halottak napja?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Mi a kettő között a különbség vagy ugyanaz mindkettő? Derítsük ki mi az igazság!  

Samhain ünnepe
A kelták két részre osztották az évet. Samhain az Újév, a tél kezdete, a másik Beltaine, május 1-jére esik és a nyár kezdetét jelenti.  A tavasz és az ősz nem létezik. Samhain ünnepe nagyon fontos ünnep a wiccák számára, ez az egyik legmágikusabb nap, ilyenkor megnyílik a két világ közt  a fal, teljesen elvékonyodik.  A túlvilágon élő halottakkal ilyenkor sokkal könnyebb felvenni a kapcsolatot, de jövendölésre, szerelemvonzásra is kitünő nap. A kelta mondásis úgy tartja, hogy Samhain szele megtisztítja  a beteg lelket és a mágiák, gyorsabban, nagy erőkkel hatnak.
 
Samhain ünnepéhez tartozik a töklámpás, hogy a halottaknak útat mutassanak a sötétségben és haza találjanak.
A wiccák ijesztő jelmezekbe öltöznek, hogy a gonosz démonokat megíjesszék.  Számos mágikus szertartás fűzödik az ünnephez, tükörmágia, szellemídézés, vudumágia, de mindenképpen szakemberre bízzuk a mágikus szertartásokat, mert nagy veszély leselkedik egy laikus emberre, ha szellemídézésre szánja magát. Ez nem játék, kellő szaktudást ígényelnek ezek a rituálék!

 
Halottak napja
Magyarországon nem Halloweent, hanem Halottak napját ünneplünk, de szerencsére egyre több a wicca, a spirituális lélek piciny országunkban és itt Magyarországon is egyre többen ünneplik a Halloweent, azaz Samhain ünnepét. A halottak napja egyértelműen a katolikus egyháztól származik, tulajdonképpen a Samhain ünnepét koppintották le és kicsit vallásosabbá tették. A temetőkbe mécseseket visznek az emberek elhunyt szeretteikhez, így emlékezve rájuk, de az igazság az, hogy a mécsest nem azért kell ki vinni a temetőbe, hogy megmutassuk , na kimentünk a  temetőbe ne érje szó a ház elejét " , az igazság az, hogy a mécses és a töklámpás azért kell, hogy az elhunyt szeretteink a sötétségbe a mécses fényével lássanak és haza találjanak szeretteikhez. Vannak, akik ételt is visznek ki a temetőbe, méghozzá  a halott kedvenc ételét, de vannak akik otthon terítenek meg  a halottnak. Töklámpást a terszra vagy erkélyre helyezni azért kell, hogy  ezzel is segítsük  a halottak haza találását. De sajnos sok embernek ez az ünnep csak arról szól, hogy ki mennek a temetőbe le teszik a koszorút, a mécsest és aztán haza mennek.

Pedig ez az ünnep ennél sokkal többről szól, egy évbe egyetlen egyszer ezen a napon teljesen elvékonyodik a fal a két világ közt , ilyenkor lehetőség lenne mindenki számára felvenni a kapcsolatot az elhunyt szeretteivel és beszélgetni pár szót, de sajnos még mindig sokan nem hisznek ebben. Gondoljunk csak bele, hogy kimegyünk a  temetőbe és a szeretteink ott várnak minket, de mi csak megkoszoruzzuk a sírt és leteszük a mécsest és haza sétálunk, az elhunyt szeretteink meg csak állnak ott értetlenül, hogy miért nem szól hozzájuk senki? Nem látsz ,nem érzel minket? 
 
Ugye milyen buták vagyunk?! Érezzük őket, de mégse szólunk hozzájuk, úgy teszünk mintha ez csak egy berögzült szokás lenne, és sajnos tényleg abba ment át, egy hagyomány, akár a karácsony és az összes többi ünnep.  S ha valaki másképp gondolkodik, azt rögtön elítéljük, bolondnak nézzük. 
Nyíssuk ki végre a szemünket és ne csak hagyományból járjunk temetőbe, az elhunyt szeretteink ezen  a napon csak arra várnak, hogy beszélgessünk velük. Ne hagyjuk kárba veszni ezeket  a napokat. A spirituálisan fejlett emberek már tisztába vannak vele, hogy ez egy fontos nap és a halottakat meg kell ünnepelni!  Ne zárkozzunk el a spirituálisan fejlett emberek tanításaitól, mert érdemes lenne azokon elgondolkozni amik elhangzanak egy spirituális ember szájából és nem pedig megvetni őket azért mert másképpen látják a világot.
 
Engem,  mint spirituális embert nagyon feldűhít amikor az emberek csak hagyományból járják a temetőket és valójába alig várják, hogy túl legyenek rajta és haza mehessenek élni megszokott világukat. 
 
Ha téged is dűhít kedves olvasó ez amit az emberek művelnek, akkor segítek egy rituáléval, amivel te laikusként is kapcsolatba tudsz lépni az elhunyt szeretteiddel ezen a napon:
A következőkre lesz szükséged:
1 mécses vagy több
1 papír
Mielőtt ki indulsz a temetőbe írd le egy papírra mit üzensz az elhunyt szeretteidnek , írj nekik egy rendes levelet , mintha még ebben a világban élnének, kérdezhetsz is tőlük!
Tedd bele a boritékba  a  levelet és vidd magaddal a temetőbe, a temetőben tedd rá a sírra a boritékot mellé a mécsest útána menj haza , éjszaka velük fogsz álmodni és álmodban megkapod a választ a leveledre, próbáld ki!!!
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4732 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x