Asztro étrend: együnk magunkat egészségesre!
Címlap / Ezotéria / Asztro étrend: együnk magunkat egészségesre!

Asztro étrend: együnk magunkat egészségesre!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-27

Itt a tavasz, minden megújul a természetben és azt vesszük észre, hogy mi magunk is energikusabbak, frissebbek szeretnénk lenni a téli punnyadás és evés-ivás után. Lekerülnek rólunk a mindent takaró kabátok és nem csak divatosan, hanem egészségesen szeretnénk a Nap felé nézni…  

Ahogy az asztrológiában, úgy az étkezésben is felismerhető egy rendszer, de a mai ember elvesztette a kapcsolatát a természettel és a szimbólumokkal is.

De azt még tudjuk, hogy minden - mindenki egyensúlyra törekszik… még a táplálkozásában is.

Ugyanazon étel másképp tud (jól) esni… az időjárástól függően, a személyiségünknek megfelelően… viszont ha az étel szimbóluma nem egyezik azzal, amivel teljessé tudom magam (t)enni, akkor ez az egyensúly felborulhat.

A különböző jegytípusokba tartozó emberek szervezete egymástól eltérő táplálékot igényel.

Az asztrológiai elemeknél: Tűz, Föld, Levegő, Víz… mindig figyelembe kell venni, hogy a bevitt táplálék megemeli-e a bennünk lévő elemi energiákat vagy éppen csökkenti. Ösztönösen érzi a szervezetünk, hogy most éppen mire van szükségünk… De mi van akkor, ha mégsem?


Akkor bizony az élet különböző megnyilvánulásaiban is kibillenés tapasztalható és létrejöhetnek a túlzások… akár a koplalás vagy éppen a túlevés formájában.

Minden asztrológiai fórumon a Hold hatásaira is felhívják a figyelmet, hiszen nem csak fizikai, hanem lelki ráhangolódásunk is befolyásolhatja az energia felvételét vagy leadását.

Régen azt mondták… „az vagy, amit megeszel”.
Vajon tudjuk-e, hogy minden jegynek, minden napnak, minden bolygónak, minden temperamentumnak, időszaknak megvan a saját szimbóluma… ugyanúgy ahogy a bevitt tápláléknak is… és ha valóban ismernénk a képletünket (saját magunkat), akkor elképzelhető, hogy jobban figyelnénk arra, hogy egészben … egészségesen tudjuk élni az életünket. Függhet a táplálkozás a testalkattól, a családi mintától és még attól is, hogy valaki városban vagy éppen vidéken él, vagy a közelben kisvendéglő vagy biozöldséges található-e.

A magyar konyha mellett rengeteg nemzet étele megtalálható hazánkban is… és a szokások is állandóan változnak, ugyanúgy, ahogy az újabb és újabb ötletek az egészséges táplálkozásra. Az asztrológia örök és a szimbólumain keresztül valóban megismerhetjük az asztrológiai jegyek szerinti helyes táplálkozást.

Tiszta jegy nincs az asztrológiában, mindig minden jegyet átszíneznek a személyi jelölők, a házban álló bolygók, a házurak helyzete, a bolygók fényszög kapcsolatai, a minőségek a méltóságok, triplicitások, negatív vagy pozitív túlsúlya… vagyis valójában itt is elmondható, hogy a képletet érdemes egészben nézni.

Ezért azt itt felsorolt szimbólumokra sokan ráismerhetnek és sokan nem… Ezek ösztönösek, nem is tudnak róla a jegyek tulajdonosai, de a táplálkozásukban hozhatják az itt leírt analógiákat. Tekintsük ezt egy sorozat kezdetének, amikor a szimbólumokon keresztül közelebb kerülünk magunk megismeréséhez is.

Maga az étel vénuszi analógia, ezért az élvezetekhez való viszonyunkat minden esetben meghatározhatja. Nem csak az a fontos, hogy mit eszünk, hanem hogy miként eszünk…

A tizenkét jegyre vonatkozó további előrejelzéseket és jellemzéseket a Harmonet Horoszkóp Havilap májusi számában olvashatod.

Kapható minden újságárusnál és a bevásárlóközpontokban!

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1764 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x