Nehéz az élet?
Címlap / Ezotéria / Nehéz az élet?

Móra Klára

Nehéz az élet?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-29

Szólássá vált, beépült a tudatalatti elménkbe, és így már kész tényként fogadjuk el: nehéz az élet. Kinek mennyire. Mitől függ? És mit tehetünk, hogy az életünket könnyebben éljük le? A jó hír az, hogy csak tőlünk függ. Mit tehetünk? Dolgoznunk kell magunkon, hogy eredményt lássunk.  

Nincs olyan ember, aki ne panaszkodna valamire, ne érezné úgy, hogy ő kivétel valamilyen szempontból, és őt bizony jobban próbára teszi az élet, mint másokat. Számtalan bizonyítéka van rá, és még tanúi is akadnak. Elfelejtjük, hogy az élet olyan iskola, ahova nem elég bejárni, végigülni, hazamenni, és másnap folytatni. Nem ezért vagyunk itt. Sokkal nemesebb feladataink vannak, és ez alól bizony senki nem kivétel.

Az életfeladatunkat nem a születési helyünk, a családunk, az anyagi helyzetünk vagy az iskoláink határozzák meg. Éppen ellenkezőleg. Ott van dolgunk, ahol éppen vagyunk. A családunkat sem véletlenül kaptuk; abba a családba születtünk, ahol a körülmények adottak ahhoz, hogy fejlődjünk, jobb emberekké váljunk, megtapasztaljuk a szeretetet (vagy éppen annak hiányát) és eszerint változzunk és változtassunk. Lehetséges, hogy szegény családba születtünk, lehet, hogy jómódba, de ettől még nem több vagy kevesebb a lehetőségünk, hogy az életfeladatunknak megfeleljünk. Éppen ez az élet csodája, hogy mindannyiunknak más és más a küldetése, egyedi, értékes, fontos, és garantált, hogy nem szenvedni jöttünk a világra.Más kérdés, hogy ha a felelősséget igyekszünk másra hárítani, a saját életünkért például a szüleinket, az anyagi helyzetüket vagy az iskolánkat, netán a saját képességeinket okolni, nem jutunk sokra. És ez így van jól. Mindenki a saját élete kovácsa. Lehet a problémáinkat kívülre helyezni, de amint látjuk az emberiség egész története során, ez még soha nem vezetett eredményre.

Úgy látszik, hogy egyetlen dolog működik a mai világban, ha mindenki az adottságainak megfelelő pályát választja, mer újat gondolni, el tudja hinni, hogy igenis képes a saját korlátai fölé emelkedni, és megtalálja magában azt a kincset, ami születése óta benne van, és csak arra vár, hogy jó helyre fektesse be és ott kamatoztassa.

A világ csak akkor változik, ha mi változunk. Ha szakítunk a hiedelmekkel, az őseinktől vagy a családunktól örökölt tudatalatti programokkal, az előítéletekkel, a kisebbségi érzésünkkel.

Mi kell még ahhoz, hogy erre ráébredjünk? Ha kívülről várjuk a megoldást, akkor várhatunk élethossziglan. A magunk teremtette akadályokat és korlátokat csak mi magunk léphetjük át. Ehhez most sok út és sok lehetőség adva van – vajon kin múlik, hogy melyiket választjuk, és elkezdjük-e használni végre a saját bölcsességünket?

Előbb vagy utóbb fel kell ébrednünk. A múltból kilépve a jelenben kell megtalálni a helyünket. A jövő ráér, és ha megérkezik, abban a pillanatban jelenné válik. Most nincs vele dolgunk. Annál több van viszont a mával, a felelősségvállalással, az adottságaink felismerésével és felhasználásával. Csak így és csak most teremthetünk jobb világot. Ha a saját világunk rendben lesz, rendben lesz az egész világ. Csak magunkon kezdhetjük, magunkban kell rendet tennünk. Nem az orvos fogja egészségessé tenni a testünket, nem a törvény fogja helyreállítani a becsületünket, nem a tanár fogja megtanítani azt, hogy mire születtünk és mihez van tehetségünk: mindez a mi saját felelősségünk.

Ismerek egy utat, hitem szerint ez a legkönnyebb út. Nehéz az élet? Lehet. Meg kell tanulnunk kezelni a nehézségeket. Legközelebb Szegeden és Budapesten csatlakozhatsz az ébredés egy különleges útjához, az ősi hawaii problémamegoldó Ho’oponoponohoz. Csak a neve nehéz, és csak azért, hogy felkeltse a figyelmet. Állítom, hogy működik mindenkinek. Dolgozni persze ezzel is kell. A belső munka eredménye azonban káprázatos, mérhetetlen békét ad, és már az elején kiderül, hogy nem is olyan nehéz az élet.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2561 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x