Ha hazudnak nekem, én is hazudok? A tükör törvényéről
Címlap / Ezotéria / Ha hazudnak nekem, én is hazudok? A tükör törvényéről

Lukács Tünde

Ha hazudnak nekem, én is hazudok? A tükör törvényéről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ami nem tetszik bennem, azt javítsd ki magadban - ez az a mondat, ami a legtöbbször vált ki indulatokat sokakban. Hisz ez azt jelenti, hogy ha hazudnak nekem, akkor én is hazudok másoknak? Nem erről van szó, és sajnos ezt a kijelentést gyakran arra használják sokan, hogy elbújjanak a felelősségvállalás elől.  

Hogyan kellene értelmezni valójában azt, hogy minden ember minket tükröz?

A tükör nem azt jelenti, hogy amilyen a másik, amit mutat nekem, olyan vagyok én is, vagy éppen azt nyomom el magamban. Ha mindig dühös emberekkel találkozok, azt nem azt jelenti, hogy én is dühös vagyok, vagy elnyomom a dühömet. A „tükör” egy belső sérülést mutat.



Mondok egy példát. Van valaki, aki mindig olyan emberekkel kerül kapcsolatba, akik hazudnak neki, átverik. Ez az ember rögtön ugrik, ha hazugságot lát maga körül, és ez dühöt vált ki belőle. Itt nem azzal van dolgunk, hogy ő is hazug, vagy átver másokat, mert „spiri” megközelítésben ezt szoktuk hallani. Arról van szó, hogy ezt az embert egyszer valaki átverte, hazudott neki, valaki olyan, aki hozzá közel állt, és ezért akkor ez a hazugság nagyon fájt az illetőnek. Amikor egy hasonló szituációban találja magát, amikor valaki hazudik neki, ez a régi sérülés kezd el fájni megint, mert még nem történt meg a gyógyulás. Emberünk ezért is kerül gyakran ilyen helyzetekbe, hogy az alapsérülést meggyógyítsa végre. Viszont, könnyebb dühösnek lenni, mint belemenni a fájdalomba.

A világ, a többi ember valóban tükör, de a legbelső, még gyógyulatlan lelki sérüléseink tükre.

Saját példát is tudok mesélni. Nem várt gyermek voltam, és egy elég szeretetnélküli közegben nőttem fel. Azt a „programot” kaptam gyermekként, hogy nem vagyok úgy jó, ahogyan vagyok. Felnőve állandóan olyan kapcsolatokat hoztam létre, olyan emberekkel találkoztam, akiknek nem voltam úgy jó, ahogyan vagyok. Sokat csalódtam, sokszor úgy éreztem, hogy hátba támadnak emberek. Nem azt mutatták ezek az emberek nekem, hogy én is megbízhatatlan vagyok, és átverek másokat, hanem azt, hogy a lelkemben ez a sérülés még fáj. Még nem gyógyult be a gyermekkori seb. Később, amikor erre oldás született, ezek a szituációk megszűntek. Ha valaki bántott is, már nem éreztem azt, hogy fáj, könnyen továbbléptem. Mindig azokat az embereket vonzzuk be az életünkbe, akik a bennünk mélyen, a lelkünkben lévő érzésekre rezonálnak. A „tükör” erre mutat rá.

Sokszor hallom azt, hogy: „ Én mindig mindenkinek segítek, a lelkemet is kiteszem, mégis semmibe vesznek vagy belém rúgnak.”

Senki nem tud belerúgni senkibe, és akkor érezzük magunkat semmibe véve, ha belül magunkat nem értékeljük. Ha nekem helyén van az önbizalmam, az önbecsülésem, bárki tehet bármit, megsérthet, beszólhat, nem fogom magamra venni. Mert tisztában vagyok magammal, és tudom, hogy a másik viselkedése nem rólam szól. Persze itt meg kell vizsgálni a saját viselkedésemet is, mert nem arról van szó, hogy én bármit megtehetek, és a másik azt szótlanul tűri. Aki sokszor érzi azt, hogy valaki kihasználja, hogy belerúgnak, vagy megalázó helyzetbe kerül, annak meg kellene vizsgálni azt, hogy ő milyen energiákat működtet. Mert valószínűleg, egy áldozatszerep működik a mélyben, amihez ezek a bántalmazó emberek hozzá tudnak kapcsolódni. Ezt az áldozatszerepet átvehetjük tudatalatt bárkitől a családban, aki szintén ebben élt. Legtöbbször a szülők valamelyike. Ha ezt megszüntetjük, nem lépnek többet az életünkbe hasonló emberek.

 

A „bevonzásról” még egy saját történet.

Van egy ismerősöm, akivel ugyanazon az útvonalon járunk naponta többször is. Ő elmesélte, hogy milyen szörnyű az a hely, tele van kéregetőkkel, részegekkel, most már drogosokkal is, és mindig megtalálják őt, mert pénzt akarnak kérni tőle.

Én ugyanott járok, ugyanúgy naponta többször, és soha nem találkozok sem részegekkel, sem drogosokkal, sem kéregetőkkel. Miért látja ő azt, én pedig ezt a „valóságot”? Mert ő a saját rezonanciájával ahhoz a valósághoz kapcsolódik, én pedig a sajátommal egy másik valósághoz.

Nem hiába mondják azt, hogy ami benned van, azt látod a világban.
 
Kép: Laurenz Kleinheider / Unsplash
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3104 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x