10 szilveszteri és újévi babona, hogy bőséget hozzon az...
Címlap / Ezotéria / 10 szilveszteri és újévi babona, hogy bőséget hozzon az új esztendő

10 szilveszteri és újévi babona, hogy bőséget hozzon az új esztendő

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Számos szilveszteri és újévi szokás, hagyomány és babona létezik, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy szerencsét, bőséget, boldogságot hozzon az előttünk álló új esztendő. Mit viseljünk, mit együnk, mit csináljunk, hogy 2023-ban kövérre hízzon a szerencsemalacunk?  

Hogy kerek legyen az új esztendő…

A kör a jólét és teljesség szimbóluma, ezért érdemes ma kerek holmikkal körülvenni magunkat, fánkot, kakaós csigát vagy pizzát enni. Viseljünk karika-fülbevalót és pöttyös ruhát! De akár egy baboskendő is megteszi, és kezdődhet a 8 óra szórakozás.

El ne kaparja a tyúk a szerencsét!

Most annak van ideje, hogy sertéshúst egyél, ne csirkét, mert az elkaparná a szerencsédet. A malac ezzel szemben szerencseszimbólum, a jólét jele. A disznó kitúrja neked a szerencsét. Vegán vagy? Akkor az amaránt a neked való élelmiszer, mivel a másik neve: disznóparéj.

A jó öreg lencse nem megy ki a divatból

Pénzérmékre (pénzmag!) emlékeztető alakja miatt a legismertebb és legkedveltebb szilveszteri-újévi étel. Lehet belőle leves, főzelék, saláta vagy köret a sertéshúshoz. Amellett, hogy finom, nagyon egészséges táplálék: A-, B1-, B2-, B9- és B11-vitamint, kalciumot, foszfort, folsavat, magnéziumot, káliumot, cinket és vasat is tartalmaz.Takaríts össze még ma!

Ha december 31-én nekiállsz, nem csak az aktuális port seperheted ki a lakásból, de a kellemetlen dolgokat is az életedből. Nagyon fontos, hogy még ma megtedd ezt, semmiképp sem január 1-jén, hiszen minden, amit aznap csinálsz, végeláthatlanul ismétlődni fog az új évben. Ha házimunkát végzel, az is…

Viselj piros bugyit!

Ennek spirituális jelentősége van, mivel a csakráink színeit érdemes lehet öltözékünkkel megerősítenünk. A gyökércsakra - mellyel a Földhöz kapcsolódunk - a hagyomány szerint piros színű. Ha nem akarsz ma éjjel a "két világ közt elszállni", piros bugyi hordásával földelheted magadat.

A 12 szem szőlő hagyománya

Ha az éjfél és 00:01 között egyesével bekapsz egy tucat szőlőszemet, azzal biztosítod a szerencsédet a következő évre. Ez a szokás Spanyolországból ered a 19. század végéről. A szőlőszemek a 12 hónapot szimbolizálják. Tipp: ha nem jutsz szőlőhöz így tél közepén, bonts fel egy csomag mazsolát.

Legyen készpénz a tárcádban

Ma éjjel még akkor is tegyél egy kevés aprót a pénztárcádba, ha amúgy már Ha csak bankkártyát használsz, hiszen ez is egy olyan apró mágia, amivel be tudod vonzani a gazdagságot.

Engedd be az új évet!

Fülöp-szigetekről származó szokás éjfél előtt kitárni ajtót-ablakot, hogy távozhasson az óesztendő, és megérkezzen az új. Kedves 2023, tessék befáradni, mielőtt kifáradunk!

Zajongj!

Az ártó szellemek nem bírják a hangzavart. Annak érdekében, hogy a közelünkbe se merjenek jönni legalább egy évig, ma éjjel hadd szóljon a trombita, kurjants nagyokat vidáman, vagy sikíts egy nagyot – az feszültséglevezetésnek is kiváló. Dobszó, muzsika és taps, távozzon minden rossz! Szóval csapj zajt bátran – csak ne petárdával és tűzijátékkal.

Éjfélkor jöhet a csók!

A reneszánsz korból ered ez a hagyomány, amikor az álarcosbálok Európa-szerte népszerűek voltak. Éjfélkor az emberek levették a maszkjukat, hogy csókot váltsanak, így tisztítva meg egymást a gonosztól. A szőlőszemeket el ne feledjétek közben! Csókra fel, és BÚÉK!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

 
 
[ 837 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x