HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-06-22
Címlap / Ezotéria / Láma Ole Nydahl élete

Láma Ole Nydahl élete

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-06-22

1941. március 19. Koppenhágától északra született. Testvérével igen vad gyerekek. A fáramászást és szomszédokkal való veszekedést a motorbiciklik és a box váltja fel. Apjuk gimnáziumi tanár és kereken ötven könyvével  

 

1941. március 19. Koppenhágától északra született. Testvérével igen vad gyerekek. A fáramászást és szomszédokkal való veszekedést a motorbiciklik és a box váltja fel. Apjuk gimnáziumi tanár és kereken ötven könyvével megújítja Dániában a háború utáni német-oktatást. Olénak már két-három éves korában erõs álmai vannak hegyvidéki harcokról, ahol vörös ruhás nõket és férfiakat véd.
Indiai könyvtár, ujjlenyomat

1960-1969. - Egyetemi tanulmányok a koppenhágai egyetemen, közben szemeszterek Tübingenben és Münchenben. Fõ tantárgyai az angol és német. Filozófiát kitûnõ eredménnyel végzi.

1961-ben ismerkedik meg jövendõbeli feleségével Hannah-val. Vad évek a hippiéra Koppenhágájában, melyek bõvelkednek drogos tapasztalatokban, bokszmeccsekben és "hosszú" éjszakákban.

1968-ban az elsõ út Nepálba - egyben ez a nászútjuk Hannah-val. Egy évvel késõbbi utazásuk során megismerkednek elsõ buddhista tanítójukkal Lopön Csecsu Rinpocsével. 1969. dec. 22. Ole és Hannah a harmadik himalájai útjuk kapcsán találkoznak a 16. Karmapával, aki éppen egy különleges buddhista szertartást tart. Néhány nappal késõbb Karmapa meghívja õket. Még aznap este ajándékba kapnak tõle egy piciny csomagot, mely rendkívül fontos ereklyéket tartalmaz: az összes Karmapa inkarnációtól egy-egy hajszálat. 1969-1972. Három év tanulás Karmapánál a Himalájában - õk az elsõ nyugati tanítványai. Ez idõ alatt tanulnak és meditálnak a Karma-Kagyü iskola más jelentõs tanítóinál is, mint pl. Kalu Rinpocse.

1972 õszén Karmapa Európába küldi õket azzal a felhatalmazással, hogy Karma-Kagyü centrumokat építsenek fel nyugaton.

1972-1975. "Egy nap, amikor kedvezõ jelek mutatkoztak, Karmapa magához hívatott és szerencsét hozó ajándékokat adott. Azt mondta, hogy most, mint az elsõ nyugatiak, megkapjuk áldását cetrumok elindítására. A munkánk Skandináviától kezdve egész Európára és végül mindenhová ki fog terjedni. Megígérte, hogy mindenben segítségünkre lesz, továbbá kijelentette, az áldása és átadása állandóan elkísér. Félig sokkos állapotban, de kirobbanó energiától ittasan, mely a mai napig folyvást velünk van és növekszik, küldött minket Európába - és így terelt minket arra az útra, ami az életfeladatunkká vált."
Audencia Margit dán királynõnél, a Dalai Láma látogatása a koppenhágai centrumban, melyet Ole vezet.

Visszatérés után rögtön elkezdõdik a munka: elõadások Skandináviában és Ausztriában, Hollandiában és Belgiumban, majd ezután Németországban, Svájcban, Franciaországban és Görögországban. Az elõadások után Ole buddhista menedéket ad és elmagyarázza az embereknek, hogyan haladjanak tovább egyedül - mind a mai napig ez a modell ötszáz centrum és meditációs csoport létrehozásához Közép- és Kelet Európában, Dél- és Észak-Amerikában, Ausztráliában. Kezdettõl fogva minden munka a centrumokban és körülöttük önkéntes felajánlás, és ez mind a mai napig így van.

Ole kíséri a Karmapát és más Karma-Kagyü tanítókat Európában tett körútjaikon. Hannah fordít nekik, Ole meditációkat vezet és elõadásokat tart. További utazások a Himalájába, Karmapától és a Karma-Kagyü vonal más tanítóitól. Olyan mélyreható meditációs eszközök átadásában részesülnek, mint például a tudatos halál - phova. Késõbb rendszeres zarándokutak tanítványokkal Szikkimbe és rövid látogatások a Dalai Lámánál.

A megélhetését Ole iskolai oktatással, takarítással, favágással vagy épp úszómedencék ásásával keresi. Hannah és barátaik, ha lehet, vele dolgoznak. „A hetvenes években lehettél valaki anélkül, hogy legyen valamid és a mozgástér szinte határtalan volt. A rövid távokat egy sor átrozsdásodott VW-kisbusz hidalta át, nagyobb utazásoknál egy autókölcsönzõ cég autóáthelyezési osztályán dolgozó barátaink nyújtottak segítséget."


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[3384]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x