Dharamszala szerzetese
Címlap / Ezotéria / Dharamszala szerzetese

Dharamszala szerzetese

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Létezett egy hatalmas ország a világ tetején, ahol csodák történtek. Olyan szerzetesek éltek ott, akiknek a lelke el tudja hagyni a testét, és léteztek jóslatok, amelyek meghatározták a jövő történéseit. Az országot földünk legmagasabb hegyei övezik, és uralkodója egy Élő Isten volt.  

Létezett egy hatalmas ország a világ tetején, ahol csodák történtek. Olyan szerzetesek éltek ott, akiknek a lelke el tudja hagyni a testét, és léteztek jóslatok, amelyek meghatározták a jövő történéseit. Az országot földünk legmagasabb hegyei övezik, és uralkodója egy Élő Isten volt. Lakhelye egy semmihez sem fogható szépségű vár volt egy vörös sziklán, és a fővárost, Lhászát szigorúan őrizték a szerzetesek. A titokzatos hegyekben még a Kék virág is nyílott. A Dalai Láma 1959-ben, a kínai fennhatóság elleni felkelés bukását követően menekült el Lhászából, kilenc évvel az után, hogy a kommunista csapatok elfoglalták a távoli, hegyekkel övezett térséget. Noha Peking árulónak tekinti, számos tibeti ma is hű az általuk Isten-királynak tartott vallási vezetőhöz.

Az élet az idegen uralom alatt egyre rosszabb és rosszabb lett. A Dalai Láma el tudott szökni, és nélkülözésekkel teli hetek után elérte Indiát. Pandit Nehru fogadta a prominens menekültet. Végeérhetetlenül jöttek a menekültek, és Dharamszalában egy nem hivatalos menekült kormányt alakítottak.

Az elkövetkező évek nehezek voltak. 1962-ben a Dalai Láma elvesztette szeretett édesanyját, majd hamarosan legidősebb bátyját, Lobszang Szamtent, aki még csak ötvenéves volt. Ők voltak a száműzetésben a legnagyobb támaszai. A Dalai Láma iránti csodálat és tisztelet világszerte egyre jobban terjedt. A kínai vezetés nagy bosszúságára a Dalai Láma karizmatikus személyisége hatására a tibetiek szabadságvágya mit sem változott. Az is Őszentsége érdeme, hogy a világ a tibeti népet kétezer éves kultúrájával széles körben, megismerte, és értékeinek szétrombolását,
mint hatalmas veszteséget fogta fel.

Béke Nobel-díj
Őszentsége életének csúcspontja kétségtelenül az volt, amikor 1989-ben megkapta a Béke Nobel-díjat. Az természetes, hogy büszkeséggel tölt el, hogy ez a tisztelt nagy személyiség az én barátom. De akkor is büszke vagyok, ha a tibeti menekültek a száműzetésben sikeresek és kedveltek. Még mindig hálás vagyok, hogy a lhászai tartózkodásomkor olyan nagyvonalúan befogadtak.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3839 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x