Hogy kerül a hang a tálba?
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Hogy kerül a hang a tálba?

Hogy kerül a hang a tálba?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

Érted gong a tibeti gong, legalábbis az Aranybuddha stúdióban ez így van. Talányos dolog, hogyan is kerül a hang a tálba, főleg egy jóféle magyar embernek, aki megszokta, hogy a tálban minimum káposzta, meg gulyás van, nem pedig hangharmóniák.  


Rendezvénynaptár
Érted gong a tibeti gong, legalábbis az Aranybuddha stúdióban ez így van. Talányos dolog, hogyan is kerül a hang a tálba, főleg egy jóféle magyar embernek, aki megszokta, hogy a tálban minimum káposzta, meg gulyás van, nem pedig hangharmóniák.

Tál, és egy kicsit több!
Ezek a tálak a keleti kultúrkörből, tehát Japánból, Kínából, Thaiföldről és a Himalája vidékéről származnak. A vonatkozó irodalomban különböző értelmezések találhatók a hangtálak eredeti felhasználásáról. Feltehető, hogy egyaránt szolgáltak hangtestként, áldozati- és étkezési tálként. Ezen túlmenően táplálék-kiegészítőként is használták őket az egészség megóvása érdekében, hiszen a fémek, amelyekből a tálak végül is készültek, értékes ásványi anyagokat adtak hozzá az ételeikhez, italaikhoz. Ma már főleg művi úton készített tálak kaphatók, nehéz megfelelőt találni – mondja a stúdió tulajdonosnője- aki maga is büszkélkedhet eredeti hangtálakkal.

Hangmasszázs – örökség a védákból
A hanggyógyászat nem új keletű módszer. Gyökerei Indiába nyúlnak vissza. A védikus gyógyászat lényegében a hangok által elért hatáson alapszik. Sokan ismerjük például az OM szótag mantrázását, amely Tibetben a legfontosabb hangot jelenti. A tibeti tanítás szerint, a világ és az ember ezekből az ős-rezgésekből keletkezett. A mantrák állandó ritmikus ismétlése révén az ember transzközeli állapotba kerül, és léte legmélyebb energiáit hozza egyensúlyba, segít megtalálni a benne lévő harmóniát. Nepálban is úgy gondolják, hogy a harmonikus rezgésű ember egészséges.

Gyógyító tálak- gyógyító rezgések
A tálak rezgése a test alaprendszerére, a sejtekre és sejtközi állapotokra hat. Ha a test blokkmentes, akkor a hangrezgések könnyedén áthaladnak és kilépnek a lábujjaknál és a hajszál végeinél. A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körökben végigáramlanak az egész testben, megmozgatva a mintegy 100 billióra becsült sejteket. Ennek hatására a páciens először is ellazul, miközben a tálak által közvetített rezgések helyreállítják energetikai tervrajza eredeti minőségét, mintegy áthangolva, átmosva azt, amiben éppen most van benne.

Mire való a hangtál?
Azon kívül, hogy igen kellemes, nyugtató érzés, egy sor kellemes hatással is számolhatunk. Erősödik az immunrendszer, a koncentrálóképesség, a kreativitás, a görcsök, feszültségek oldódnak, az általuk kiváltott fájdalmak megszűnnek, vagy enyhülnek, különféle pszichés vagy idegi betegségben szenvedőknél érhetünk el igen komoly javulást. De sok egyéb területen, például várandós anyáknál vagy sokat síró csecsemőknél is ellazító, megnyugtató, görcsoldó hatása lehet. Alapvetően mindenki nyugodtabb lesz, s ezáltal kiegyensúlyozottabb is egyben. Ezért például a pedagógiában, gyógypedagógiában éppúgy eredményesen lehet alkalmazni, mint a gyógyászatban, vagy akár a wellnessben, a kozmetikában is, hiszen az aki igazán szép, az belülről szép.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 5214 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x