Lerántjuk a leplet: valójában miért is kell sportolni?
Címlap / Lerántjuk a leplet: valójában miért is kell sportolni?

Lerántjuk a leplet: valójában miért is kell sportolni?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

A lustaság nagy úr és a "nincs időm" pedig egy gyerekes indok arra, hogy valaki miért választja a lustaságot és tespedést a mozgás helyett.  


A sportnak rengeteg jótékony hatása van, csak épp ezekről az emberek hajlamosak elfeledkezni, már aki tud róla. Persze van, aki már rászánta magát a mozgásra, mert valami agyas egyszer azt írta, hogy ez jó kiegészítője a diétának. Ha jobban utánanézünk, van még pár dolog, ami legalább annyira fontos, mint a jó alak.

A „nincs időm” után a „fáradt vagyok munka után” a legtöbbet hallott kifogás. Utóbbi ugyanannyira gagyi kifogás, mint az első. Az edzés hatására a testet éri egy inger, amire ő reagál. A test nagyon jól emlékszik a különböző történésekre, így arra is, hogy lementünk az edzőterembe és végeztünk valamit, ami nagyon megterhelő volt. Ezért felkészül arra, hogy ha legközelebb is hasonló lesz a szituáció, akkor jobban bírja a terhelést. Röviden és tömören, fokozódni fog a fizikai teljesítmény, egyre terhelhetőbbek leszünk.
Az pedig, hogy ezt a „fölös energiát” mire használjuk majd, az már csak rajtunk múlik. Lehet edzésre, lehet szórakozásra, vagy akár a családra is fordítani. A lényeg, hogy munka után nem hullaként zuhan az ember az ágyba.

Növekszik az izomtömeg és az izomerő: lehet, hogy ez az a rész, amitől a legtöbben inkább a lustulást és a szisztematikus hízást választják, mert nem akarnak magukra izmot. De ha csak alapszinten gondolunk bele, akkor jelentheti azt is, hogy formásabb combok, kerekebb, keményebb popsi és kockás has üti fel fejét a nők testén.
Ennek viszont velejárója a következő pozitívum, a csökkent zsírtömeg. Az izmoknak köszönhetően, megnő a test kalóriaigénye és ezt a megnövekedett igényt, a testen lévő zsírból fogja fedezni. A közhiedelemmel ellentétben a zsírból soha nem lesz izom, két teljesen különböző szövetről van ugyanis szó.

Ismét csak vissza lehet csatolni az előzőhöz, hogy a megnövekedett izomtömeg, ami mondjuk a kerek popsit, kockás hasat és formás combokat jelenti, esztétikusabb, jobb megjelenést fog eredményezni. Melyik nő ne akarná ez?!?!?!
 

Érdemes elgondolkodni egyébként valamin. Mégpedig a rossz tévképzeteken, beidegződéseken. Valamit valamiért. A nők nagy része nem akar izmot, de jobban szeretne kinézni. Mégis hogy jöhetne össze, ha lapos a feneke, mint a deszka, a combja puha és löttyedt, a karja lebeg a szélben, ha integet... Egy kis erősítés csak vonzóbbá teheti a testet, lehet ezt ésszel is csinálni, és nem kell attól félni, hogy „pasis” izmaid lesznek! De mégis túlzásba esnek néhányan, és már nem tetszik az eredmény, egy-két hét tespedés, és szépen leépül újra minden.

Vannak még nagy szavak, mint például izom-ideg koordináció javulása, jobb reakció és cselekvési idő... Megtanultam, hogy ha valami nem látványos, és nem segít a jobb strandforma elérésében, akkor hiába is írok róla. De hátha az „idősebb” korosztályból is akadnak Olvasók, nekik talán fontos lehet, hogy növekszik a csontsűrűség. Leginkább a nőket fenyegeti a csontritkulás veszélye, aminek esélye a kor előrehaladtával egyre inkább nő.

Még jó, hogy a sport segít ezt megelőzni. Így jóval kisebb eséllyel alakulnak ki kopások, csonttörések... Egy normális felnőtt ember 30 éves kora után, ha nem mozog (mozgáson az aktív sportot értem), akkor évente fél kiló izmot veszít. Az szerintem, ha jobban belegondolunk, nagyon sok.

Javul a szív- ér és légzőrendszeri működés. A szív izmai megerősödnek, így több vért tud szállítani ugyanannyi erővel. Csökkenni fog a pulzus, jobb lesz az állóképesség, nem érezzük azt, hogy halottkémet kell hívni, ha felszaladunk a másodikra.

A legfontosabb, hogy javul az életminőség. Ellenállóbb lesz a szervezet a betegségekkel szemben, fittebbek leszünk. Segíthet a vérnyomás problémákon, a cukorbetegségen. Az viszont nagyon fontos, hogy ha tudunk valami problémáról, akkor előtte mindenképp kérdezzük meg orvosunkat, hogy mit szabad és mit nem.

www.sasafitness.hu

Kép:
www.aarinfreephoto.com


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 701 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x