Ne éheztesd magad!
Címlap / Ne éheztesd magad!

Ne éheztesd magad!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-24

Gondolom, minden évben kipróbálják és mindig bele is buknak, de úgy vannak vele, hogy a kisgyerek is elesik párszor mire megtanul járni.  

Már említettem is egy cikkel kapcsolatban, hogy amikor a kajamegvonást választjuk „tuti fogyókúrának” akkor az izmokat kezdi leépíteni a szervezet. Én erre csak azt szoktam mondani, hogy nem árt tudni, a szív is egy izom!
 
Előfordult már olyan is, hogy valaki küldött egy képet és megkérdezte, hogy szerintem min kéne változtatnia, mert nagyon nem érzi jónak magát. Én személy szerint csak a ruhát vettem volna le róla a többit az ösztönökre bíznám.

Azt már nagyon sokszor észrevettem, hogy nem azok kezdenek fogyókúrába, akinek tényleg kellene, hanem azok a csajok, akiknek alapból csak pár kiló feleslegük van. A legjobb az egészben, hogy ez a kicsi plusz néha brutálisan vonzóvá is teszi őket. Itt most nem arra kell gondolni, hogy kibuggyan a babyháj az öv fölött. Viszont általában mikor ők kezdenek fogyókúrába, akkor az pont egy ellentétes hatást vált ki. Összeesnek, szinte zörögni fognak a csontjaik.

Az hogy valaki jól vagy rosszul érzi magában a bőrében nem a kilóknak kellene meghatározni. Megint csak leírnám, hogy egészséges, normális, vonzó külsőre értem, nem 15-20 kiló feleslegre. Mégis nagyon sok „jó nő” depressziózik attól, hogy nem 50-55 kiló. Ez tényleg annyira fontos? Tényleg a kilóktól függ az, hogy valakit felszednek-e egy buliban? Ha igen, akkor bocsi, én vagyok lemaradva, ez sem kizárt.

Ez az elmebeteg gondolat egyébként, ahogy észrevettem 25 éves kor környékén fészkelődik be a női agyakba. Ilyen korú vendégeimtől hallottam a legtöbbször, hogy pár éve még ennyi vagy annyi kiló volt és az milyen csodás időszak volt. Aztán mint kiderült, az idő megszépíti az emlékeket és rontja a memóriát, kiderült, hogy az a „pár” év volt 6-7 is és 18 évesen érezte utoljára csúcsformában magát. Azt azért nem árt feldogozni agyilag, hogy a test folyamatosan változik. Az oké, hogy 18 éves koráig valakinek egy szalmaszálat nem kellett keresztbe tenni a jó alakért, de utána meg nem kell sírni, hogy nem úgy néz ki, mint a topmodellek.
 

Ilyenkor jönnek aztán az önsanyargató fogyókúrák, a nem evészet, a fogyi porok, tabletták és a totális megőrülés, hogy egy randin is csak kalóriaszegény ásványvízre lehet meghívni, mert neki most formában kell maradni. Ettől persze a pasik majd falnak rohannak, és az egyszeri elme ezt úgy veszi, hogy biztos azért, mert pufi és még inkább belelovalja magát ezekbe a hülyeségekbe.

Kicsit észhez kell térni és elgondolkodni azon, hogy vajon mi lehet a különbség a fogyókúra és az életmódváltás között. A fogyókúra, ahogy a nevében is benne van egy kúra, időszakos, van eleje és vége. Az életmódváltásnak inkább csak eleje van. Változtatni kell a megszokott dolgokon, az étkezésen, a mozgáson. Az egészségesebb ételek, a rendszeres mozgás sokkal hatékonyabb és tartósabb változást fog hozni, mind az alakot tekintve, mind az életminőséget. Ami miatt viszont az egyszeri elme ezt nem szereti, hogy nem azonnali eredménnyel kecsegtet. Viszont kevesebb erőfeszítés mindig jól kinézni és vonzónak lenni, mint kampányszerűen hajtani arra, hogy pár napig jól nézzünk ki a strandon. Utána úgyis újra a punnyadás jön, olyan mint a fogyókúra, csak a fogyi rész 15 napig tart, a punnyadás meg 350-ig. Utána meg jön a hiszti, hogy gagyi volt a fogyókúra és a nagy ötlet, hogy jövőre valami drasztikusabbat kell csinálni.

www.sasafitness.hu


Kép:
www.sxc.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 911 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x