Holnaptól már tényleg fogyókúra!
Címlap / Holnaptól már tényleg fogyókúra!

Holnaptól már tényleg fogyókúra!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-28

A halogatással csak az a baj, hogy egy kifogáskeresés. Ha akarunk valamit tegyük meg. Ott és akkor, nincs mire várni.  

Egyik kedvenc okos gondolatom, hogy "Inkább kérek bocsánatot utána, mint engedélyt előtte" és ezzel én egyet is tudok érteni. Mert, ha valamit szeretnék sokkal egyszerűbb lépni és megtenni, mint körbejárni, puhatolózni és utána cselekedni. Ha edzeni akarok fogom a cuccaimat és lemegyek a terembe, ha fogyókúrázni, akkor bemegyek a konyhába is kidobálok mindent, ami gátolhat a sikerben. Csak így működik.

Amikor valaki azzal jön, hogy majd holnap, majd a hét elején, a jövő hónapban, vagy januártól... akar csak változtatni az életén, akkor mindig elcsodálkozom. Van mondjuk 5 kiló feleslege, ez egyébként olyan, amit kb 2 heti kocogással le lehetne tudni, meg minimális odafigyeléssel, hogy mit eszik. De nem! Az emberek szeretnek várni a csodára, az isteni szikrára, taps vagy fütty szóra... Ha nagyobb túlsúlytól kell megszabadulni, akkor minek várni? Fel kell még szedni két kilót? Mert 20 kilótól megszabadulni már kihívás, de 18-tól még bárkinek sikerül???
 

Az edzés nehéz, az életmódváltás nem könnyű, én ezt elismerem. Viszont elkezdeni és sikeresnek lenni, csak egy döntés kérdése. Nem kell napokra, hetekre, vagy nagy eseményekre várni. Megszületik a döntés és cselekedni kell. Ki kell csattogni a konyhába, kinyitni a szekrényajtót és kidobálni mindent, ami nem passzol össze az egészséges életmóddal, fehér cukor, fehér liszt, csoki, chips, rágcsálni valók... aztán fogni az edzőcuccot és irány a terem. Nem napi jegyet kell venni, hanem havit, mert ha azt kifizetjük, az már egy olyan motiváció, hogy le kell menni!

Kérdezték tőlem, hogy "szerinted az edző fogja engedni, hogy néha azért csokit egyek"? Persze az edző mindent megenged, én sem vagyok egy szadista állat, mindenki azt eszik amit akar, chipset, csokit... Csak aztán nem kell panaszkodni, hogy nem sikerül változni és nem az edzőt kell okolni. Ez olyan, mintha anyukád felmosná a lakást, hogy rend és tisztaság legyen, te meg fogod magad és a saras cipőddel direkt végigsétálsz rajta. Nem szép dolog semmibe venni másnak a munkáját.

Ha már valaki egy edző segítségét kéri, akkor próbálja meg tartani magát ahhoz, amit javasol és várja ki az eredményt. Lehet, hogy sokkal jobb életet és külsőt kap cserébe.

A halogatás, a várakozás az akarat gyenge emberek tulajdonsága, ha valaki ilyennek tartja magát, akkor jó szórakozást, a többieknek "Just do it".

www.sasafitness.hu

Kép:

www.stockvault.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1348 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x